Yeni bisiklet-Talihsizlik

Tepki
1
Bugün yeni aldığım bisikletim kargoyla geldi. Heyecanla kutuyu açtım. Neyse işte gidon ayarı pedalları taktım.. Bu arada bisiklet decathlondan aldım. Rockrider 300 modeli. Bi tur atayım dedim. 50 metre gittim. vitesleri kontrol ederken arka aktarıdan çatır çutur bi ses geldi. Ben zincir attı sandım. Eve geri döndüm. Bir problem var. Arka aktarıcı kırıldı galiba. Ama acemi olduğum için tam kestiremedim. Forumdaki bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. Fotoları aşağıda

IMG_20150315_002015.jpg IMG_20150315_002040.jpg IMG_20150315_002109.jpg

Scudo

Kara Kartal

Daimi Üye
Tepki
276
İsim
Mehmet
Bisiklet
Merida
Ben cep telefonundan resimleri pek seçemedim ama, bisikleti kutudan çıakrdığınızda arka rublenin orada genelde bir siyah plastik takılı oluyor, sizinkinde de varsa onu çıkardınız mı sürmeden önce ?

Tepki
1
Bilmiyorum bakmadım oraya yalnız sadece 50 metre sürdüm hiç zorlamadım bisikleti.

Sarper Tuncer

Forum Demirbaşı
Tepki
391
İsim
Sarper
Bisiklet
Mosso
Belkide bisiklet arka aktarıcıyı beğenmemiştir :) işin şakası başka, servisle irtibata geçin isterseniz yahut Tourney bir aktarıcı 15-20 tl arası gelir(en kötü ihtimalle yenisini takarsınız)

Tepki
1
@sarper tuncer

Decathlon a yazdım. Cevap gelmedi daha. Daha iki tur atamadan bisiklet bana ben ona bakıyorum.

D.Mustafa

Forum Bağımlısı
Tepki
754
Bu noktalarda sanki birşey yanlış gibi. Oradan bir şey düşmüş ve yay iptal olmuş gibi. Tavsiyem üzerindeki seri numarasından benzer bir ürünü
karşılaştırmanız.
IMG_20150315_002015.jpg IMG_20150315_002040.jpg

Tepki
1
evet yay gövdeden cıktı takamıyorum. Acaba kırıld mı yoksa ben mi ayarlayamıyorum.

D.Mustafa

Forum Bağımlısı
Tepki
754
Orada kapak olması lazım yanılmıyorsam. Yeni biiskletiniz den soğumamanız için 25 tl ye aynı model bir arka vites aktarıcısı satın alıp takmanızı öneririm. Hiç ağrıtmayın başınızı. Aldığınız yer taksın ayarlarınıda yapsın. Sizde keyfini sürün :harika:

Misfit

Üye
Tepki
3
Decathlon a bildirin bence böyle bir sorun varsa mutlaka çözeceklerdir. Kendiniz ne miktarda olursa olsun bir masraf yapmak zorunda değilsiniz haklarınızı arayınız her zaman.

D.Mustafa

Forum Bağımlısı
Tepki
754
Kurulumu kişi yaptı, bayi yada yetkili mercii yapması lazım dı bizi ilgilendirmez deme ihtimalleri var ama inşallah hallederler.

Misfit

Üye
Tepki
3
@D.Mustafa
Decathlon mağazası olmayan yerler fazlasıyla mevcut ve Btwin veya rockrider bayiliği sadece decathlonda var diye biliyorum. Bu sebepten dolayı ben kabul etmeyeceklerini sanmıyorum. Yani adam şehrinde Decathlon almadığı için internetten bisikleti alıyorsa sonra gidip izmire istanbula kurum mu yaptırtacak diye bir soru geliyor aklıma ve bu çok saçma. Umarım bir sıkıntı çıkmadan hallolur.

lealtad

Forum Bağımlısı
Tepki
1.602
İsim
Hüseyin
Bisiklet
Diğer
@D.Mustafa
Kurulumu zaten %5 olarak son kullanıcıya bırakıyor firma. Ki bu arızlı/hasarlı parça son kullanıcı tarafından montajlanmış yahut ayar yapılmış bir parça değil. Sorun gerçekten bu parçadaysa iki olasılık var. Ya böyle takıldı yada kargo sürecinde bu tarz bi hasar oluştu. Her iki olasılıkta da firma sorumlu ve sorunu çözmekle yükümlü. He 'banane kardeşim' tarzı bi geri dönüş olsa dahi mesafeli satış sözleşmesi kuralları dahilinde 15 gün içinde cayma ve iade hakkı müşterinindir. Direk iade eder ve parasını geri alır. O yüzden sana tek zararı bu sorunu çözene kadar geçecek zaman kaybı. Onun haricinde bi masrafın olmayacak

Tepki
1
Yardımlarınız için teşekkürler dostlar. Muhtemelen bu aktarıcının işi bitmiş. Bugün açık biryer bulabilirsem bi aktarıcı bakacağım. Decathlona da mail olrak bildirdim. Gerekirse fotoğraflarla kanıtlamaya çalışacağım. Hakkımı arayacağım.

Sadettin Z.

Forum Bağımlısı
Tepki
11.539
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Cyclocross
Aktarıcınızın yenisi ile değişmesi gerek, bu gayet net. Ancak bulabiliyorsanız mevcut Tourney serisinin bir üst modeli olan Altus veya daha üst Acera grubundan bisikletinize uyumlu olan bir model alın. Aradaki fiyat farkı çok az olsa da, performans farkı hissedilir derecede olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Haluk Eke
Tepki
1
@Sadettin Z.

peki altus veya acera alsam uyum konusunda sıkıntı olur mu? Suan 7 li sistem var.

Sadettin Z.

Forum Bağımlısı
Tepki
11.539
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Cyclocross
Altus ve Acera Shimano tarafından üretilen vites gruplarına verilen grup adı. Aynı grup altında farklı vites/dişli sayılarına uyumlu çeşitli ürünler mevcuttur.
Altus için RD-M310 , Acera için RD-M360 kod numaralı aktarıcılar bisikletinizle uyumlu çalışacaktır.
Bunları hazırda bulamamanız halinde mevcut grup olan Tourney serisinden en az TX55 almanız önerilir.
Hangi aktarıcıyı alırsanız alın vites ayarlarının doğru olarak yapılması gerekir. Bunu aldığınız yer halledebilir, kendiniz uğraşıp öğrenmek isterseniz forumda ve youtube üzerinde epey bilgi mevcut.

Tepki
1
Sorunumun çözümünde bilgisini paylaşan herkese teşekkürler. Aktarıcım ne yazık ki kırılmış. Acera rd-m360 la değiştirmek zorunda kaldım. Yaklaşık 20 km test ettim. Bi sorun çıkarmadı. Bisiklette güzel. Parasının hakkını veriyor diyebilirim. Biraz daha hakim olduktan sonra bisiklet hakkında paylaşımda da bulunmayı düşünüyorum. Bu bisiklet hakkında fazla kullanıcı yorumu yok. Alacak arkadaşlara yardımcı olmak isterim. Tekrar herkese teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş

rockrider

Üye
Tepki
0
İsim
yasin
Bisiklet
b'Twin
Bende decathlondan btwin rockrider 340'ı satın aldım ilk ay pek sorun çıkarmazken 2. ay 20. vitese atmamaya hatta 20 de de 21. vitese atmaya başladı arka ve ön aktarıcım shimano tourney pek bir bilgim olmasada diğer modellere karşı biraz dandik olduğunu duşunuyorum hangi modelleri önerirsiniz ? bide sizce 600 tl değecek bir bisikletmi ? başlangıç için almıştım 3 aydır kullanıyorum

BF Okuru

Üye
Tepki
61
@rockrider bu durum büyük olasılıkla gayet normal. yeni bisikletlere 1-2 ay sonra vites ayarı yapmak gerekiyor. decathlondaki servis ücretsiz yapacaktır, olmadı forumlarda arama yaparak ilgili bilgilere ulaşabilirsin. kendin yap derim, pratik olur...

Tepki
1
@rockrider Vites teli yeni olduğu için uzama yapmış olabilir. Teli biraz gerdirmen gerekecek. En iyisi forumda "vites ayari" diye arama yap. Gereken bilgiler mevcut. Ama yinede ben ayar yapamam diyorsan bisikletçiye göster. Ama eninde sonunda öğrenmen gerekecek.