Yeni Bisiklet Seçimi: Yol Bisikleti: Triatlon

Selim Çam

Forum Bağımlısı
Tepki
457
1-Cinsiyet:Erkek, yaş:21, boy:180 cm, kg:80 kg
2-Bisiklete ne amaçla bineceksiniz? Triatlon yarışı, yol
3-Nerde bineceksiniz? Yarışlarda, yollarda
4-Ne sıklıkta bineceksiniz? Her gün
5-Sıfır düşünüyorum.

Cannondale Triathlon Sprint CAAD9 almayı düşünüyorum. Ne dersiniz?

Scudo

Fatih Buzgan

Forum Bağımlısı
Tepki
3.085
Düşündüğün bisiklet güzel.
Fakat triatlon yarışı ile normal yol binişi arasında çok fark vardır.
Zamanla yarıştığın için her detayın önemi vardır.
Başlangıç için bu bisiklet gerçekten iyi seçim.
105 set var,
Shimano WH-R561 teker setine sahip
Dğer parçalar da hafif görünüyor.
Zamanla belki teker setini değiştirirsen seni bir adım daha öne çıkarır.

Hakan Yazman

Forum Bağımlısı
Tepki
5.441
http://farinas.com/images/library/large/cdale_7sprintcaad9optimo4_blu_07_m.jpg

Merhaba Selim, güzel bir bisiklet, özellikleri de genel olarak fena değil.

Ancak triatlon bisikletlerinin bazı kısıtlamaları var mesela cantları ve lastik ölçüleri değişik bu da yedek parça sorunu yaratabiliyor, triatlon cantları 26" gibi ama mtb cantından daha farklı özel bir cant, bu yüzden uzun vadede masraflı olabilir.

Bunun yanında bildiğim kadarıyla son yıllarda kurallarda yapılan düzenlemelerle triatlon yarışlarında özel triatlon bisikletinin fazla bir avantajı kalmadı ve sürücüler genellikle normal yol bisikleti ile katılıyorlar, oldukça iyi derecelere sahip bir triatlet arkadaşım da (Cansın Eğincioğlu olur kendileri) geçen sene çok hafif karbon gövdeli bir yol bisikleti yaptı kendisine triatlon yarışları için, bu yüzden bisikleti alırken bu kriteri de göz önünde bulundurabilirsin...

Selamlar,
Hakan Yazman

Selim Çam

Forum Bağımlısı
Tepki
457
Teşekkürler ikinize de. Fakat bu bisikletin cantları 28" değil mi? Triathlon bisikletlerinin cantları 28" oluyor diye biliyorum. Ayrıca bu bisikletle yol bisikleti yarışlarına da katılcam. Ama ilk kullanım amacım triathlon.

tayfur

Forum Bağımlısı
Tepki
1.026
28 değil, 28ler 700C'dir. TT bisikletleri bildiğim kadarıyla 650C denen ve MTB tekerinden birkaç milimetre farklı bir tekerlek kullanır. Parçalarını bulmakta Allah kolaylık versin. :) TABİİ Kİ 700C triatlon bisikleti de olur. güzel de olur. Türkiye'de yarışa katılınır mı 700C tekerlerle onu bilemem.

Hakan Yazman

Forum Bağımlısı
Tepki
5.441
Triatlon bisikletlerinin cantları Tayfurun dediği gibi 26" ya çok yakın ama 3-4mm daha küçük, ben kazara almıştım da mtb ye ince lastik alırken ordan biliyorum, gerçekten parça sıkıntısı yaşanabilir ülkemizde cant değişmek gerekince veya lastik ...

Selim Çam

Forum Bağımlısı
Tepki
457
Cannondale Sprint CAAD9'un üstündeki cantlar WH-R550
Cannondale CAAD9 Optimo 3'ün üstündeki cantlar WH-R561

Yani benim düşündüğüm modelin cantları WH-R550... Shimano katologundan baktım WH-R550 için Jant Clincher'i 622 x 15C (700C) yazıyor! O halde bu WH-R550 cantlar 28" mi?

tayfur

Forum Bağımlısı
Tepki
1.026
Evet o cantlar 700C ancak ben TT bisikleti alacak olsam STI vites kolu olandan değil de, barend denen o aero-bar'ın ucuna takılmış vites kolları olan bir tür alırdım.

burgazz

Forum Bağımlısı
Tepki
324
arkadaslar kusura bakmayın hıcbır pro yol bısıkletınde 26 veya 27cantlısını ne gordum nede duydum.su anda kullanılan tum yol bisikletleride ve TTT bisikletlerinin hepsi de 28''cant kullanmaktadır .yol ve ttt bisikletlerının asıl farkları gıdonları aynakolları ve multı aerodınamık olmalarıdır.gıdonları aerobars seklındedır ve landıs harıc bısıkletın uzerıne full kapanarak kullanılır.aynakolları ise 54 ve 55 dıslıdır.tabıkı bu bısıkletın kullanma amacı neredeyse tamamen duzyolda full tempo gıtmektır ve saglamlık 2 plandadır.

burgazz

Forum Bağımlısı
Tepki
324
o senın dedıgın cdale ttt felan degıl.o bir yol bisikletı ve ustune ufak bır aero bar takmıslar.cdaleın asıl trıaathlon bisikletı six 13 slice var.ben bu sene neredeyse devamlı triathloncularla bındım ve aralında gordugum kadarıyla gercek tri bike kullanan 1 yda 2 kısı(birinde trekın full carbon ttt si vardı) gerisi hepsı normal yol kullanıyorlar(aero barı sen sonradan da takabılırsın)

Bülent ÖZER

Forum Bağımlısı
Tepki
2.821
Bisiklet
Colnago
evet burgazz ın söylediklerine katılıyorum yol bisikletlerinde genelde 28 cant kullanılır tt de dahil 93 yada 94 tour de france de tony rominger özel yapım 26 cant carbon colnagoya binmişti ve alp'de huez de apışıp kalmıştı formunun zirvesinde olmasına rağmen. arkadaşa tavsiyem bu bisikleti alsın arka canta disk taksın keyfine baksın derim

burgazz

Forum Bağımlısı
Tepki
324
abi mavic full disclerden mı bahsedıyorsun:eek: telsiz olanlardan full carbon herhalde 2000 $ vardır

tayfur

Forum Bağımlısı
Tepki
1.026
Abi aslında ebayden falan uygun fiyatlı birşeyler bulunabilir.

burgazz

Forum Bağımlısı
Tepki
324
evet mavicin sitesine de baktım triathlona tıkladıgınızda yoldakıların aynısı gelıyor(bikac farkla) demekki aynı cantları kullanıyorlar

Bülent ÖZER

Forum Bağımlısı
Tepki
2.821
Bisiklet
Colnago
yok o kadar sıfırları 500 $ civarı disc lerin 2. elleri mevcuttu sanırım bülent birsonda vardı. eğer triathlon için kullanacaksa pisleti ya disc yada carbon cant ister %15-20 farkı hisseder.bu işler böyle yoksa klasik cantlarla ne havası olur ne verimi pisletin ha oda olmadı o zaman arka canta kapak takarsın 28 cant için olanlar yine bülent birsonda vardır hiç değilse teker dönerken disc mi kapak mı anlaşılmaz::p . saygılar

tayfur

Forum Bağımlısı
Tepki
1.026
tabii o kapaklar da üzerinde kurukafa olan 10ytl lik plastik parçaları gibi olmazlar. :) biraz eski teknoloji olur ama aerodinamiği sağlar. Gene de en iyisi paraya kıyıp güzel bir bisiklet almak.

Selim Çam

Forum Bağımlısı
Tepki
457
Dura-Ace'de maksimum 53; triathlon düzenlisinde 56, Ultegra'da 53, Shimano 105'de 52, Tiagra'da 52 aynakol oluyor maksimum.
Yol bisikleti yarışlarında da sürceğim için triathlon düzenliyi eliyorum. Dura-Ace ve Ultegra'yı da yüksek fiyatından dolayı elemek durumundayım. Geriye Shimano 105 ile Tiagra kalıyor:
Shimano 105'in iki tipini düşünüyorum: 52-39D, 50-39-30D
Tiagra'nın da iki tipini düşünüyorum: 52-39T, 52-42-30D
Not: Sayısal veriler Shimano kataloğundan alıntıdır.

İkili aynakol almayı düşünüyorum, daha hafif oluşundan. Sonuçta ikisinin de son dişlisi aynı. Shimano 105 ile Tiagra arasında ruble karşılaştırması yaptığımda ise ikisinin de küçük dişlisi aynı olduğunu görüyorum. Shimano 105'in 10-vites kaset dişlisi var, Tiagra'nın 9 kaser dişlisi kullanılmış, bu bakıma Tiagra daha hafif.

Bisiklet olarak da CANNONDALE CAAD5 TIAGRA düşünüyorum. Fiyatı 1,128.00€'dan 806.00 €'a düşmüş durumda kampanya sebebiyle.Yani YTL ile 1,487.88 YTL...

burgazz

Forum Bağımlısı
Tepki
324
@Selim Çam

slm sakın caad5 tıagra alma benden sana tavsiye fıyat olarak ıyı olabılır ama kullanılan komponenetler bence cok dusuk hele bır aynakol takmıslarkı 800 gr ve BBsı de 340 gr(ben ultegra yla degıstırdım) ve su an ustundekı cantlar en dusuk shımano cantlar.alıcaksan 105 lı modelden al basın agrımaz
ben (caad5 06 tiagra) cantları degıstırdım seleyı degıstırdım kasetı degıstırdım aynakolu degıstırdım anca ıyı bır agırlıga geldı su an super tabıı daha ısım bıtmedı;)
bılmıyorum caad5 105 de wh 550 mı vardı tam hatırlamıyorum o daha ıyı bır cant setı 500 e gore

Selim Çam

Forum Bağımlısı
Tepki
457
CANNONDALE CAAD5 TIAGRA 'nın toplam ağırlığı nedir?

Oxsy

Forum Bağımlısı
Tepki
1.995
Başlangıç
1997—98
Bisiklet
Focus
Bisiklet türü
Yol bisikleti
bahsettiğiniz 26" jantlı triathlon bisikletleri draftın yasak olduğu yarışlar zamanında kullanılıyordu.artık draft serbest olduğu için yolda daha akıcı olan 28" janta dönüldü.ayrıca triathlon yarışlarında aerobarların ön jant göbeğini geçmesi yasak.almayı düşündüğün cannondale da sizi triathlonlarda çok rahat idare eder.ayrıca bu bisiklet aşağı yukarı 8,7-9 kilo civarındadır...

• Beğen
Tepkiler: Hasan Hakan Koç