Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yeni bisiklet seçimi ve 26", 28" farkları konusunda yardım

Serdar TEBER

Forum Bağımlısı
Tepki
1.281
Herkese merhaba

İsmim Serdar. Şu anda Diyarbakır'da görev yapıyorum ve yakında Ankara'ya döneceğim. Yeni bir bisiklet almayı planlıyorum.

Bisiklet konusunu internette araştırırken bu siteye rastladım ve hemen üye oldum. Hemen hemen sitenin tamamını okudum Geçtiğimiz sene Beldesan marka, en ucuz fiyatlı bir mtb aldım. Satıcının gazına gelerek "abi bunların hepsi iki sene garantili taş gibi bisikletler, bu 80 ytl, öbürü 500 ytl, ne gerek var o kadar para vermeye" sözlerine inandım :boese157: Tabii ki toplam 200 km yol yapmadan bisiklet dökülmeye başladı :D Ben de daha iyi bir bisiklet almak için Bianchi bayilerini dolaşmaya başladım. Ne alsam ne alsam derken bu siteye rastladım. Şimdi "iyiki o bisikleti almışım, az bir maliyetle müthiş bir deneyim kazandım" diyorum kendi kendime Eğer o zaman pahalı ve gene hatalı bir bisiklet alsaydım binmek zorunda kalır ve bu siteyi keşfetmemiş olurdum.

Geleyim sizlere danışmak istediğim konuya. Ben bisiklete binmeyi çok seviyorum ama yarışlara katılmak ve sert arazi şartlarında binmeyi düşünmüyorum. Ağırlıklı olarak asfalt ve sert toprak yollarda binmekten hoşlanıyorum. Yani tatlısu bisikletçisi diyebiliriz:) . Bütçe sıkıntım yok. Gerekli olduğuna inandığım bisikleti almayı düşünüyorum. Şu anda aklıma yatan Corratec x-vert expert. V fren olması ve parça kalitesi benim amacıma daha uygun düşüyor gibi geldi. Ancak bir forum başlığında, benim tarzımda bisiklete binecek olan birine Corratec x-trail modeli gibi 28" lastiği olan bir mtb bisiklet tavsiye edildiğini okudum. 28" lastiğin avantajı nedir? 28" ile neler daha iyi yapılır neler daha zor yapılır? Alternetif önereceğiniz modelleri de elbette değerlendireceğim.

Cevap verecek tüm üstadlara şimdiden teşekkürler.

Scudo
Ben bisiklete binmeyi çok seviyorum ama yarışlara katılmak ve sert arazi şartlarında binmeyi düşünmüyorum. Ağırlıklı olarak asfalt ve sert toprak yollarda binmekten hoşlanıyorum.

Merhabalar
bende kısa bir zamana kadar sadece tur amaçlı kullanıyordum bisikletimi...
Ama arazinin bu kadar zevkli bir olay olduğunu görünce işler değişti şimdi asfaltta inan ki arkadaşlarım olmasa binmem...

sana diyeceğim o ki çoooook uzun bir tur yapacaksan 28" jant bir bisiklet seçim olabilir...
ama benim tavsiyem şuan ki fikirleriniz sabit kalmayacak belki bir gün siz de benim gibi arazi koşullarında kullanmak isteyebilirsiniz..

26" bir MTB ile 1.5 veya 1.75 lik bir düz (scilck) lastik kullanarak asfaltta kullanmanız mümkün...
ben de bu şekilde yapıyorum lastiklerimi sipariş ettim bir çift asfalt bir çift arazi lastiği ile 2 bisikletlik işi tek bisiklete indirgemiş oluyorum...

fiyat olarak da eğer bir geniş aralığınız varsa
bisiklet seçimi bölümünde 1000 ytl ye kadar olan ""2006 model"" bisikletler le ilgili bir başlığım var üst kısımda bir incelemenizi isterim

Ben ne kullanıyorum ??? Kron xc4000 kullanıyorum ve çok memnunum...

umarım yardımcı olabilmişimdir ;)

öncelikle foruma hoşgeldin ben sana bisiklet alman konusunda biraz yardımcı olabilirim 26 lık bir mtb size yeter diye düşünüyorum ben 28 lık bisiklet kullanan kişilere çok az rastladım siz eğer öyle çok uzun yolculuklar yapmıyacaksanız 28 liğe hiç gerek yok evet corratec güzel bisikletler yapıyor ondan alabilirsiniz ama ben size güzel iki tane örnek bisiklet söyliyim birisi kron xc 4000 (deore lx hidrolik disk frenli) birde scott scale 60 bunlar gerçekten güzel bisikletler

bence toplama bisiklet al ben bisikletimi sedona sd771in üzerine alivio ve deore parçalarla topladım yaklaşık 600 milyona patladı oysa toplanmış halinde altus var ve 650 milyon fiyat dağılımı aşağı yukarı böyledir bütünbisiklet markalarında kadronu alıp parça parça alırsan hem daha hesaplı hemde daha kaliteli bisikletin olmuş olur .şahsen ben 26lık kullanıyorum memnunum 28liğe gerek yokgibi geliyor ama bilemiyorum illa ben 28lik alcam diyorsan herhangi bir fikrim yok

@Ercan Bayram

Ercan baya iyi açıklamış fakat bende 28" ler hakkında biraz daha fazla bilgi versem sanırım sana biraz daha faydalı olur. 28" bisikletler haliyle lastik çaplarının büyük olması sebebiyle aynı vites oranlarında aynı güçle daha fazla yol almak üzere tasarlanmışlardır ayrıca lastik çaplarının büyüklüğü sebebiyle şehir içi yollarda ve çok hafif arazi şartları engebelerinde gayet konforlu bir kullanım sunarlar. Fakat tabiki bunların yanında kıvraklarıda 26" olanlara göre daha azdır ayrıca 26" slik ve tur lastik seçeneklerinin artmasıyla yoğunlukla sadece şehir bisikletlerinde tercih edilir hale geldiler...Yani 26" bir dağ bisikletiyle beraber alacağınız bir çift az dişli nispeten daha ince (1.50" genişlikte) lastikle çok amaçlı istediğiniz zaman istediğiniz yerde kullanabileceğiniz bir bir bisikletiniz olur...

@wardrobe

Ben de bir bisiklet hastasıyım ve KRON XC 4000 XT kullanıyorum ve sana şunu söyleyebilirim, Kesinlikle bir KRON tercih etmelisin. Fiyat ve kalite ayrıca dizaynda adamlar gerçekten iyi iş çıkarmışlar.

Ayrıca arkadaşlar burda konumuz 26" ve 28" bisikletler kimin ne marka aldığı yada reklam değil çünkü arkadaşımız burda marka tavsiyesi istememiş lütfen bunlara dikkat edelim ve bu mesajımı bir ikaz olarak kabul edelim...

26" her zaman çok daha geniş bir kullanım yelpazesi sunacaktır, öyleki, ince slick lastik takarak yolda, dişli lastik takarak arazide, bagaj takarak turda ve alışverişte rahatça kullanılabilir, ayrıca yedek parça çokluğu çeşitliliği ve ucuzluğu açısından çok daha avantajlıdır...

Geri