%75 asfaltta kullanacağım...Bu işte oldukça yeni olduğum için hiç bi fikrim olmadığından yardımlarınızı bekliyorum... Hangi bisikleti almalıyım? ben xrs200 diye düşünüyorum.En fazla 400 limitim var.Miktarın az olduğunun farkındayım ama yapacak bişey yok...Yardımlarınızı bekliyorum.
ne tarzda kullanım düşünüyorsunuz?
keyif alabilceğiniz bisiklet dünyasını sevebilceğiniz bir bisiklet alın sürekli sorun cıkarıcak bişey olmasın yolda keyifle akıp giden seri bir bisiklet olsun tavsiyem budur... marka modelden çok isteklerinizi karşılayan model en iyisi... %75 asfalt demişsin eger araziye girmem diyorsan city bike lardan gayet guzel bişey bulabilirsin... hatta toplayabilirsin bile ikinci el az kullanılmış kaliteli parçalar ile...
tarz farkı var,citysportlar adı üzerinde şehir bisikleti,ağır araziye çıkmayacaksanız,zaten böyle birşey almalısınız,rahat edersiniz, xc 250 bir mtb dir araziye uygundur,şehir içinde asfalt yolda diğeri gibi rahat,akıcı ve konforlu olmaz.
ayrıca 24 vr ile 24 vs arasınd tek fark maşadır.vr olan hi-ten maşa vs ise kilitlemeli maşa...
bu farklılık ne gibi durumlar yol açar.Ne kadar önemli bişeydir bu farklılık?
Sevgili Hasan Ali, %75 asfaltta kullanıcam diyorsun. Bencede diğer arkadaşların dediği gibi City Sport modelini tercih et. %25te stabilize yollarda kullanırsın, araziye girip hoplayıp zıplamıcaksan City Sport işini görür. XC250, Sedona 701.. Bunlar hep dağ bisikleti ve bence %75 asfaltta kullanıcaksan pek gerekli değil. 24VR ve VS arasından hangisi dersen yorum yapamıcam açıkçası. Ben Sedona 311 kullanıyorum ve kilitlemeli maşadan memnunum, fakat memnun olmayan sorun yaşayan arkadaşlarda çok. Eğer ki kilitlemeli maşa içine sinmiyorsa düz maşa al.
400 lira bütçenizin içerisnde kask,eldiven,pompa gibi malzemerin ücreti de dahil mi acaba?
Bisiklet alırken beni zorlayan onlar olmuştu tüm paramı bisiklete vermiş sonrasında kask eldiven gibi şeylere param kalmamıştı.
Bunu dikkate alarak bütçenizi biraz daha yukarı çekmenizi tavsiye ederim.
Kron Xc 250 güzel bisiklet ama yukarıda da belirtmiş Tamer Bey,arazi bisikleti sonuçta.
Daha çok City bite türü şeyler bakabilirsin bence.
(link)
Sedona 311 olabilir ayrıca.
Ya da bir mtb alıp düz lastik takarsınız,araziye gitmek istersiniz belki bir gün Belli mi olur