Yeni Başlayacağım Yardım :)

Yeni Başlayan İçin Mantıklı mı ?


  • Toplam katılım
    33

tohana

Üye
Kayıt
27 Haziran 2016
Mesaj
21
Tepki
2
Yaş
39
Şehir
istanbul
İsim
tarkan
Bisiklet
Salcano
Merhaba Arkadaşlar Ben İstanbul Anadolu yakasından Tarkan
Uzun zamandır niyetlenip bir türlü yapamadığım hevesimi sigarayı bırakarak nihayet kendimi ödüllendirerek başlıyorum :)
Ama sizden yardım talep edeceğim arkadaşlar Kısıtlı ve düşük bütçemden dolayı incelemem neticesinde kendimce en uygun gördüğüm " salcano hector 26' V " bisikletini gördüm.

  • TİPİ MTB
    JANT26"
    MAŞAZOOM AMORTİSÖRLÜ MAŞA
    ARKA VİTESSUNRUN
    ORTA GÖBEK3T ORTA GÖMEK MİLİ - FP3 ORTA GÖMEK YATAĞI
    AYNA VE KOL24T/34T/42T 170MM KRANK TAKIMI
    FREN TAKIMIV FREN
    VİTES KOLUMICROSHIRT MS25 21 VİTES
    RUBLESUNRUN
    ÖN DEĞİŞTİRİCİSUNRUN
    GİDONMTB-153 W:580X15
    BOĞAZSLU ÇELİK GİDON BOĞAZI
    SELE BORUSUSP-200 ÇELİK SELE BORUSU
    TEKER SETİSALCANO DAILY COMFORT XCM 26x1,95 LASTİK
    AĞIRLIK17,235 kg

Sizce benim gibi ilk başlayan için belli bir seviyene atlayana kadar iyimidir ?

Her türlü Yorumlarınızı Bekliyorum :harika:

Not : Bütçem En Fazla 450 tl

Kullanım Yeri : Şehir İçi sahil yolunda ağırlıklı ve doğa da kullanacağım.
 
Scudo

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@tohana Merhaba İstanbul Anadolu yakasından Tarkan, öncelikle tebrikler sigarayı bıraktığınız için. Almak istediğiniz bisikletin sadece ismini paylaşmak yerine teknik özelliklerini/donanımını, fiyatını vs. belirten detayları da paylaşırsanız yardım almanız kolaylaşır sanırım. Ayrıca yeni tavsiyeler için de kısıtlı ve düşük bütçenizin ne civarda olduğunu, bisikletinizi nerelerde, hangi amaçla, hangi yollarda kullanacağınızı da belirtirseniz gelecek olan olası tavsiyeler daha çok işinize yarayabilir, selamlar.
 

Kaang96

Aktif Üye
Kayıt
28 Nisan 2016
Mesaj
195
Tepki
233
Şehir
istanbul/Beylikdüzü
İsim
Kaan
Bisiklet
b'Twin
Öncelikle belirtmek isterimki bende yeni başlamış sayılırım.Belirttiğiniz bütçeyle 2. ellere bakmak daha mantıklı olacaktır ben sıfır istiyorum diyorsanızda en azından 650-700 gibi fiyatlara bisiklet almanızı öneririm.Decathlonda güzel şehir bisikletleri bulunuyor onun dışında salcano city fun 70 var.Ayrıca bu konuyada bi bakın derim
(link)
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Merhaba,başlangıçta çift amortisörlü bisikletten ziyade düz kadrolu bir bisiklet almanız yaklaşık 10bin kat daha iyi olacaktır.

Kaçınılmaz olarak yöneltilen ilk ve en temel soru bu oluyor: Hangi Bisikleti Seçmeli?

Benim ise bu soruya karşılık yönelttiğim ilk karşı sorum şu şekilde gelişiyor: ‘Ne amaçla kullanacaksınız ?

O kadar önemli ki bu soruyu sormak ve alacağınız cevaba göre yapacağınız yönlendirmeler; belki de görüş bildirdiğiniz arkadaşınızın geri kalan ömründe ‘bisikletin varolup olmayacağını’ tayin etme gücüne sahip oluyorsunuz!..

Eminim sizlere de zaman zaman bu soru yöneltiliyordur: Bilmem hiç düşünmüş müydünüz bu şekilde ?

Yapılacak yanlış bir yönlendirme ya da sadece sizin doğrularınızın aktarımı bisiklet için ne kadar büyük bütçeler ayrılmış olursa olsun, ‘yeni başlayanın’ bisikletten zevk alışını sınırlayabilir ya da belki de tamamıyla ortadan kaldırabilir!..

Düzenli bisiklet kullanan bir insanın ne kadar mutlu, huzurlu ve sağlıklı olabileceğini deneyimleyip yaşamaya devam eden bir kişi olarak bu konuyu (ve soruyu) çok ama çok önemsiyorum.

Gelelim genel bisiklet kullanıcısı profillerine ve bu durumlarda verdiğimiz tavsiyelere… Bir kaç temel bisiklet kullanıcısı tipi var biliyorsunuz… Ve genelde kişilerin ihtiyaçlarına göre almaları gereken cevaplar da ‘bence’ şöyle olmalı

Arada sırada doğada dolaşmak isteyen ama sıkça şehirde bisiklet sürecek bir kişi mi ?

Cevap kesinlikle dağ bisikleti.

‘Şehirden dışarı adımımı atmam evimin yakınındaki gezi yollarında sürmeyi tercih ederim’ diyenlerden mi ?

Cevap net bir şekilde şehir - gezi bisikletleri.

Sportif bir kişilik ve bisiklet üzerinde uzun saatler antrenman yapma potansiyeline sahip, doğayı ve doğada bulunmaktan hoşlanan, ileride bisiklete ilgisinin artabileceğini düşündüğünüz, etrafında temiz asfalt yollar bulunan birisi mi ?

Cevap orta - üst seviye yol ya da dağ bisikleti (Bütçe yetiyorsa her ikisi birlikte) olmalıdır kanımca.

2. VÜCUT BOYUTLARINIZA UYGUN DOĞRU BİSİKLETİ SEÇİN

Kendinize bir pantolon ya da gömlek almak için alışverişe çıktığınızda genelde ne yaparsınız ?

Bir alışveriş merkezine gidip, rengini, modelini beğendiğiniz markanın ürünlerinden ‘Bedeninize Uygun’ olanını satın almak istersiniz öyle değil mi? Eğer mümkünse denersiniz (ya da zaten önceden denediğiniz için doğru bedeni biliyorsunuzdur) beğenir, satın alır ve çıkarsınız.

Peki bisiklet satın almak için alışverişe çıktığınızda ne yaparsınız? Alışveriş merkezlerinde bisiklet mağazası pek bulamayacağınız için, muhtemelen yapabileceğiniz en iyi şey piyasada kulaktan duyduğunuz, adı sıkça dolaşan ‘hadi marka da verelim’, Bisan, Bianchi, Salcano gibi Türk menşeli bisiklet markalarını internetten ya da mağazalardan araştırmaya çalışırsınız öyle değil mi ? Gidersiniz… Rengini beğenirsiniz… Bütçenize de uyuyorsa alıp çıkarsınız…

Oldu mu peki? Tabii ki hayır!

Bundan 4-5 yıl öncesinde yaşıyor olsaydık eğer, geniş dağıtım - satış ağları, zengin renk ve model çeşitlilikleriyle yukarıda adı geçen ‘ünlü markalara’ yönelmeniz ve sizden bekleneni yapmanızı doğal karşılayabilirdik. Ancak günümüz Türkiye’sinde bisiklet piyasası oldukça değişti ve gelişti.

Artık ‘ünlü olarak bildiğiniz markalar için ayırdığınıza eşdeğer’ bütçeleri ayırarak, kendi bedeninize uygun, verdiğiniz paranın karşılığını uzun ömürlülük, ömür boyu garanti, parça - servis desteği ve hafiflik gibi avantajlarla sunan yerli ve yabancı pek çok sportif bisiklet marka ve modelini Bisiklet Piyasasında bulabilmeniz mümkün.

Bisikletten alacağınız zevk seviyesi kesinlikle, kesenizden önce vücudunuza uygun bisiklet seçiminden geçmektedir!

Her zaman olmasa da kimi durumlarda market tipi - sıradan büyük bisiklet markalarına göre az da olsa yüksek fiyatlı gibi görünen çağdaş ve modern bir bisiklet markasının ürünlerini seçtiğinizde, yapacağınız bu alışverişin orta ve uzun vadede, dayanıklıkları, estetik özellikleri ve en önemlisi vücudunuza - amacınıza uygun oluşlarıyla aradaki fiyatsal farkı fazlasıyla ortadan kaldırma kapasitelerine sahip olduklarını göreceksiniz.

Benim şu an ki tavsiyem (link) Tabiiki sadece asfaltta kullanmayacaksanız.

-Yazının bir bölümü alıntıdır-
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@Erkin Kalender Merhaba, ilk ve son cümleniz hariç yazının tümü alıntı sanırım, alıntı yaptığınız yerleri italik yaparsanız veyahut tırnak içine alırsanız yazıyı hazırlamak için emek veren kişiye saygısızlık yapmamış olursunuz, hele de kaynak gösterme alışkanlığı edinirseniz balından yenmez, üniversitede tez hazırlarken sıklıkla karşılaşacağınız bir durum olacak bu, şimdiden dikkat etmekte fayda var, selamlar.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@BF Okuru -Yazının bir bölümü alıntıdır- diye belirttim zaten.Kaynağını bilmiyorum çünkü zamanında bende forumda birinden kopyalayıp bilgisayardaki arşivime eklemiştim ilk başladığım zamanlarda daha sonra köye çalışmaya gittiğimde vakit bulduğumda okumak için.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@tohana Bence sonradan zarar etmemek adına çıkmalısınız,günde 1 paket winston içseniz karınız 270 lira,birde öyle düşünün.Artık içmeyen bir insansınız,ve her ay paranızın bir bölümü bir yere bağlanmıyor.Lisede 2 yıl bende içtim bu arada.Tam bir aptallıkmış..
 

BağdatlıRuhi

Daimi Üye
Kayıt
14 Mayıs 2016
Mesaj
264
Tepki
163
Şehir
Bursa
Bisiklet
Bianchi
Öncelikle sigarayı bıraktığınız için tebrik ederim. Hector, Efes gibi bisikletler çocuk bisikleti denen bisikletlerden. 31 yaşındaki birine yakışmaz, şiddetle düz kadro tavsiye ederim. 450TL'ye kullanışlı bir bisiklet bulamazsınız bu yüzden 2. el bakmanızı tavsiye ederim. Eğer ikinci el almak istemiyorsanız

(link)

(link)

(link)

Bu bisikletlerden birini tercih etmen gerekecek fakat tavsiye etmem. Btwin hariç vites sistemleri shimano bile değil. Eğer ön amortisör olsun ve tam shimano set olsun dersen aşağıdakini almak zorundasın:

(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: tohana

tohana

Üye
Kayıt
27 Haziran 2016
Mesaj
21
Tepki
2
Yaş
39
Şehir
istanbul
İsim
tarkan
Bisiklet
Salcano
@BağdatlıRuhi teşekkürler tavsiye için, tam anlamadığımdan dolayı bu soruyu soruyorum yanlış anlama, Bianchi hep eskiden bilinme bir marka olduğu için kulak aşinalığı mevcut. Rockrider e baktım Ömür boyu garantili felan yazıyor. Ya da şöyle sorayım neden diğerleri değil de bianchi yi alayım ?
 

BağdatlıRuhi

Daimi Üye
Kayıt
14 Mayıs 2016
Mesaj
264
Tepki
163
Şehir
Bursa
Bisiklet
Bianchi
@tohana
Bianchi önermemin sebebi markasının daha iyi olmasından dolayı değil modelin daha iyi olması. Excel ve Coranna'da shimano'dan eser yok, Rockrider ise tamamen shimano değil. Aralarında parça kalitesi en iyi olan Bianchi. Eğer ön amortisör istiyorsan Adrenaline, ön amortisör istemiyorsan Rockrider seçimini yapabilirsin. Ama bu ikisi yerine 2. el daha iyi bisikletler bulabilirsin.
 

tohana

Üye
Kayıt
27 Haziran 2016
Mesaj
21
Tepki
2
Yaş
39
Şehir
istanbul
İsim
tarkan
Bisiklet
Salcano
@BağdatlıRuhi


peki benim kullanım amacıma göre sence ?
 

BağdatlıRuhi

Daimi Üye
Kayıt
14 Mayıs 2016
Mesaj
264
Tepki
163
Şehir
Bursa
Bisiklet
Bianchi
@tohana
Bianchi Adrenaline tavsiye ederim ama jantları pek iyi değil. Ben de kullanıyorum bu bisikleti jant dışında sorun çıkarmadı bana.
 

BağdatlıRuhi

Daimi Üye
Kayıt
14 Mayıs 2016
Mesaj
264
Tepki
163
Şehir
Bursa
Bisiklet
Bianchi
Eğer ikinci el alamayacaksan bütçeyi 50-60 TL arttırıp Bianchi Adrenaline almanızı tavsiye ederim ama dediğim gibi çok aksiyon kaldırmıyor jantlar. Sekiz çizerse 10-15 TL verip düzelttirmen gerekir.
 
  • Beğen
Tepkiler: tohana

Oğuz A

Üye
Kayıt
17 Haziran 2014
Mesaj
44
Tepki
17
Şehir
Babaeski
Bisiklet
Merida
500tl ye btwin rockrider 300 var. fiyat performans ürünü. kullanımı rahat. bi bakmanı öneririm.

(link)
 

tohana

Üye
Kayıt
27 Haziran 2016
Mesaj
21
Tepki
2
Yaş
39
Şehir
istanbul
İsim
tarkan
Bisiklet
Salcano
@Oğuz A
@Oğuz A

hocam pedal kargo ücreti derken fiyat ta artıyor bunda

@(link)
@BağdatlıRuhi

aksiyon kaldırmıyor derken dağa bayıra gelmez mi yani ?
 

celikkadro

Daimi Üye
Kayıt
4 Haziran 2016
Mesaj
315
Tepki
350
Yaş
47
Şehir
Ankara
İsim
Tayfun
Konu biraz dagilmis, ben bir sey onermiyorum :)

Sigarayi birakmakla kendine yapabilecegin en buyuk iyiligi yapmissin. Zamaninda ben de gunde bir paket sigara icerdim. Spor sayesinde biraktim ve hic aramadim. Sigarayi biraktiktan sonraki bir yilda kendime profesyonel seviye bir fotograf makinasi almistim. Sigaraya vermedigim parayi hesaplayinca bedavaya geldi diyebilirim. Ayni hesabi sen de yapabilirsin. Biraz daha iyi bisiklet, cok daha fazla surus keyfi demektir.
 

Fat1h

Forum Demirbaşı
Kayıt
4 Nisan 2013
Mesaj
491
Tepki
592
Şehir
İstanbul
İsim
Fatih ÇAKMAKCI
Başlangıç
1998—99
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Single Speed
17 kilo :0 off üff
 
  • Beğen
Tepkiler: İbrahim YÜCEDAĞ