Scudo Sports

Yeni alınmış FOX32 CTD maşa havası alındıktan sonra kitlenmemeye başladı

Gökhan Akkaya

BilgisayarKurdu
Tepki
1.677
İsim
Gökhan
Bisiklet
Nishiki
Arkadaşlar FOX 32 CTD 26" 100MM maşamı sıfır olarak almıştım, daha yeni maşa. Zaten ne bir araziye girdim ne de kötü kullandım. Maşaya toprak bile değmemiştir, sürekli asfaltta kullandım 2 ay kadar.

En son maşa kitleme dahil tüm ayarlar sorunsuzdu. Ben sol bacaktan maşa havasını istemeden biraz indirdim. Maşa havası azken kitlemiştim ve biraz bastırmıştım acaba kitleyecek mi diye ancak kitlememişti üst kısımda. Biraz alta kadar inip öyle kitlemişti.

Dün jant setlerimi falan takarken fırsat bulunca tekrar hava bastırdım. Ancak maşayı kitleme pozifyonuna getirdiğim halde kitlenmiyor. Maşaya fiziki olarak hiçbir ama hiçbir darbe - zarar gelmedi, tek bir çiziği dahi yok.

Bu kadar temiz kullandığım halde neden böyle bir problem yaşadım? Rebound ayarı sorunsuz ancak neden böyle bir sorun oldu anlam veremedim bu kadar kolay bozulabilecek bir maşa olmaması gerekiyor kanımca.

20161112_163630.jpg

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Merhaba. Maşanın kilidini açık pozisyona alın ve biraz sürün. Düzelecektir. Sebebi kilit valfinin içinde kademeli bir kertik var. havası az olunca oraya ulaşamadan siz kilitlemişsiniz. valfin içine tam olarak hidrolik dolmamış ve valfin altında kalmış. Biraz sürün kilidi açık şekilde düzelir.

Maşanın kilitleme mekanizması havalı sol bacakta değil, yağlı sağ bacaktadır. Yağ olan bacakta da yağ eksilmemiş, o-ring'ler aşınmamış ise kilitleme sorunu yaşamamanız lazım.

Yine de maşanın havasını tamamen alıp tekrardan uygun PSI değerinde hava basmayı deneyebilirsiniz.

gidon üzerinde ki kumandadan teli gerdiniz mi ?

@özgürgüneş
Fotografa dikatli bakarsaniz masadan kilitli degil. :)

Gökhan Akkaya
Sorun kilitli durumda havasini bastiginiz icin olmus. Kiliti acin ve ve havayi tamamen bosaltin sonra yine size ugun PSI olan havayi basin ve bir kac km kilit acik durumda kullanin düzelecektir. (Normalde havayi bosaltmadanda bir kac km kilit acik durumda kullansaniz düzelir ama garanti olsun diye havayi bosaltin ve tekrar hava basin dedim)

Kilidi açık vaziyette 2-3km dolaştım, maşayı da sürekli kullandım, fren vs.. yaparaktan. Ancak halen daha düzelmedi.
Ben en iyisi müsait olduğum bir zaman bisikletçide tekrar, kilidi açıkken havayı sonuna kadar boşaltayım ve tekrar bastırayım. İnşallah düzelir, daha yeni aldığım bir maşanın başına bunların gelmesi yıprattı resmen beni :) Eskiden taş gibiydi kilidi, oynatamıyordum kolay kolay yerinden.

• Beğen
Tepkiler: ayz0067
Maşayı alt üst getirip beklettiysen kilitleme kolundaki yağlar karışmıştır.Yoğunluğu birbirinden farklı 2 tane yağ var içinde. Bi kaç güne birbirinden ayrışırlar düzelir.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
Daha once de bisiklet ters dondu cok defa, sorun yaratacak olsa o zaman yaratirdi diye dusunuyorum.

Yarin Dudullu tarafında Uçar Bisiklet'e bırakacagim aleti. Bilgisine ve kendisine guvendigim biri, derdi neymis bir bakar.

Kesin olmayan yorumlar yuzunden aslinda saglam olan masayi da hasat etmek istemiyorum :) Hava basmakla alakali oldugunu nedense hic zannetmiyorum.

@Gökhan Akkaya

Siz daha önce Fox yada benzeri bir havalı maşayı söküp tüm detaylı bakımlarını yapıp sonra tekrar topladınız mı?

• Beğen
Hiçbir maşanın içini açmadım, içeride neler dönüyor hiç görmedim. Yazılımcının tekiyim, bisiklete yalnızca güzel şeyler hissetme ümidiyle biniyorum :) Bu kadar para harcayıp sırf tırnağımın ucuyla biraz maşa havasını indirdim diye de bunlarla karşılaşmak hiç hoşuma gitmedi. FOX'sun sen sonuçta bu kadar basit şeylere alınıp kırılmaman gerekiyor bence.

Söylediklerinizi de harfiyen yaptım, 30-35km yol olmuştur zaten, düzelecek olsa düzelirdi sanki. İşi gücü bıraktım bisikletçilerde dolaştım akşam, hava basma olayı çare olmuyor maalesef.
Yarın bisikleti bırakacağım, tahmin ediyorum ki içini açıp bir bakacaklar. Havaya masraf kısacası, önemli bir şey olmadığından eminim ancak ufak tefek şeyler yüzünden sıfır aldığım maşayı parçalatmak da hiç hoş bir durum değil. Eskisi gibi sapasağlam olur mu olmaz mı hiç bilmiyorum, o yüzden güven konusunda problem yaşamayacağım birine teslim ediyorum.

İşin garip yanı ben bu maşanın havasıyla eskiden de oynuyordum :) Neden şimdi böyle yaptı anlamış değilim. Derdi neyse sizlerle de paylaşırım, aynı dertten başı yananlara yardımcı olmak amacıyla :)

• Beğen
Tepkiler: Bisnev99
Bir şey sormak istiyorum. Maşaya nasıl hava basıyorsunuz? Uygun bir maşa pompası kullanıyorsunuz öyle değil mi?

Onun için özeli pompalar var, benzinlikteki tabancayı dayamıyoruz kısacası :)

@Gökhan Akkaya

Ben 1990 yılından beri her türlü bisiklet tamiri ile haşır neşir oluyorum. Gerek kendi bisikletlerim, gerekse eş dost arkadaşlarımın bisikletlerini. Kaç adet Fox, Manitou, RockShox söktüm hatırlamıyorum. Kısacası siz sadece biraz havasını indirdiniz diye maşanın kilidi bozulmaz. Ya kilit mekanizmasi bozuktur, ya ayarı kaçmıştır yada yerine oturacak kadar havaya kalmıyordur. Basit bir iki çözüm olduğunu size anlatmaya çalıştım. O maşa benim elimde olsa 10 dakikada hallederdim ancak size nasıl yapacağınız konusunda destek vermeye çalıştım. Lakin gördüm ki "kesin olmayan yorumlar yüzünden maşayı hasat etmek istemiyorum" gibi görmeyi ummadığım bir yorum ile karşılaştım. Benim bildiğim Fox maşanın servisi Aslı bisiklet. Benim yorumum ile maşanın hasat olmayacağını, "asıl servisi olmayan" bir bisikletçi de haşat olacağını benim söylememe gerek yok sanırım . Size kolay gelsin...

• Beğen
@Gökhan Akkaya Bu konu için foxa mail atarsanız size daha detaylı bilgi verebilirler :)

@SerkanH kesin olmayan tahminime gore o maşa bundan sonra hayir getirmez

Canım abilerim, söylediklerinizi yaptım ancak maalesef sonuç alamadım. Kilidi açık sür dediniz 35km sürdüm, tekrar hava bas dediniz 2 defa bastım. Sizin elinizde olsa yaparsınız inanıyorum ancak benim bilgi seviyem budur, sizlerden aldığım yardım maalesef sonuç getirmedi.

Ve sizin ufak bir kelimeye takılıp üzerinize alınmanıza gerçekten üzüldüm. Bahsettiğim bisikletçi de işini bilen biri, zaten bizzat o gerekmedikçe içini açmam kesinlikle diye söyledi.
İlk sizin deneyeceğiniz şeyleri, çözüm olmazsa kilit mekanizmasını, yok onda da sorun yoksa zaten bana haber verecek aç veya açma diyeceğim.
Ben kesinlikle açılması yanlısı değilim ve açtırmam da, dün akşam da söyledim zaten. Şuan maşanın tepkileri harika, son derece memnunum sadece kitlemiyor, normalde de maşayı hiç kitlemiyorum zaten :)
Bir yanlış anlaşılma yarattıysam hepinizden özür dilerim, benim amacım burada birilerine bir şey sorup o kişileri takmamak değil. Söylediklerinizi denedim ve sizin söylediklerinizi de o kişiye ilettim özellikle.

@Mehmet Altuğ
Belki inanmayacaksın ancak bu sorunu bile sana yemin ediyorum konuyla alakasız biri sormuş sanıp öyle cevapladım, profiline bakmadan. Tamamen iyi niyetimle, sonuna gülücük koyarak cevapladığım bir yorumdu. Bunda bile üslubuma gönderme yapmışsınız :)

Şuan için yalnızca kitleme makanizmasına bakacaklar, ilkel yönlemlerle düzelecek bir sorun mu diye bakacaklar. Ağır bir sorunu varsa zaten Aslı Bisiklete veririm, parası neyse yaparlar. İlk baktığım şey zaten Türkiye Fox Distribütörlüğü oldu. Aslı Bisiklet yalnızca maşayı istediği için sök tak ile uğraşmayayım, sorunu bir netleşsin istedim. Bu kadar basit meseleleri abartıp birbirimize düşman olmayalım istiyorum.

Evet bazen mimikler vesaire olmayinca yazismalarda yanlis anlasilmalar oluyor boyle ama davranisin cok erdemli . Tebrik ederim

Dediğim gibi sizin yaşınızdaki insanlara saygısızlık yapmak haddime değil asla. Orada yanlış anlaşılmaya yol açacak bir kelime kullanmak da benim hatam :)
Ancak öğrenci adamın sıfır kutuda aldığı maşanın da olur olmadık nedenlerden 2 ay içerisinde arıza yapması insanın sabrını zorlar cinsten.

Tecrübelerinize dayanarak gittim hemen bisikleti tekrar eve getirdim bagaja atıp. Şimdilik dediğiniz gibi bisiklete biraz şans tanıyacağım kendi kendini düzeltmesi için :)
Yazılımla alakalı bir projem var zaten hiç yoktan 2 haftamı alır. Yok hala daha düzelmezse gideceğim adres Aslı Bisiklet olur bu saatten sonra.

20161114_135156.jpg

@Gökhan Akkaya
hocam aldığın günden beri bu maşa başına hep dert oldu, ayrıca bu maşayla bu kadar sorun yaşayan bir başka kişi daha olmamıştır sanıyorum :) maşanızla boğuşmadan huzur içinde arazide yol alacağınız günlerin gelmesi dileğiyle, o kadar narin davranmaya gerek yok, gir araziye hatur hutur, an fazla çizilir, ondan sonra dertsiz tasasız kullanırsın, çok dert ediyosun, takma o kadar keyfini çıkar:krnz:

Geri