Yaylı ve Havalı

Kamil Kamil

Daimi Üye
Kayıt
29 Haziran 2010
Mesaj
274
Tepki
106
Şehir
giresun
Bisiklet
Kron
Yaylı ve havalı maşa arasında ki farklar nelerdir (ayrıntılı bilgi ile aydınlatacak arkadaş varsa yorumlarını bekliyoruz)
 
Scudo

Mustafa Şükrü Yıldırım

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2010
Mesaj
1.424
Tepki
812
Şehir
Yalova
Bisiklet
Giant
Yaylı maşalar havalıya göre daha az hassasiyet, daha fazla ağırlık demek tabi havalılara göre daha ucuz oluyor.
Havalılar ise tam tersi hafiflik, hassasiyetlik, konfor, daha iyi kontrol gibi artılarla ön plana çıkıyor tabi yaylılara göre daha pahalı.
Çalışma mekanizmasında yaylılarda genel olarak sol bacakta sıkıştırılmış yay sağ bacakta hidrolik kısım rebound, lockout. Havalılarda da solda sıkıştırılmış havayla çalışan bir mekanizma, sağ bacaktada yine hidrolik kısım.
Kimileri street ve downhillde özellikle yaylı seçebiliyor kullanım alanına göre değişmekte.
 

cruphasulie

Forum Demirbaşı
Kayıt
11 Haziran 2006
Mesaj
581
Tepki
422
Şehir
İstanbul
Hava kartuşları, amortisörleri çelik yayların ağırlığından kurtardığı için ekstra hafiflik sağlar. Havalı maşalarda sızdırmazlık dolayısıyla malzeme kalitesi önemlidir, bu yüzeden üst seviyelerde maşalardır. Hasas çalışması içinse kullanıcının ağırlığına göre iyi ayarlanması gerekir. Kendisi, bakımı, parçası masraflıdır.

Yaylı maşalar ise günümüzde giriş seviyelerinde maşalar, ve artık üretilenlerde, yaya eşlik eden iyi bir hidrolik rebound sistemi aramak boşuna bu durumda hassas olmadıklarına dair bir önyargı var normal olarak.

Psylolara, pilot'ları hatırlayanlar bilirler hassasiyet konusunda iyi bir yayla kolay kolay boy ölçüşülmez. Rockshox'un halen yaylı u-turn maşaları var diye biliyorum, kütük gibi de olduklarını zannetmiyorum. Ağırlık derdi olmayan sert sürüş stilleri için, maaliyeti bakımı daha uygun modellerdir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Kamil Kamil