Scudo Sports

Yaya magandalar

Scudo
Ben de geçen araçla yol alıyorum. Bana yeşil yayalara kırmızı yanıyor. Yola 2 kadın yanlarında sanırım 5 küçük çocukla atladı. Ama oldukça 'şık' giyim kuşamlılar... Bastım kornaya uzun uzadıya, korktular, firen yapmasam kesin vuracağım. Teyze bağırıyor dursana ne olmuş diye. Yanımda annem vardı. Dedim ki yarın tüm bu çocuklar kırımızı ışığı görmemişcesine yola atlayacaklar işte. Çocuk, anne babadan ne görürse onu uygulamaya daha meyilli olacak. Hadi kendilerine acımıyorlar evlatlarına, torunlarına da acımıyorlar. Yazık...

@Ozan Demir Ben bu taktiği imza toplayanlar, yapışıp bir şeyler satmaya çalışanlar üzerinde uyguluyorum. İngilizce konuşmaya başlarlarsa da ''No English, just Bulgarian (veya az konuşulan başka bir dil söylüyorum)'' diyorum.

he bide bunların suriyeli versiyonları var sahilden giden arkadaşlar biliyodur,Acaip bi şekilde suriyeli var ve bisiklet yolundan karşıya geçerken ne etrafına bakıyo ne de zili çalmamı duyuyo bi de tıngır mıngır yürümüyomu çıldırıyorum ya

@Dimitriv- saçma falan değil hepsi KEKO. bisiklet yolunda sürüyorsun grup halinde gezen KEKO'lar üstüne doğru gelmeye başlıyor amaçları seni korkutmak gülmek aptal aptal hareketler

ne demek istediğimi çoğu kişi anlamıştır.

Çoğu bisiklet yolu böyle yaya magandalar ile dolu.En son Yeşilköy-Florya sahilde bile 2 araba yan yana geçecek yer var yolda yayalar için geliyor illa bisiklet yolunda yürüyor,mecburen yavaşlıyorsun.

• Beğen
Tepkiler: Dimitriv-
Kusura bakmayin ama bunlar keko, bunlar çomar, bunlar eğitimsiz ilkel yaşam formları. Bunlar modern ve medeni olmayan hayvansilar.. daha sayayim mi? Amaçlari sadece hır gür olan, durduk yere bir kişiye sataşıp 7 kişi sıkıştırmaya kalkanları sınıflandirmamak niye? Zamaninda egitilmemisler, anne babalari şöyleymiş, bu bu gelmiş başlarina o yuzden şöyle olmuş vs vs banane? Bu arkadasi o 7 eğitimsiz hayvan yakalasa ne olacakti hic gozunde canlandiran var mi? Üstelik amaci sadece kendi halinde spor yapmak olan birini?

@Kerem Özbayrak Katılıyorum , cidden boş insanlar ve bazılarının akıl hastanesine kapatılması gerek. Akıl hastanesi biraz fazla olduğunu mu düşünüyorsunuz ?
Hiçte fazla değil , bir insan durduk yere başka bir bireyle sorun çıkartıp ona zarar vermekten zevk alıyorsa ciddi problemleri vardır.

Bide her zaman aile terbiyesi işe yaramıyor , bende dahil neslimdeki çocuklar bilgisayar oyunları ile büyüyor , sanal bir alem olduğu için herkes birbirine rahatça küfür edebiliyor.
Bu tarz insanların terbiyesini çok oyunculu bilgisayar oyunları da bozuyor.

Mesela geçen İzmir Konak bisiklet yolunda hızlıca gidiyorduk ailesinin yanından geçtiğimiz bir çocuk bir an erkek kesildi ve arkadaşımın arkasından "yavaş sürsene @@@" diye bağırdı. Orda dönüp nasıl konuşuyorsun dediğimde donup kaldı zaten , tahminen 11-12 yaşlarındadır. En çokta annesine üzüldüm kadıncağız renkten renge girdi utancından.

@mariokaldato

Her gün karşılaştığım manzara, bunlara laf anlatmaya çalıştım ama baktım olmuyor bıraktım anlatmayı, evet bunlar da gelişimini tamamlayamamış evrimleşememiş cins böyle deyip yoluma devam etmeye çalışıyorum.

"Eğitim şart" diye çok güzel bir cümle vardır ki bu da çevremizde çoğu bireyde olmayan bir kavramdır. Öyle tipler vardır ki daha bisiklet yolunun, güvenlik şeridinin ne olduğunu bile bilmezler. Onun için bu tarz kişilerle kesinlikle tartışmaya girmenizi tavsiye etmem çünkü ne kadar laf anlatmak isteseniz de anlamayacaklardır boşuna çabalamayın.

Maalesef günümüzde insanların birbirine saygısı kalmadı bunu her ortamda çok rahat bir şekilde görebilirsiniz. Tabi arada istisna olan insanlar da mevcut fakat onlarda çoğunluk arasında kaynayıp gidiyorlar. Bu yüzden konuyu paylaşan arkadaşın da yaşadığı olayı gayet normal görmekle beraber fazla kafasına takmamasını tavsiye ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Dimitriv-
Bu gün Caddebostan sahilinde ki bisiklet yolunda sürüyordum. Daha önceden aynı yolu kullanan bilir. Bisiklet yolu, yaya yolundan çok daha fazla bozuk ve girintili çıkıntılı yerleri var.
Akşam üstüydü pek fazla insan yoktu. Bende vibrasyona dayanamayıp yaya yoluna girdim. Derken bir tane herif öneme atladı.

Bende bisikletciyim ama bisiklet yolundan asla çıkmam, burası yaya yolu dedi ve bisiklet yolunu gösterip oradan gitmemi rica etti.
Bende bisiklet yolunun bozuk olduğunu ve bu yaya yolunun daha düzgün olduğunu söyledim. O da burası şehir ve kuralları var uymak zorundasın dedi. Ben tamam deyip bisiklet yoluna girdim. Adamda yaya yolundan devam ediyordu. Tam giderken aklıma geldi ve arkasından seslendim. Ama burası Türkiye dedim. Adam haklısın dedi ve bisiklet yoluna girip yürümeye devam etti. :huhuu:

Ben eğitimle çoğu şeyin düzelebileceğine inananlardanım. Ben de sakin kalamam genelde ama bu tarz insanlara kızmak yerine onların neden eğitimsiz bırakıldığını/eğitimlerinin yetersiz olduğunu düşünmemiz gerek. Herkes şikayetçi olup kimse birşey yapmazsa bir döngü içinde buluruz kendimizi.

Yeni bitirdiğim Beyaz Zambaklar Ülkesinde kitabında anlatılan çoğu şeyi görüyorum insanımızda.

"...Onları eğitmek ve onları bizden daha uygar milletlerin arasına sokmak sizin görevinizdir. Halkımızın bilgisizliği, kabalığı, vahşi sarhoşluğu, hastalıkları, yoksulluğu, bütün bunlar sizin yüzkaranız, sizin suçunuzdur; bunu hep aklınızda tutun!" demiş kitapta adı sıkça geçen Johan Vilhelm Snellman.

Belki bir nesli tamamen kaybetmiş olabiliriz. Ama bu bir sonraki nesli kaybettiğimiz anlamına gelmez. Belki 20 sene sonra, belki 40,belki de biz bu dünyadan göçtükten çok daha sonra bize ütopik gelen bir toplum yapısına ulaşırız. Herkes elini taşın altına koyarsa neden olmasın ki?

Eğitim nedir? Nasil yapilir? Kitap okutmak ,vaazı nasihat etmek, ceza vermek mi? Kesin olan bir sey var evet bilgi eksikligimiz var ama daha onemlisi egitilmis pavlovyn kopeklerinin basina gelen sel baskini gibi surekli şoklara ve sikintilara maruz kaliyoruz. Sonuc ise can derdinde olan ve yasama icgudusunden bir üst seviyeye çıkamayan bir toplum. Bu ortamda insanı değerlerinden ödün vermeyenlere saygı ile

İstediğin kadar eğitim al,istediğin kadar kitap oku evine özel hocalar gelsin değişen bir şey yok 'okumuş cahiller okumamışdanda beter!!!!

Eğitim almak ile, insanlıktan nasibini almak ayrı şeyler. Modern olmak, varlıklı olmak, okumuş master yapmış olmak, ya da takım elbiseli olmak ile insan olmak arasında uçurum kadar fark var.
Zamanında imkanlar doğrultusunda okuyamamış fakat bütün "eğitim almış" insanlardan daha insan olan insanlar var. Bir de altında lüks arabalarla önüne gelene havlayan, "param var istediğimi yaparım" moduna girmiş, süper eğitimler almış hayvanlar var.

Modern magandalar;

Güncel problemleri konu edinen böyle programlar olsa kanallarda belki biraz etki eder:

Geri