Yaşlı pilotun zaferi!........

Önder Özdoğan

Forum Bağımlısı
Tepki
1.166
Demi Moore ve Bruce Willis'in 'yaşlı' olduğu gerekçesiyle kovduğu pilot, tazminat savaşını kazandı. 2 ünlü oyuncu, 63 yaşındaki pilota 54 milyon dolar ödeyecek....

Mahkemenin bu kararı, hukuk çevrelerinde geniş yankı buldu. Demi Moore ve Bruce Willis şokta!.. 1987'de evlenen ve magazin dünyasının ilgi odağı haline gelen Moore ve Willis, 1998'de ayrılmışlardı. Ancak evli olduğu dönemlerde yaptıkları bir yanlış, onlara pahalıya mal oldu. Moore ve Willis, "Yaşlı" diyerek işten çıkarttıkları özel pilotları Doyle Baker'a, 54 milyon dolar tazminat ödeyecek.

'İNSAN HAKLARI İHLALİ'
Yanlarında çalıştığı dönemde, Willis ve Moore tarafından birçok defa hakarete uğrayan Doyle, 'yaşlı' diye işten çıkartılınca bunalıma girmişti. PrivatAir adlı şirkete bağlı olarak çalışan ancak bu olay yüzünden dışlanan Doyle, soluğu mahkemede almıştı. "İnsan Hakları ihlali" yapıldığını belirterek, dava açan Doyle, "Yaşlı olmak suç değil. Ben hala görevimi başarıyla yapabiliyorum. Ancak Moore ve Willis, bana hakaret etti. Kişilik haklarıma hiçe saydılar. İşten çıkartıldıktan sonra, sorunlu biri muamelesi gördüm" demişti.

'ADALET YERİNİ BULDU'
Yapılan 8 duruşma sonucunda, Los Angeles Mahkemesi jürisi önceki gün kararını verdi. 12 kişilik jüri heyeti, Moore ve Willis'i 63 milyon 899 bin dolar tazminat ödemeye mahkum etti. Ancak sonra bazı indirimler yaparak, bu rakamı 54 milyon dolara çeken jüri heyeti, tarihe geçti. Doyle'un avukatı Michael Kelly, "Adalet yerini buldu. Bir kişinin tüm hayatını kimse mahvedemez. Bu kişiler ünlü birer oyuncu olsa dahi, buna hakları yok. Müvekkilim adına çok mutluyum" ifadesini kullandı.

kaynak.gündem

Scudo