Yaşadığınız komik durumlar.

Baki Berk Kayalar

Forum Bağımlısı
Kayıt
7 Ocak 2007
Mesaj
1.576
Tepki
1.208
Şehir
TCDD 1. Bölge - İzmit
Bisiklete binerken yaşadığınız komik durumları, bisikletle ilgili komik anılarımızı anlatalım.

Dün İzmit-Gölcük-İzmit yaparken dönüşte çisenti başladı. Rüzgârı karşıdan aldığım için gözlüklerim kısa zamanda damlalandı. Yolu hayal meyal görürken yol kenarındaki çimenlerin üstünde ilk anda köpek heykelleri sandığım şeyleri gördüm. Bizim büyükşehir belediyesinin bazı yeşil alanlara gerçeğe benzeyen heykeller dikdiğini bildiğim için çimenlerin üstündeki köpekleri heykel sandım. Yinede işi şansa bırakmamak için bölgelerine girmeden durdum ve onların yanından sağ çıkabilmek için çevredekilerden yardım istemeye çalıştım. Etrafta hazır insanlar varken onlar üzerinde köpek korkutma antremanı yaptım. Üzerlerine sürermş gibi yaptım. Aralarında en hareketli olanı korkma durumu gösterdi. Sonra yeter diyip depar atınca peşimden koşmaya çalıştılar ama o havada sanırım iyi koşmak işlerine gelmedi.

Selamlar..
 
Scudo
Kayıt
15 Şubat 2007
Mesaj
12
Tepki
2
Şehir
Ankara
Ankara'da Botanik Parkı civarında akşam saatleri eve gitmek üzere pedal çevirmekteyim. İki bayan sevimli küçük köpeklerini parkta gezdirmekte. Köpeklerden biri beni görünce deli oldu, üzerime tam hız koşmaya başladı. Bayanda arkasından, ama köpekten çok bana müdahale etme çabasıyla koşmakta; "Beyefendi merak etmeyin bir şey yapmaz, lütfen köpeğime dokunmayın !" diye :) Hemen durdum, finocuk yanıma geldi, bir süre kokladı beni, sahibi yetişip alıncaya kadar put gibi durdum çaresiz. Köpkten değil de sahibi bayandan çekindiğim için tabi :)
 
  • Beğen
Tepkiler: bahadir3455

S26

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Şubat 2007
Mesaj
2.741
Tepki
1.453
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Amoeba
sonunda bisiklet ayakkabılarımı aldım ve kalları takıp bi denemek istedim dün. bisikleti çıkarıp kalı pedala oturttum ve tık diye bi ses geldi. hah dedim, kilitlenme bu herhalde. sonra çıkarma işi nasıl oluyo diye baktım ve kolayca çıktı. pedal ayarı çok gevşek herhalde, neyse böyle bi süreyim, sonra sıkarım dedim. bindim bisiklete ve çıktım yola...

başta yavaş yavaş gidiyordum ama bi 200-300 m sonra azıcık yüklendim. tık diye bir ses daha geldi pedaldan. meğerse asıl şimdi kilitlenmiş. bi de düşmeyelim trafiğin ortasında diyip pedalı tekrar çıkartmaya çalıştım. pedal ayarı gevşek değil, sonuna kadar sıkılıymış :) ayağımı pedaldan çıkaramadığım için duramadım da... gideceğim topu topu 7 km'lik yolun ilk 4-5 km'sini ayağımı pedaldan çıkarmaya çalışarak geçirdim. trafik olduğu için tedirginlik de var tabi... ortadaki manzara aynen şöyleydi: bisiklete yapışmış biri ve etrafta bu ne yapıyor diye merakla bakıp gülen insanlar :)

sonunda çıkardım ama çok zor oldu. önce kaldırıma iyice yanaşıp durdum ve pedalı kaldırıma dayadım. dengeyi kurmak zorladı ilk başta. hala bisikletten ayrılamıyorum. sonra ayağımı ayakkabıdan çıkarıp kurtulabildim. geriye zaten 2-3 km yol kalmıştı, ben de kilitlemeden tamamladım...

tabi gidince gevşettim ve ikinci denememi normal bir şekilde bugün yaptım. yeni başlayacakları da uyarayım, sıkı pedal ayarıyla başlamayın!!! ama kilitli pedalla hakkaten daha rahat sürüş yapılıyormuş, bugün bunu gördüm.
 

canozpinar

Üye
Kayıt
30 Mart 2007
Mesaj
4
Tepki
1
Şehir
ANTALYA
geçen gün bisikleti servisten aldım eve gidiyorum.daha 50m gitmeden yanımdan arabanın biri bir geçti tam da orda su birikintisi warmış başımdan ayakkabımın içine kadar her tarafım pis su oldu.adama ettiğim küfürlerin sayısını hatırlamıyorum:D
 
  • Beğen
Tepkiler: bahadir3455

S26

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Şubat 2007
Mesaj
2.741
Tepki
1.453
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Amoeba
hala hatırladıkça gülerim, küçükken (ilkokul civarı) yaşadığım bir olay;

şu pinokyo tarzındaki bisikletlerden vardı hepimizde. 3-4 arkadaş tek sıra halinde yolda gidiyorduk. en arkada ben vardım. ilk sıradaki ile arkasındaki sola döndüler. ben de aval aval niye o yola saptılar diye onlara bakarken bir anda kendimi başaşağı buldum, bisiklet üzerimde ters bir şekilde duruyordu:D olayı ayağa kalkınca anladım:

derince bir çukur içindeki mazgala ön teker girmiş takla atmışım:D:D
 

bisikletci

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Eylül 2004
Mesaj
1.241
Tepki
380
Şehir
Ankara
Başlangıç
1987—88
Bisiklet
Specialized
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
' hafta önce okulda bisikletimi kitlemis derse girmistşim . Cıktım bindim gidiorum birazda hızlandım ( cok deil ) tam bölümümüzün önüne geldim iki kız ark var onlarla konusayım dedim frene basıyom durmuyor , alala bi baktım birisi fren ayakalrının telini sokmus yani kancayı cıkarmıs .. Bende tabee ayaykkları ne kadar yere surtsemde duramadım duvara toslayarak durabildim .. Cok komikti valla resil olduydum :D:D:D Bundan sonra her bisiklete binerken mutlaka herseyini kontrol edip öle biniorum ..
 

mcyc

Daimi Üye
Kayıt
15 Mart 2007
Mesaj
320
Tepki
147
Şehir
Edirne
eski bir peugeot' m vardı. o sırada arkadaşım yeni bir bianchi focus almıştı. ödünç aldım geziyorum. tabi frenlere alışamadım daha. eski bisikletimde hem arka hem de ön frenlere asılarak ancak durabiliyordum. tam hızlanacakken yanımdan arabayla bir tanıdık geçti. o heyecanla peugeot alışkanlığı sayesinde yepyeni ön ve arka frenlere bir asıldım pir asıldım. son hatırladığım şey bisikletin titanic filmindeki gibi havaya dikilmesiydi. daha sonra ben de bir focus aldım ama artık fren kullanımını biliyorum:D
 
  • Beğen
Tepkiler: bahadir3455

S26

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Şubat 2007
Mesaj
2.741
Tepki
1.453
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Amoeba
bir kaç yıl önce gece 03:30 gibi yola çıktım bisikletle. çevre yolundan giderken yanıma bir araba yanaştı, camı açmış bişeyler söylüyolar. kulaklığı çıkarıp baktım, bisiklet güzelmiş nereye yolculuk gibi bişeyler soruyolar. 20-25 yaş arası gençler... içmişler büyük ihtimalle...

bendeki bisiklet de arabadan farksız o aralar. önde park-kısa ve uzun farlar, arkada park ve fren lambası, sinyal lambaları, korna vs. var. (hatta bir ara abartıp hoparlör falan da takmıştım). böyle bir bisiklet doğal olarak her gelen geçenin dikkatini çekiyordu. adamların kafa da iyi zaten, başladık muhabbete. onlar yavaşlayıp camı açmış, ben de bisiklette... konuşa konuşa 2-3 km kadar gittik.

pek komik değil aslında ama iyi muhabbetti, keyifliydi ve ilginçti... paylaşmak istedim.
 
  • Beğen
Tepkiler: bahadir3455

Baki Berk Kayalar

Forum Bağımlısı
Kayıt
7 Ocak 2007
Mesaj
1.576
Tepki
1.208
Şehir
TCDD 1. Bölge - İzmit
Geçenlerde İzmit sahilinde Salim Dervişoğlu caddesinden gidiyorum. Karşıdan motorlu polis geliyordu. Kendisiyle hafiften göz teması kurdum. 1 dakika küsür kadar sonra dönüp yanıma yanaştı. Hava kapalı olduğu için yaktığım sürekli yanıp sönen lamba dikkatini çekmiş. "Bundan İzmit' te bulabilirmiyiz" filan dedi. 100-200 metre uzaktan çok rahat dikkat çekiyor filan dedi. Performans mı yapıyorsun dedi. Seyir esnasında yan yana öyle bir muhabbet oldu. 200-300 metre o şekilde yan yana gittik. Polisimizde gençti.

Bir polisin yolunu benim için değiştirmesi çok hoş oldu.
 

Spec

Forum Demirbaşı
Kayıt
22 Haziran 2006
Mesaj
474
Tepki
659
Şehir
istanbul
Geçen bostancı sahilde bir amcanın bisikletini gördüm gerçekten komik bir bisikletti. Süslü püslü acayip bir bisikletti o kadar çok süs eşyası vardı ki üstünde kadro gözükmüyordu, bazı kamyonların ön camları seyyar pavyona benzer ya aynı o kamyonların ön camını andıran bir bisikletti. Gidonun üstüne de amcam koskocaman iki hoparlörlü bir müzik seti sabitlemişti ve karadeniz havaları eşliğinde bisikletine biniyordu.
 
  • Beğen
Tepkiler: bahadir3455

cheyenne

Forum Demirbaşı
Kayıt
9 Aralık 2006
Mesaj
586
Tepki
191
Şehir
kayseri
bende ilk uzun yola ççıktığımızda sabah saat 5.30 civarında peşimize köpekler takıldı hep beraber kaçmaya başladık arkaya bakınca ne görelim bizim ersal abi köpekleri önüne katmış onları kovalıyordu yani biz boşa kaçıyorduk ne dersiniz iyi bir anı mı?
 

bora_jb

Forum Demirbaşı
Kayıt
6 Ocak 2007
Mesaj
465
Tepki
106
Şehir
izmir
bende guzel yalı dan bıraz daha ıcerıde polıgon da otobus beklıyorum bır bısıklet gectı yanımdan bısıklete arkadan 4 5 sanıye bakabıldım otobusum gelmıstı ama bısıklet kopuyordu
hem techno calıyordu hem onunda gıdona baglı bır karton wardı ve nerdeyse boyun mesafesıne gelıyordu onunde bırseyler yazdıgı bellıydı golge yapıyordu arkada buyuk lamba wardı daha bır suru seylşer wardı ama tam bakamadım ama o an gulmekten koptum:D
 

Kamil

Daimi Üye
Kayıt
9 Kasım 2006
Mesaj
282
Tepki
63
Şehir
İSTANBUL
Genel bi' komik durum:Şu motorsikletlerin arkasına kocaman hoparlör taktırıp sesi de sonuna kadar açıp gezen tiplerden daha komik ne olabilir ki?
 

Lay Lay Lom

Aktif Üye
Kayıt
20 Ekim 2004
Mesaj
119
Tepki
42
Şehir
İstanbul
Benim batıl bir inancım var, elimde değil çocukken öyle bir beynime işlemişler ki yapmadan edemiyorum :)

Kara kedi gördüğümde saçımı tutuyorum :)

Bir keresinde yokuş aşağı iniyorum kara bir kedi gördüm önümden geçti ve ben helecanlandım saçımı tutim derken sol tarafta park halinde olan aracın ön tamponuna yapıştım. Aynı çizgi film gibiydi :)

Elleri iki yana açılmış yanağı tampona yapışmış bir insan :)

Bu kazayı geçirmemin sebebinide "saçımı tutmaktaki gecikmeme mi bağlasam yoksa
, saçma sapan batıl inançlara saplanıp kalan bu çocuk yanıma mı bağlasam bilemedim " konuşma baloncuğu tepemdeydi.
 
Kayıt
28 Mart 2007
Mesaj
19
Tepki
7
Şehir
Istanbul
Küçüktüm, tam gaz yokuş iniyorum arkadaşda hemen arkamdan geliyor.. Bir anda sola sapasım geldi... Ne sinyal ne bişey asıldım frene arkadaşda arkadan iyi denk getirdi :D bisiklet aynen altımdan gitti oturdum kıç üstü..

Bir keresinde yollar buzlu okula yetişmeye çalışıyorum.. Epey hızlı şekilde yokuş aşağı inerken sağa dönmem gerekiyordu, her zamanki gibi dönüş hareketimi yaptım.. Ben döndüm bisiklet dönemedi ilerde tellere yapıştı :D Sağdaki çakıl yolda sürüklenirken ne kadar kan kaybettiğimi söylememe gerek yok sanırım :D
 

S26

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Şubat 2007
Mesaj
2.741
Tepki
1.453
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Amoeba
hani bazı yerlerde kar yağınca yolu açmak için kepçe ile yolu kazırlar. kazırken iyice asfalta in(e)medikleri için karın üst kısmı çok parlak ve kaygan olur. işte öyle bir yolda gidiyordum (bu arada yol meğilli, yokuş aşağı gidiyorum). dedim "bi frenleyelim, ne kadar kayıyor". arka freni sıktım, 2-3 m kadar kaydı. "iyi kayıyomuş be" dedim, bir daha sıktım. 5-10 m arası kaydıktan sonra yan dönmeye başladı. freni bırakınca teker dönmeye başlar ve yolunuza devam edersiniz ya, aynen öyle oldu, arka teker tekrar dönmeye başladı. ancak galiba fazla yan dönmüş bisiklet, bu sefer ön teker yan yan kaymaya başladı. kurtaramadım tabi, yüzüstü düştüm. bisiklet gidon ve pedaldan kara saplanıp durdu, ben duramadım :) üzerimdeki monttan mıdır ne, göğsümün üstünde kayıyorum boyuna. en son yandaki parketmiş arabanın tamponuna tutunarak durabildim. :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Owlknife

nazz

Forum Demirbaşı
Kayıt
12 Mart 2007
Mesaj
496
Tepki
284
Şehir
Ant
geçenlerde bisiklet kullanırken, zorlanmaya başladım ve pedal çeviremedim ,bi baktım ne göreyim :eek: spor ayakkabımın bagcıklar açılmış pedala dolanmış:eek: ne yapacagımı şaşırdım yol ortasında, tek ayağım öylece havada kaldı..sonra birden pedali terse doğru çevirmeye başladım, zorda olsa başardım ve açtım...tabii karizma yerlerde o ayrı mesele:D
demekkiiiii nolcakmış bağcıklı ayakkabı giyilmicekmiş ,yada kontrol edilcekmiş bisiklete binerken bu da bana ders....:rolleyes:
 

Ergün Gündoğar

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Eylül 2004
Mesaj
675
Tepki
206
Şehir
Tuzla - İstanbul
Spd'yi ilk kez takmanız, bir süredir kullanıyor olmanız birşeyi değiştirmiyor, 3-4 kez düştüm bende yanlamasına, kalıp gibi devriliyorsunuz, zevkli :D
 

otec

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Şubat 2006
Mesaj
943
Tepki
712
Şehir
istanbul
@nazz

yada bağcıklar ikiye bölünerek bi bölümü sağ tarafa kalanıda diğer tarafa ayakkabının içine sıkıştırılacak. (toplu olarak sıkıştırırsan rahatsız etme ihtimali daha fazla) buda olmazsa cırtlı ya geçilecek ;)
 
  • Beğen
Tepkiler: nazz