@hamit kahraman
değiniz rakamlar doğru ,size karşıt değil sadece ekleme yaparak ve daha önce yazdığım yazıyı tekrarlamak istiyorum.birinci neden ekonomik Türkiyede iyi dereceli sporculara bakarsak ya üniversite okuduğu sırada 4 yıllık period yada daha iş güç sahibi olamamış adamlar ,okuldan mezun olduktan sonra veya bir şekilde iş bulduktan sonra spora ayrılan zaman bir hayli,hatırı syılır şekilde düşer ,çalışan ,bizim gibi çalışmaya başlayan insanlarda çalışma saatleri vs nedenlerden dolayı ,aynı başarıların tekrarı zordur,bu iştende para kazanılmadığı için doğal olarak insanlar bunu sadece devam ettirmey ve yapabildiğinin en iyini yapmaya çalışırlar.Burada tabiki federasyon etkilidir ama bu önce rant işi görsellik bizim ülkemizde ,yapanın değil önce izleyenin zevk alması ve artması gerek,örn atletizmde maraton ve yarı maraton koşan ve para kazanan daha çoktur ama onlarda prof olamaz çünkü yeterli parayı bu işten kazanamayacakları için esas başka işle uğraşıp diğerinide devam ettirmeye çalışır bu branşın malzeme açısından ,parkur açısından,yarış organizasyonun daha kolaylı açısından daha revaçtadır.Ülkemizde yüzmenin dahi bir adım gidemediği bir zamanda triahtlondan çok şey beklemek doğru değil ,ama birşey yapmamak demiyorum ,devam edersek bisiklet hayatına buradan geçiren kaç kişi var ! yani üç ayrı bıranştan bile hayatını geçiren olmadığını söyleyebiliriz triahtlon gibi koplex bir branş gerçekten zor gibi kısa zamanda hatta uzun ,çok uzun bir zamanda belkide hiç bir zaman gelişemeyecek,3 nü bir arada bulmak zor ne olacak 15 dk1500m yüzen veya 31dk 10 bin koşan birisini bulasanız triahtlonamı geçecek ben örn.elimdeki adamı vermem kolay değil ,ülkede yüzme havuzu sayısı kaç ,biz buralarda gölde ant yapıyorz örn ,ne bekliyeceksiniz ki,kulüplerin bir kazancı yok yazacak okadar çok şey varki ama tabi son olarak bunların hiçbiri çalışmaya engel değil öncelikle bu spor yürek işi ,yürekten işteme işi ,federasyon onu yapmış bunu yapmamış ,umrumda değil ha zorluğunun çekiyormuyuz belkide zorluk çekenlerden en fazla bir iki kişiden biri beni.federasyona en çok yazan ,konuşan ama arkadaş dağ dağa küsmüş dağın haberi olmamış,küsmeyin başkalarının hiçte umrunda değil küsmeniz,5 sporcu ile yarış yapılır ,yapılırmı yapılır,Bırakanlarada (özel durmlar hariç)bıraksın arkadaş neyapalım bizmi bırak dedik zor gelmiş bırakmış dayanıklılık zporları sadece antrenman dayanıklılığı değil yıllarada dayanmak gerek ,ekonomik,sosyal vs.gene belirtiyorum yazım genldir siz veya bir başkası değil çalışmadan ,uğraşmadan ağlayanlara
saygılarımla