Yarış gündemi

Scudo

hamlet2006

Cırbağa dedesi
Kayıt
14 Kasım 2017
Mesaj
7.164
Tepki
32.966
Yaş
41
Şehir
İzmir,Denizli
İsim
Süleyman
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bu ara işlerimin yoğunluğundan Giro d'Italia ilgili başlık açamayacağım.İnşallah yarışı takip edebilecek zamana sahip olurum.Ultra bike race'a hazırlanmam gerekecek.Ramazanda nasıl olacak onu da bilmiyorum.

Değerli arkadaşlarımdan Giro ile ilgili başlıklı açmasını rica ediyorum.
 

a.valverde

El Imbatido
Kayıt
22 Haziran 2018
Mesaj
1.119
Tepki
2.598
Şehir
istanbul
@hamlet2006
Üstadım , sizsiz çok eksik olacak başlık. Umarım arada vakit bulup , konuyu yorum ve bilgilerinizle daha da çok değerli hale getirirsiniz.
 

Triban

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ekim 2017
Mesaj
2.357
Tepki
4.349
Yaş
45
@hamlet2006
Tom Dumoulin yarışla ilgili konuşmuş;
(link)
Berkem ve Sarper,Giro ile ilgili görüşlerini paylaşmışlar;
(link)
Güzel yorumlamışlar ama ben yine de birkaç şey belirteyim..

Giro'ya Valverde,Froome,Sagan katılmıyor..
Geçen senenin şampiyonu Froome yok..Olmadığı da iyi..Geçen sene ne yaptığını anlayamadık..Formsuzken,bir anda dağlarda 80 km tek başına kaçıp etap filan kazandı:kötü:

Astana bu sene çok iyi durumda..M.Angel Lopez ve Ion ızagurre çok formdalar..Bence 1 numaralı favori gösterilen Roglic'in en çok çekindiği takım Astana ve bu iki isimdir..Ion Izagirre Bask ve Valencia turunu kazandı..Endülüs turunda 2.,Paris Nice'de 21.oldu..M.Angel Lopez,Katalunya ve Kolombiya turunu kazandı,Paris Nice'de de 28.oldu..Müthiş formdalar:krktm:

Primoz Roglic niye 1 numaralı favori?Çünkü,bu sene 3 tane haftalık tura katıldı ve üçünü de kazandı:eek:

Simon Yates,bu sene iki etap kazandı,hiç yarış kazanamadı..Takım arkadaşları için çabaladı,kendini Giro'ya hazırladı sadece..

Tom Dumoulin ve Vincenzo Nibali bu sene ne etap,ne de yarış kazandılar..Genel klasmancı
Domenico Pozzovivo,Nibali'yle aynı takımda..Haliyle Nibali için önemli bir faktör..
Giro 2019'da,özellikle 5 kişi arasındaki rekabete şahit olacağız..
Primoz Roglic,M.Angel Lopez,Simon Yates,Tom Dumoulin ve Vincenzo Nibali..
Eğer Nibali geride kalırsa,takım arkadaşı Domenico Pozzovivo öne çıkacaktır..Aynı şekilde M.Angel Lopez geride kalırsa,takım arkadaşı Ion Izagirre öne çıkacaktır..
Bu 5 kişi arasında da,özellikle 3 kişi sırıtıyor..Primoz Roglic,M.Angel Lopez,Simon Yates..
Müthiş bir Giro bizi bekliyor..
Bu isimlerin içine katılacak isimler de olabilir..Zakarin veya Sivakov gibi..
 

ag249

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Temmuz 2018
Mesaj
779
Tepki
1.701
Şehir
İstanbul
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Viviani'nin bugünkü sprinti alamamasına üzüldüm. Herkesten çok çabaladı bence. TT'de Yates iyi bir derece aldı.
 
  • Beğen
Tepkiler: Triban

ndhakara

Forum Demirbaşı
Kayıt
2 Haziran 2018
Mesaj
512
Tepki
967
Yaş
40
Şehir
Ankara
İsim
Cihat
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Sagan yılın 2. galibiyetini California 1. etapta almış; Fransa'ya kadar toparlasa ne güzel olur!
 

Mert E.

We create Chemistry
Kayıt
19 Ocak 2014
Mesaj
1.502
Tepki
3.598
Yaş
43
Şehir
istanbul
Bisiklet
Giant
@hamlet2006

Ne demek Hamlet Giro'yla ilgili yazı yazmayacak?? Nerden nasıl okuyacağız şimdi biz?

Ben gene takımları ve bisikletlerini koyayım şuraya, bu Mert alakasızı bile şuraya yazıyorsa iki üç cümle yazarım der belki..

(link) - Canyon
(link) - Eddy Merckx
(link)* - Bottecchia
(link) - Argon 18
(link) - Merida
(link)* - Guerciotti
(link) - Specialized
(link) - Giant
(link) - Specialized
(link) - Cannondale
(link) - Lapierre
(link)* - De Rosa
(link) - Ridley
(link) - Scott
(link)* - De Rosa
(link) - BMC
(link) - Pinarello
(link) - Bianchi
(link) - Canyon
(link) - Cervelo
(link) - Trek
(link) - Colnago


18 Dünya, 4 Kıta takımı toplam 22 takım, toplam 19 farklı marka model bisiklete binecekler.

Almanlığın tadını -belki biraz bilardo hariç- hiç bir şeyden alamayanlarla Canyon, Amerikan pazarlama harikası Specialized ve gariban kıta takımı dostu De Rosa 2 bisiklet ile en çok tercih edilen markalar.

6 takım İtalyan markalarını tercih etmiş (De Rosa, Bianchi, Colnago, Bottecchia, Guerciotti, Pinarello)

Yukarıdaki favorilerin takımları ise:

Primoz Roglic (Lotto Soudal), M.Angel Lopez (Astana), Simon Yates (Mitchelton Scott), Tom Dumoulin (Team Sunweb) ve Vincenzo Nibali (Bahrein Merida)..

İtalya 51 yarışçıyla en çok yarışçı barındıran ülke. Ev sahibi olmanın da etkisi var. Onu İspanya (14), Avustralya(12) ve Belçikalılar(10) takip ediyor.

Ivan Ramiro Sosa, 21 yaş 192 gün ile en genç sporcu. İlginçtir onu takip eden Sivakov ve Narvaez de 3'ü birden Ineos takımının sürücüleri.

Markel Irizar ise 39 yaş 95 gün ile en yaşlı sporcu.

Yaş yoğunluğu ise 25 yaş (20 sporcu) ve 29 yaş (18 sporcu) yoğunlaşıyor.
 

seko35.50

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Mayıs 2018
Mesaj
2.799
Tepki
17.156
Şehir
izmir/karşıyaka
Başlangıç
1989—90
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Diğer
sagan kaliforniada tek teker şovunuda eksik etmemiş yarış sonu:ssrtcbya: (link)
 

Triban

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ekim 2017
Mesaj
2.357
Tepki
4.349
Yaş
45
Giro'nun ilk günü,bireysel zamana karşı etabıyla başladı..Ne ilginçtir ki,yarıştan önce ''5 kişi arasındaki rekabete şahit olacağız'' demiştim ve daha ilk günden bu 5 kişi,ortaya çıktılar..İlk gün Roglic birinci,Yates ikinci,Nibali üçüncü,Lopez dördüncü,Dumoulin beşinci oldu.. :hhhhhh:
Adeta birbirlerine mesaj verdiler..Bu sıralamada zamana karşısı çok iyi olan Dumoulin'in beşinci olması dikkat çekici..Dumoulin,geçen seneki gibi iyi değil..
İkinci gün,sprinterlerin günüydü..Bora takımının sprinteri Sam Bennett,geçen sene Giro'da 3 etap kazanmış,adeta şov yapmıştı..Sam'i bu sene Giro'da göremiyoruz,çünkü yerine Pascal Ackermann getirildi..Tartışılan bir karar..Sam'in bu durumdan memnun olmadığı söyleniyor filan..Yalnız Pascal Ackermann,bu sene çok iyi..Almanya ve Belçika'da iki yarış kazandı..Giro'nun ikinci etabını da kazandı..Haliyle Bora takımının bu kararına bir şey diyemeyiz..Pascal Ackermann çok gerilerde kalsaydı,o zaman bu karar tartışılabilirdi..Alman takımı,Alman sporcuyu tutuyor filan deniyor ama tabi ki Alman takımı Alman sporcuyu tutacak..Bu gayet normal..
Bugün de üçüncü etap yapıldı..Yine sprinterlerin günüydü..Etabı ev sahibi Viviani kazandı ama bence sıkıntılı bir şekilde kazandı..Benim bildiğim sprinte kalkan sporcu,çizgisini değiştirmeden sprinte devam etmeli..Sprint atarken,sağındaki/solundaki sporcuların sprint atıp yanından geçebileceğini düşünmeli..Sprint atarken,sağa sola manevra yaparak,yanındaki/arkasındaki sporcuların sprint atmasına mani olmaya çalışmak,hoş değil..Bugün Viviani kazandı ama arkasından gelen sporcunun sprint atmasına engel olarak kazandı..Bunun farkında olup olmaması önemli değil..Sprinte kalktı,çizgisinde giderken,sol yanına geçti,yetinmedi biraz daha sola..Adam komple yolu kapattı:eek:
Ceza alabilir mi?Bence almalı..
Şu anda bu mesajı yazarken,eurosportun sitesine baktım,bugünkü yarışı kazananın Gaviria olduğu gözüküyor..Belli ki Viviani ceza almış..
(link)
Bu arada Kalifornia turu da başladı..İlk etabı Sagan kazandı..Yalnız pek rakibi yoktu..Yine de kazanması iyi oldu..Kendini biraz toparlaması lazım..
 

Özcan

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Nisan 2015
Mesaj
2.091
Tepki
6.900
Yaş
50
Şehir
Bursa
İsim
Özcan
Başlangıç
1978—79
Bisiklet
Specialized
Viviani bilinçli olarak kendini sollamaya başlamış rakibinin üzerine kırdı. Domino etkisiyle üç kişinin önünü kesmiş oldu.
Sunucular İtalya turunda bir İtalyan ceza almaz muhtemelen dediler ama Viviani etap diskalifiye cezası alarak etap sonuncusu ilan edildi. İkinci Gaviria, etap galibi oldu. Demare ikinci, Ackermann da üçüncü.
 

Mert E.

We create Chemistry
Kayıt
19 Ocak 2014
Mesaj
1.502
Tepki
3.598
Yaş
43
Şehir
istanbul
Bisiklet
Giant
Vivani'nin yaptığı "ayılık"ı şurda izleyebilirsiniz.

(link)

Bilerek yaptığını sanmıyorum, bir anda sprint'e basınca fazla sola gitmiş; öyle ki arkasından (sağından) gelene de geçilebilirdi bu hareketiyle kendi de vakit kaybediyor o kadar sola geçince.

Ama sonuçta çizgisinden çıkmış mı, çıkmış; engellemiş mi, engellemiş.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Özcan ve Triban

Triban

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ekim 2017
Mesaj
2.357
Tepki
4.349
Yaş
45
@Özcan
Sevgili Özcan,bilerek yaptığını sanmıyorum..Sprint esnasında sporcuların yalpalaması gayet doğal ama buna dikkat etmeleri lazım işte..
Viviani sol tarafını hiç umursamadan aniden sola doğru sprint atınca,cezayı aldı..Zaten önündeki Pascal'ın arkasından sola çıktı,o çizgide devam etmeliydi ama etmedi ve sola ani olarak gidonu kırması,böyle etap sonunda üzülmesine neden oldu..Üzerine doğru gittiği isim de Trek'te yarışan bir İtalyan..Etap sonunda bu durum soruldu kendisine,pek bir şey demedi..:hhhhhh:
 
  • Beğen
Tepkiler: Özcan

h.kozan

Forum Demirbaşı
Kayıt
15 Ağustos 2016
Mesaj
424
Tepki
681
Şehir
Bursa
İsim
H.Kozan
Gene konu geberik. Yabancı dili olan ecnebi forumlarda takip etsin gündemi, tr'de kaç kişiyiz zaten oturup yarış izleyen, şaşırmamak lazım.

Neyse boş geçmeyim, Tom D. (Sunweb) 4 dakika fark yemiş bir kazadan dolayı bugün, kendileri benim favori bisikletçim olduğu için bu sonuç beni üzdü, durumu nedir bilmiyorum, bu farkı kapatabilir mi, pek de iyi olmayan form durumu ile onu da bilmiyorum. Seyir zevki için gerekli bir adam, umarım erken kopmaz Giro'dan.
 
Son düzenleme:

Triban

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ekim 2017
Mesaj
2.357
Tepki
4.349
Yaş
45
Giro'da dördüncü etabı Movistar'dan Carapaz kazandı ama etabın son anlarındaki kaza olmasaydı,zor kazanırdı etabı..Kaza da pek anlaşılamadı..Bir anda yolun sağına soluna bisikletçiler dağıldılar..Bu kaza çok önemliydi..Çünkü yarışın favori isimlerinden Tom Dumoulin,bu kazadan etkilendi,dizinde bir açılma oldu,buna rağmen etabı tamamladı ama dört dakika kaybetti..Bir başka önemli isim,Ion Izagirre'de kazadan etkilendi..Hem Astana,hem de Sunweb takımları adına çok kötü haber..
Dünle ilgili bir nüansı paylaşayım..Yarışın anlatan Berkem ve Sarper,dün kaçış grubuna etabın gittiğini söylediler..Sanırım 50-60 km kala bunu belirttiler..Kaçış grubu ile peloton arasında da 8 dakika gibi bir fark vardı galiba..Peloton bir ara saldı kendini,o görüntü yüzünden ''kaçışa gitti'' dediler ama hata ettiler..Bu kadar bu işin içinde olan kişilerin,böyle hatalar yapmaması lazım..

Bugün yine bir sprint etabı vardı..Kısa bir etaptı..130 km..Yağmurlu bir gündü..Quick step Viviani'yi iyi getirdi ama sonra dağıldılar..Ben o sırada arkadan Pascal Ackermann'ın gelip etabı kazanacağını tahmin ettim..Çünkü bu sene çok iyi gidiyor,çok formda..Pascal Ackermann etabı kazandı ama Gaviria'da müthiş bir sprint attı aslında..Bugün Gaviria ikinci oldu ama çok iyi gözüktü..Yeni yeni forma giriyor sanki..Sonraki etaplar da Gaviria'ya dikkat..
Genel klasman,Roglic,Yates,Nibali olarak devam ediyor..
Bu arada bugün Tom Dumoulin,yarıştan çekildi..Genel klasmancılar için iyi ama Sunweb için kötü haber..İzleyiciler için de kötü haber..

Bu arada Kaliforniya turu devam ediyor..Fransa'da 4 Jours de Dunkerque diye bir haftalık tur yapılıyor..Dylan Groenewegen ilk etabı kazandı,ikinci etapta ikinci oldu ama birinci olan kişi,sprint sırasında dirsek attığı gerekçesiyle diskalifiye edilince,Dylan Groenewegen ikinci etabı da kazanmış oldu..
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Hangi dala elimizi attık kurutmadık ? roglic kaza geçirip maglia rosa’yı bıraktı?
 

Gökay Akçay

Forum Demirbaşı
Kayıt
12 Kasım 2010
Mesaj
592
Tepki
1.869
Şehir
İSTANBUL
İsim
Gökay Akçay
Başlangıç
1987—88
Bisiklet
Fuji
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@ippon
Beş gündür tıngırmıngır yiye içe gidiyolardı bi gün izleyemedik olay olmuş iyi mi ?

Şimdi tekrarını izledim uzun zamandır bir kaçanın başarılı olduğunu gördüm, bu italya turu en güzel üç haftalık tur geçen senede fromi 80 km tek başına kaçıp kazanmıştı
 
Son düzenleme:

Triban

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ekim 2017
Mesaj
2.357
Tepki
4.349
Yaş
45
@ThrowingStar
Turun adı olmamış..Spor organizasyonlarını(isimlerini) siyasetten olabildiğince uzak tutmak lazım..
Bu yarışı Trtspor'da canlı yayınlamalı ama sanmıyorum..Trt futboldan başka bir şeye yatırım yapmıyor..Nisan ayında Mersin'de de bir yarış yapıldı ama Trt'nin veya Türkiye'nin umurunda olmadı..
Neyse,ben fazla şey etmeyeyim :booo:

Bugün Giro'da 6.etap yapıldı..Etap kaçış grubuna gitti..Sonda iki İtalyan kaldı,aralarında anlaştılar ve etabı bu sene dikkat çeken,Alp turunda iki etap kazanan Fausto Masnada kazandı..İkinci olan Valerio Conti'de bu başarısıyla,genel klasmanı kazandı..Yani bugün İtalyanların günüydü..
Peloton yattı/dinlendi,bu da gayet normal..Genel klasman komple değişti ama dağ etapları başlayınca Roglic,Nibali,Yates,Lopez yine ilk 4 sırayı alacaklardır..
Bugün etabın başında bir kaza olmuş,görmedim ben..Sanırım Roglic filan etkilenmiş ama devam edip,normal bir şekilde etabı bitirdi..

Dylan Groenewegen,Fransa'da bugün de kazanmış..3'te 3:eek:
 
Kayıt
1 Mayıs 2019
Mesaj
39
Tepki
110
Şehir
İstanbul
İsim
Muhammed
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Triban
TRT Spor'da yayınlanır diye düşünüyordum yayınlanmayacak mı acaba ? Yayınlanmayacaksa bana verebileceğiniz alternatif bir yol var mı bu yarış için ve genel olarak yarışları nereden izleyebileceğime dair ? Teşekkürler şimdiden ?