Esselamü Aleyküm arkadaşlar. Bu konu gerçekten yeni sezonda araştırlacaktır diye tahmin ederek diğer arkadaşlarada yararlı olur inşAllah.Yaklaşık 8 aydır salcanonun xrs300(en alt modeli 500 tl) olanı kullanıyorum. Kendisi 13.5 kilo olmasıyla dünyanın en ağır bisikleti rekorunu kırmıştır kanımca . Artık yeni bir bisiklet almak istiyorum. 2015 Modellere baktım. Carraroda ve Salcanoda yeni yarış bisikleti modellerine baktım Salcano süper modeller getirmiş fakat fiyatları biraz arttırmış. Herkesin salcanonun adıyla yüzünü nedense ekşiltmesi durumu gördüğüm için araştırdım ve 3000 tlye Carraronun en üst model yarış bisikletini gördüm. Şimdi arasında kaldığım 2 yarış bisikleti arkadaşlar sizden baba tavsiyelerinizi bekliyorum 3000 az değil. Amacım yarışlar değil kısacık gezilerdir İstanbul-Sakarya gibi.Evet birinci modelimiz herkesin bildiği Salcano 030 apex:
http://www.bisikletfirsati.com/FB,2751,12,salcano-xrs-030-apex-2015-model.jpg
Evet arkadaşlar ikisinde fiyatı 3000 tl yakınında yani salcano 2945 carraro 2998 fark yoktur .
1. Görünüş olarak.... Carraro.... 1-0
2.Model olarak ....Carraro.... 2-0
3. Servis olarak galiba.... Carraro.... 3-0
4.Jantlar da ikiside shimano fakat carraronunki 1 kademe pahalı üstte ....Carraro....4-0
5. Lastik olarak salcanonunki ezer ....Salcano ....4-1
6.Komple fren vites ön arka vs takım halinde Sram apex, 105 karşılaştırmasında hala kafam karışık kafamı karıştıranda bu ikisinide kullanmadım bilmiyorum . Herkes apex-tiagrada apexi üstün tutmuş ama 105- apexi size soruyorum arkadaşlar.
7.Fizik sele modeli richeyinkinden pahalı kaliteli 5-1 ...Carraro...
8.Tam olarak ağırlığını bilmiyorum yazmamışlar bunuda size soruyorum arkadaşlar tahmininz Carranunki ne kadardır
9.Vites sayısı olarakda salcanonunkinden daha iyi olduğunu düşünebilirz resimde bisiklette carraronunkinde pedalda görünüyor acaba pedalıda veriyorlarmı buda size sorum arkadaşlar buda 50 tl fiyat farkıylan nötr olsun.
Total:5-1
Sorulan soru maddeleri:6,8,9
Sizinde yorumlarınızı sorularımı cevaplamanızı bekliyorum arkadaşlar güzel bir başlık bence herkes yararlansın.

http://www.bisikletfirsati.com/FB,2751,12,salcano-xrs-030-apex-2015-model.jpg
- Hafif alaşım alüminyum kadro
- Karbon maşa
- Sram Apex 20 vites
- 480mm - 510mm - 540mm - 570mm
- Sram Apex 53t/39t krank takımı
- Sram Apex kaliper fren sistemi
- Sram Apex 20 vites kolu
- Sram PG1050 26t/11t kaset ruble
- Sram Apex brazed on ön değiştiricisi
- Ritchey COMP alüminyum gidon
- Ritchey 4-axis COMP alüminyum boğaz
- Ritchey 2B COMP alüminyum sele borusu
- Ritchey streem V3 comp sele
- Chin Haur CH-6502TBW furç takımı
- Continental Grand Prix 4000 lastik
- Shimano R501 jant seti
- 8,19 kg
- YORUMUM : Geçen seneki modele göre jantlar mavic aksiumdan değişmiş shimano olmuş. Ağırlıkta 200 g hafifleme,renklerde değişim,fiyatta 500 tl artış mevcut .Bu model güzel çünkü sram red var kullanmasamda öneriler çok. Fakat markanın salcano olmasıyla marka olarak yüzler ekşiyor malesef öyle bir durumda vardır. Aylardır aklım bu modelde fakat Carrarounun CR RACE 062 i görene kadar kafam karıştı.
Kadro | :Alüminyum 1.1/8" Entegre Maşa Yatağı |
Maşa | :28" Yol Karbon 1.1/8" |
Jant | :Shimano Jant Seti WH RS10 Alüminyum 24 |
Lastik | :Michelin 700x23C 23-622 Dynamic Sport Siyah |
Vites | :Shimano 105 ST-5800 2X10 |
Vites Sayısı | :22 Vites |
Fren | :Shimano 105 BR5800 Kumpas Fren |
Sele | :Selle Fizik Ardea |
1. Görünüş olarak.... Carraro.... 1-0
2.Model olarak ....Carraro.... 2-0
3. Servis olarak galiba.... Carraro.... 3-0
4.Jantlar da ikiside shimano fakat carraronunki 1 kademe pahalı üstte ....Carraro....4-0
5. Lastik olarak salcanonunki ezer ....Salcano ....4-1
6.Komple fren vites ön arka vs takım halinde Sram apex, 105 karşılaştırmasında hala kafam karışık kafamı karıştıranda bu ikisinide kullanmadım bilmiyorum . Herkes apex-tiagrada apexi üstün tutmuş ama 105- apexi size soruyorum arkadaşlar.
7.Fizik sele modeli richeyinkinden pahalı kaliteli 5-1 ...Carraro...
8.Tam olarak ağırlığını bilmiyorum yazmamışlar bunuda size soruyorum arkadaşlar tahmininz Carranunki ne kadardır
9.Vites sayısı olarakda salcanonunkinden daha iyi olduğunu düşünebilirz resimde bisiklette carraronunkinde pedalda görünüyor acaba pedalıda veriyorlarmı buda size sorum arkadaşlar buda 50 tl fiyat farkıylan nötr olsun.
Total:5-1
Sorulan soru maddeleri:6,8,9
Sizinde yorumlarınızı sorularımı cevaplamanızı bekliyorum arkadaşlar güzel bir başlık bence herkes yararlansın.