berkay iriyarı
Daimi Üye
- Tepki
- 285
Değerli forum üyeleri senee 2006 Atatürk'ün doğumunun 125. yılı kutlamaları bisiklet yarışı vardı. O zamanlar 10 yaşında idim. Bisikletim 100 tllik bebeto marka 18 vites ama düzgün çalışmayan bir bisikletti. Her okuldan öğrenciler geliyorudu. Galiba en küçük ile en büyük arasında 3 yaş fark vardı. Neyse bizi parkura götürdüler bildiğimiz yolu kapattılar polisler jandarmalar ambulanslar. Herkes yerlerini aldı. Start eden adamın elinde tabanca 3 den geri saymaya başladı. Herkes 2 de hareket etmeye başladı ama ben tabancayı bekledim 5 metre kadar çıkmıştı 2. saniyede kalkanlar ben en sağdaydım. Tabanca ateşlendiği anda çok iyi bir sprintle en sağdan kaptırdım yaklaşık 20 kişi vardı ilk 3 e yaşlaşık 45 snde girdim ve hızımı daha çok alarak birinciliği yakaladım hemen 5 6 metre arkamdan 2 3 geliyordum. Benim önümde polis arabası yaklaştım ona adam beni fark edip şaşırıp hızlandı. Yol kenarlarında jandarmalar. Köy yolunda başlayıp şehre indik şehirde yollar kapatılmıştı.en son virajda bir kamyon çıktı önüme tam kızımı almış geliyorum 18. viteste durmak zorunda kaldım. Vites değiştiremeyeceğim için çok zorlanarak kalkış yaptım. İyiki mesafe açmıştım ve finish'e geldim atladım bisikletten yattım yere. Nefes nefese kalmıştım. İçimde çok değişik bir his vardı 1. olmuştum. Akşamına kutlaması yapılıp ödüller verilecekti. Okula o birincilikle girmek çok gururlandırdı beni. İşte kutlama alanına geldik isimlerimizi halkın huzurunda okudular ve standa çıktık. Şu an tam olarak rütbesini hatırlamıyorum ama Komutan madalyaları taktı. Bir büyüklerin birde küçüklerin yarışı vardı. Benden büyük olan beni bulunduğum yerin yanlış olduğunu burda olmam gerekiyo dedi bende küçüğüm tabi saflık dönemi tecrübesizlik geçtim komutan taktı madalyayı bisikletle sevinçle eve geldim. Evde madalyaya göz attım yarış 2.'si yazıyordu bir anda içime oturdu bu. Hemen gidip kaymakama sordum ve onun yaptığı şuydu. : ''Cebinden pilot kalemi çıkarıp 2 yazan yeri çirkin bir şekilde 1 sayısı yapmaya çalıştı ve bana verdi al birinci oldun dedi ben tabi üzgün bir şekilde ayrıldım oradan. Büyük olan sarı madalya aldı benim ki gri 2. likti oysa ben 1. olmuştum.
Sizce İzmir'de bu madalyayı yeniden yaptırabilir miyim?
sadece üzerindeki yazılar yenilenecek.
Size başımdan geçen bir bisiklet olayını anlatmak istedim. Sıkıcı olmaz inş.
Okuyup yorum yapanlara çok teşekkür ediyorum.
Herkese iyi forumlar.
Sizce İzmir'de bu madalyayı yeniden yaptırabilir miyim?
sadece üzerindeki yazılar yenilenecek.
Size başımdan geçen bir bisiklet olayını anlatmak istedim. Sıkıcı olmaz inş.
Okuyup yorum yapanlara çok teşekkür ediyorum.
Herkese iyi forumlar.