Scudo Sports

Yarilan bu lastigi nasil tamir edebilirim?

murty

Forum Bağımlısı
Tepki
1.176
Bisiklet
Giant
Sehir icinde gezerken lastige bir parca girdi ,sonuc olarak yan tarafindan yarildi ,nasil tamir edebilirmiyim ,yani bu lastik is gorurmu?
(link)

Scudo
iç lastik hasar almadıysa yamayla işi kurtarırsın.

@gkbrk

Dis lastik bu kadar yirtilirken nasil olurda ic lastik hasar gormez ?? :eek:

@murty

İçeriden yamayıp kullanmaya devam edebilirsin. Sert kullanımı kaldırmaz ama zaten arazi lastiği değil, o yüzden idare eder.
Benzeri bir olay benim yol bisikleti lastiğinin başına gelmişti, dış lastiği içeriden normal iç lastik yamasıyla yamadım, lastik bitene kadar kullandım, sorun olmadı.

• Beğen
Tepkiler: murty
İçten yama yapmanın yeterli olacağını sanmıyorum. Sonuçta bir asfalt lastiği ve yüksek basınçta hava vuracaksın. Ve yamanan yarık yer, dışa doğru açacaktır. Dıştan ısı kaynaklı, daha sağlam bir yama yaparsan tutabilir (Tabii bira kaba bir görüntü olacaktır) Detenatörlerin yanakların ince olduğunu hatırlıyorum. Güzelce iğne ve iplikle dikersen tutacaktır.

• Beğen
Biz eskiden dağta taşta yarılınca yanımızda taşıdığımız eski bir dış lastiği içine koyar o şekilde janta oturturduk. Problem olmazdı.

• Beğen
@bisikletcanavari

içten yama yapmanın sağlıksız olduğu düşüncesine katılmıyorum. aksine içten yapacağımız yama, iç lastiğin oluşturacağı yüksek basınç ile daha da etkili hale gelecektir. Benim yol lastiğimede yanaktan midye saplandı aynı durum oluştu içten yama olayı kurtarır. gerci bu örnekte yarık biraz yürümüş gibi.

geçmiş olsun

• Beğen
Ben size şöyle bir link vereyim belki işinize yarar :)
(link)

• Beğen
@H.Deniz Kalaycı

Cok tesekkur ederim simdi bu olayi bir Cinliye anlatmam lazim :)
Detanatorler de nedense dis yanak incecik ,lastik degistiririken bile insan tedirgin oluyor bir yerden basliycak yirtilmaya diye,ve basladimi durmuyor ,umarim bu islem ise yarar

Kolay gelsin umarım orda iyi bir ayakkabı tamircisi vardır :)

http://img521.imageshack.us/img521/1922/dsc00696nc6.jpg

Sırttan yarılmış 1.40 slick lastiğim. İçten yaması var. Dış görüntü olarak buna engel olunamıyor. Ve hava vurdukça yarık kısmın ağzı daha da açıyor. ve dışarıdan gelecek herhangi bir etkiye daha açık bir hal alıyor. Hem iç hemde dıştan ısıl bir işlemle yama yapmanız en sağlıklısı olacaktır ;)

• Beğen
yarıktan öte grand canyon olmuş orası yahu ;)

aynısı başıma geldi.. işte (link)tamir edebilirsin..

• Beğen
Abi konunun tamamını okumadın sanırım ben vermiştim bu linki :)

• Beğen
Tepkiler: memocy
Yanak katman olarak cok ince,dikis tek basina tutmuyor,uzerine lastikci icten yama yapti( elinde bir alet var tost makinasi gibi ) yapistirici kullanmadan eritti gibi bir sey oldu ama her devirde kalinlasmis kismin sesi geliyor,boyle pat pat pat ,sinir bozucu ...

Tek care 30 tl ye bir cift daha detanator almak olcak :D

Süper yaa o zaman ne gerek var yamaya falan salla gitsin yaa :D

• Beğen
Geri