Scudo Sports

Yardım!! Deore xt janttan lastiği ayırma sorunu..

caesar

Forum Bağımlısı
Tepki
618
İsim
caesar
Bisiklet
Salcano
Herkese iyi geceler. Bugün enteresan bir darbeyle bisikletin arka lastiğini patlattım. Ayrıntılara girmeyeceğim. İç lastiği değiştirmeye başlayacakken, gördüm ki daha dış lastiği janttan ayıramıyorum. Bunun sebebi nedir? Diğer bisikletlerde veya jantlarda hiç böyle bir sorun yaşamadım. Kolaylıkla sökme takma işini hallediyordum. Farklı bir teknik bilen varsa, yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Scudo
lastiği janttan ayırırken,sökemediğin serteşmiş bölümü yumuşatmak için,diğer bölümü elle söktüğün bölüme doğru(sıkıp-bırakarak-iterek)iteleme yaparak,söktüğün bölümü bollaştır.lastik söktüğün sert kısma akması lazım yoksa,sökemezsin.kolay gelsin,selamlar..

• Beğen
Tepkiler: caesar
@soner kalaycıoğlu teşekkür ederim ama en ufak bir açılma olmadı . Birazdan bisikletçiye gideceğim

LASTİK sökme aparatların varmı?

• Beğen
lastik jant kenarlarından mı çıkmıyo ?

• Beğen
lastik yapışmış olabilir kaşık sapı gibi sert bir cisimle iyice zorla yanaklardan mutlaka açılcaktır

• Beğen
Arkadaşlar teşekkür ederim . @Melih Çolak dediğin gibi lastik yapışmış . Zorlamaya kıyamamıştım ama sıcakta dışarı çıkmak zor gelince biraz zorladım ve halloldu :)

@caesar aklında bulunsun iç lastiği takarken iç lastiği pudrala öyle tak iç lastik hem yapışmaz hem kolay çıkar: lastiklerin yanakları sıcak hava olması sebebi ile yapışıyor heralde biraz zor kullancaksın çıkartırken olay budur :)

• Beğen
Tepkiler: vebag
Geri