Scudo Sports

Yaklaşık 1000 TL lik en iyi bisiklet?

Scudo
bisiklet kimlik değildir arkadaşlar
trek alınca lance armstrong olmayacaksınız
kadro çin tayvan üretimi, mekanik sram shimano
su borusundan kaynaklanmış süpermarket bisikleti almadığı sürece kaç farklı kombinasyon çıkabilir ki
hani amerikada yaşasak neyse orada rekabet çok fiyat farkları cuzi
burada 500 1000 lira karla bisiklet satmaya çalışan esnaf var
ama arz talep dengesi tabii 100 gr için karbon seleye dolarları bayıp mabadını çürüten yokmu sanki

@Ersin Erbeden

Üstad 20 senedir otomotiv sektöründeyim, verdiğin bilgi o kadar yanlış ve bilmeden söylenmiş ki inanamadım. BMW ler BMW marka lastik mi kullanıyor? Opel ler opel marka amörtisör mü kullanıyor, Honda lar honda marka buji mi kullanıyor? El insaf....

• Beğen
Tepkiler: samuray
@Oguzhan.Pilgir

Tabiki hayır yanlış anladın öyle olurmu :).Bu firmalar zaten neredeyse hiçbir parçasını kendi yapmaz,, otomotiv yan sanayiine yaptırır.Sadece kaporta kısmınada emekleri vardır o da boyaması, kataforez kaplaması gibi.Buradaki konu, çalıştıkları firmalar kendi marka imajlarına ve kalitesine uygun yan sanayi firmaları.Yani bir Lada ile bir BMW aynı firmadan ürün yaptırmaz (istisnalar hariç).Ama bisiklet konusunda komponentler standart bisiklete özel değil ümit bisiklet te shimano kullanır trek te.

• Beğen
Tepkiler: bülent samsunlu
Arkadaşlar, öncelikle yapılan yorumlar için teşekkür ederim. Bana Cannondale / Scott / Corretec gibi markalardan da önerebilir misiniz? Dediğim gibi 1000 TL lik.
Ayrıca Salcano'nun Hybrid bisikletleri iyi mi? (Şehir içi ara sıra da engebeli zeminlerde)

@Ersin Erbeden

Üstad otomotivde de belli başlı parçaları dünya üzerinde tıpkı Shimano gibi firmalar üretir. Örneğin fren sistemi, dünyadaki bütün araç üreticileri fren sistemlerini Ate, Bendix, Bosch, Akebono, Brembo gibi üreticilerden alır. Lada da alır, Bentley de alır. Sadece fren sisteminde değil, amörtisörde Monreo, Elektrik sistemlerinde Bosch vs gibi....hepsini yazmayayım günler sürer......BMW napar araç üzerinde yüzlerce test yapar, onlarca arabayı duvarda parçalar ve bu testler neticesinde o aracın üzerine monte edeceği fren sisteminde kullanacağı disk aynasının çapı, balatanın formulasyonu vs. tespit eder ve koyar, Lada napar? Bendix'e gider en ucuz sistem o anda hangisi ise alır koyar, işte Marka farkı budur. Sen bir Trek'e, Sony'e, BMW'ye,Nike'a vs. en alt modeli dahi olsa, kalitesiz marka satıp kazıklıyorlar dersen, bu firmaların her yıl teknolojiye, argeye vs. yaptıkları eşek yüküyle yatırımları bir çırpıda silip atmış olursun. O zaman Trek kek mi her yıl milyon dolarlar teknoloji yatırımı yapsın? Sponsor olsun, dünya çapında yarışlara yüzlerce sporcu göndersin..... alsın kadroyu Krondan, nasılsa donanım aynı senin dediğine göre boyasın yazsın Trek üzerine, paraya bir isim arasınlar ondan sonra...

• Beğen
Tepkiler: Oğuz.
Bence,''bisiklette markanın önemi yoktur,üzerindeki bir yazı için ; misalen bir deore'den,axon maşa'dan vazgeçilmez'' diyenler yanılıyor
.Çünkü bir Scott'un,Corratec'in,Giant'In yerini hiçbir Türk malı bisiklet tutamaz,ayrıca sırf bisikletteki yüksek donanıma aldanıp,Türkiye üretimi bisiklet alanlar,çok geçmeden daha kaliteli,marka kadrolara geçip,ikinci kez fazladan para harcamış oluyor.Marka bisiklet almanın en temel sebebi ; Bisikletinin üzerinde daha güvenilir,sağlam ve keyfli sürüşler yapmak,hem zaten günlük kullanımcılara acera vites de yeterlidir,deore de,xcm 'de yeterlidir axon da,bu yüzden marka bisiklet,harcanan daha fazla emekler,daha iyi bir işçilik,ve daha uzun ömür demektir 1000 T.L harcayıp,alt kalitede bir kadro,ama üst seviye donanımlar alıp,daha sonra ''kadro da kaliteli olsun'' deyip bir 300-400 T.L harcamak yerine,ilk başta marka bisiklet almak,daha iyidir :)

Arkadaşlar aradığım cevabı tam olarak bulamadım. Yorumlarınızı şu şekilde yaparsanız sevinirim:
Şu bisiklet şu yüzden diğerlerine göre daha iyidir.(Bu arada bütçeyi unutmayalım :) .)

Bir de arkadaşlar Carraro 436 Daytona yı önerenler niçin bu bisikleti öneriyorlar? Bu bisikleti diğerlerinde ayıran önemli özelllikleri nelerdir? (Carraro 436 Daytona nın maşası 100mm kilitli mi? Ayrıca disk fren derken mekanikten mi yoksa hidrolikten mi bahsediyor?) Alıcağım bisikleti %80-85 düz yolda kullanacağım. Eğer şehir bisikleti alırsam, kaldırımlarda sorun yaşar mıyım?

Cannondale Quick 5 şehirde bozuk yollara da dayanıklı olduğu için çok iyidir. Bende var, 12.5 kg. İlk aldığımda çok akıcıydı, hala da ilk halinden çok şey saklıyor. Düzenli bakımını yapıyorum, hiç sorunu olmadı.
Şimdiki aklım olsa, ilk günden düzenli temizler, çamurlukla beraber kullanır ve kilidi üst tübe değil, seleye sarardım. Boyasının ilk günkü parlaklığı biraz matlaştı, tozla çamurla yıprandıkça.
Bence rengini seveceğin bir bisiklet al:) Sana Aluminyumun en çok araştırmasını yapmakla övünen bisiklet üreticisi Cannondale'dir veya Cannondale bile bisikletlerini Giant'ın fabrikasında üretiyor, Giant al desem bile, sonuçta estetik bir araç almış olacaksın(benim gibi şehir içi ulaşımda kullanacak olursan).
En beğendiğin modeli seçiyor olman sana en büyük getiri olacak. Kadro elbette önemli, ama bu fiyata alsan alsan alüminyum alırsın. Alüminyum da çelikten daha sert ama esnek olmadığından metal yorgunluğuna daha meyilli bir metal. Hangi bisikleti seçersen seç, çekiş esnemezliği, güç aktarımı iyi olacak ve eminim 1-2 sene hergün kullansan bile kadroyu kıramayacaksın. Kg da çok önemli değil bence, sonuçta şehirde kullanmaktan bahsediyorsun. Yanına biraz eşya alsan seçeceğin modellerin arasındaki farkın üzerine hemen çıkarsın. Bu fiyatta çekiş sisteminin ben getirisi olup olmayacağını merak ediyorum, sonuçta en hafif sürücü-bisiklet ikilisiyle dağların fatihi olmaya çalışmıyoruz, yerçekimi çok da bağlamıyor bu standarttaki bisikletçiyi.

@Oguzhan.Pilgir

Birbirimizle aynı şeyleri söylüyoruz otomotiv konusunda ama bisiklette farklı anlatamıyorum derdimi abicim :) Trek gibi markalar 1000 liralık bisikletleri biraz daha alınabilirliği yükselsin diye yapıyolar farkındasındır.Neden düşük model parça taksınlar güzelim makinalara.İşte bu fiyat civarlarında markalı bisikletler almak mantıksız diyorum sırf kadronun üstünde yazan etiket için.

• Beğen
Tepkiler: Alp Aksoy
Arkadaşlar 3. sayfada belirtmiş olduğum sorulara cevap verebilir misiniz?

Tartışmaya gerek yok.Firmalar her malı gelire göre bisiklet üretir.Aslında bunların bileşiminde fark yok denecek kadar az ama fiyatlar daha farklı.Ornegin Bulaşık deterjanlarinin hemen hemen özellikleri aynı ama ariel daha pahalı tursil daha ucuz.Veya şu elit dediğiniz yerler icin aynı seyler soz konusu.Kılıçoğlundaki çay 5 liradır,rıza amcanın kahvesinde 50 kuruş.Aslında çay aynı çay ama biri daha gelirli kullanıcılara hitap ediyor.Simdi nerden bağladın derseniz,o dediğiniz trek,Scott vb ile carraro arasında uçurum mü var?Hayir,belki bir hendek kadar fark yok.Ama yine de Scott alan Scott alacaktır.

Özet:Monopolcü Rekabet Piyasası

• Beğen
Tepkiler: Alp Aksoy
@Mert.d

Hocam çay ile bisikleti ne açıdan karşılaştırdınız anlayamadım valla.

Kim nederse desin, hiçkimse bana marka olmuş bir ürün için marka satıyor, halbuki ürün X marka ile aynı kalitede ürün diyemez. Kendini kandırır sadece... O zaman arabayı BMW almak, TV'yi Sony almak, Spor ayakkabıyı Nike almak enayilik, nasılsa aynı kalite, gidelim Anadol araba alalım, Yumatu TV alalım...

@Oguzhan.Pilgir

Arkadaşlar konumuz bu değil! Size sorduğum soruları cevaplamınızı büyük bir istekle bekliyorum... Şimdiden teşekkürler..!

pardon rahatsız ettik!!!

@Oguzhan.Pilgir

Markayı marka yapan urunleri vardır. Firma bu urunler ile markayı oluşturur, imajı besler, bu imajla sattığı modelleri de olur.

Bmw, m3 ile imaj oluşturur, 1 serisini bu imajla satar.
Mercedes'in ana çıtası e sınıfıdır, burdan oluşturduğu imajla a sınıfını c sınıfını satar.

Cannondale Flash Karbon sahibiydim, bu model de imaj modelidir. Ama Cannondale'un her modeli fiyatını hak ediyor demek değil bu. Oyle Cannondale modelleri var ki adam Shimano Sram ruble bile koymamış, Sun race marka var. sun race'ın de en dandik modelini koymuşlar. Dusuk fiyatlı bisikletler için premium marka almaya gerek yok, premium markanın hakkını vermek için o markanın markasını konuşturduğunu model almak lazım yoksa sadece markaya para verilmiş olur.

Markalara önyargım yok şu anda da scott kullanıyorum ve bir de full 2011 xtr karbon mtb de forumda resimlerle var. Ama boş yere markaya da para vermeye gerek yok. Incelemek araştırmak fiyat/performans aramak lazım.

@bozokaydin

Konuyu takip ediyordum. bozokaydın abimin dediklerinin üstüne denicek bir şey yok bence. Büyük markalar kendilerini profesyonel ve pahalı bisikletlerde kanıtlarlar. Düşük fiyatlı ve donanımlı olanlarda markaya para verildiğini düşünüyorum ben de.

Alper bey 1000 tlye Carraro yu kesinlikle öneririm fiyatına göre çok iyi. Frenleri hidrolik. Maşası kilitlenebilir. 27 vites ve arka aktarıcı Deore. Fiyatını hakediyor. Benim de tavsiyem 1000 tlye Altus,Acera donanımlı marka bisikletler kullanmayın. kolay gelsin ve şimdiden hayırlı olsun :)

salcano 242 srd, ben bunu kullanıyorum sanada öneriyorum,fiyat olarak 950-1000 tl arası..

26" MTB SRAM X4 24 VİTES
KADRO; HYDROFORMED BUTTED ALÜMİNYUM KADRO
MAŞA: SUNTOUR SF11 XCM V3 RL GİDONDAN KİLİTLEMELİ MAŞA
FREN: AVID JUICY 3 HIDROLİK DİSK FREN TAKIMI
GİDON : SALCANO/ZOOM MTB-AL-152B ALÜMİNYUM GİDON
GİDON BOĞAZI : SALCANO/ZOOM TDS-D345 3D FORGED ALÜMİNYUM GİDON BOĞAZI
SELE: VD-1121 SALCANO LOGOLU, JEL TAKVİYELİ SELE
SELE BORUSU : SALCANO/ZOOM SP-238 ALÜMİNYUM SELE BORUSU
KRANK TAKIMI:SUNTOUR CW10 XCT V3 T312 KRANK TAKIMI
ÖN&;ARKA TEKER GÖBEĞİ: SRAM MTH306 QR
RUBLE:SRAM PG-820 KASET 11-32
TEKERLEK : SALCANO X-PROD1 8X4ÖZEL ÖRÜM TEKERLEK SETİ