Scudo Sports

yakilan kalori = protein alinmasi lazim ..

@Özgün ÇETİN

Nohut, kuru fasulye, mercimek, yumurta...hayvansal ürünlerden kasıt aslında kırmızı et ve süt. Süt ürünlerinden ise yoğurt u yiyebilirsiniz. Ama ev yapımı yoğurt.

Scudo
@parkcaka

Bolca tüketmemiz gerekmez, haftada bir iki kere yağsız kırmızı etler (demir için) ve biraz balık (omega yağları) yenebilir ama mümkün olduğunca az olmalıdır. Genel protein ihtiyacı için bolca yumurta beyazı, soya kıyması vb son derece iyi iş görmektedir ve et ürünlerinde olduğu gibi halsizlik ağırlık yapmamaktadır (etteki yabancı maddeleri ve böbrekleri yoran ürik asidi içermediği için)
Kaslanma ve kas kalitesi büyük oranda antrenman türüyle ve kalitesiyle ilgilidir.

@Özgün ÇETİN

Bir çok sağlıklı protein kaynağı mevcuttur, özellikle yumurta beyazı dünyadaki en iyi protein kaynağı olarak bilinmektedir, yine soya kıyması, tahıllar nohut fasulye vb de protein yanında bir çok minarellerce zengindir. Ayrıca brokoli çok yüksek oranda protein içerir ve çok faydalıdır (çiğ yemenizi öneririm).
Protein tozunu ise pişirmeye vaktiniz olmadığı zaman tüketebilirsiniz.

@Hakan Yazman

Süt neden sakıncalı bizim için ?

1 litre light sütte 30 gr dan fazla protein var:rolleyes:

@Özgün ÇETİN

evet bencede antrenman sonrasi yagsiz süt cok faydali olur kanatindeyim :)

@Hakan Yazman

hakan abi selamlar,

şöyle bir durum var erhan abi ve ben yakın kilolardayız ve ben daha şişmanım. polar nabız km saatim var, örneğin bu sabah çıktığım antremanda 1390 kalori yakmışım ve nabız ortalama değerim %78. bir başka antremanımda ise %82 ortalama değeriyle 1sa35dak içinde 1635 kalori yakmışım. sigma saat bence doğru gösteriyor. kilolu insanlarda nabız değerlerini düşürmek biraz daha zor.

nabız belirli değerlerde gittiğinde saatlik kalori yakımı değişiyor. 900sa-1100sa gibi

• Beğen
Tepkiler: Erhan_Yılmaz
@Özgün ÇETİN

Süt ve zararları konusunda onlarca sayfa yazı yazmıştım bir topicte, hatta bir çok yapılan deneylerle istatistiklerle desteklemiştim, ama herşeye rağmen insanlar ne yazıkki süt konusuna dokununca bilimsel kanıtlanmış istatistikler verilse bile çok tepki veriyorlar, orda da bayaa sorun çıkmıştı hatta banlananlar bile olmuştu :) her neyse o konuyu siz arayın bir bulamassanız ben bulur çıkarırım.

@temu90

Temuçin, polar saat hız, irtifa yükselme gibi şeyleri de hesaba katıyorsa daha doğru ölçecektir, hatta orda own index, aktivite seviyesi falan bir sürü şey giriliyor, ama yinede hiç biri çok doğru vereceğini sanmıyorum, bu arada sen tabii çok fazla kalori harcayacaksındır.
Bu arada sana şöyle bir örnek vereyim; ben de powertap güç ölcer arka göbek var, yani direk dinamodan ölçüyor kaloriyi; her neyse dik bir yokuşta kadans çok düşünce nabız yükselmiş ama watt değeri düşmüş idi yüksek kadans göre, dolayısıyla sadece kiloya göre nabız ölçerek kalori hesaplayan cihazlar genel fikir verecektir. Eskiden ben ağır antrenmanlarda 4000 kalori falan gösteriyordu polar ama şimdi çok daha ağır antrenmanlar yaptığım halde 4000 kalorileri görmek hayal gibi diyebilirim...

• Beğen
Tepkiler: temucin90
Yazınızı buldum fakat sütün bu kadar zararlı olabileceğine inanamıyorum bi türlü.

(link)

@Özgün ÇETİN

İnanmakta zorunda değilsiniz zaten :) Ben kendi araştırmalarım uygulmalarım sonuçlarındaki bilgilerle hareket ederim ve tavsiye ederim, herkez istediğine inanır ve davranır.

@Hakan Yazman

peki bu süt kisiye göre farkli reaksiyon gösterebilirmi zaman zaman. emin degilim tabiki ama bazi insanlarda belkide gizli bir alerjik durum sözkonusu olabilir diye düsündüm :rolleyes: neyse benimki sadece bir varsayim arastirma degil. o kadar arastirdiginiza göre dogrudur diye düsünüyorum :in: saygilar

Geri