Yahoo Messenger !!!!!

T

Tuğrul

Misafir
Arkadaşlar

Msn serverlarına Ruslar saldırıyormuş diye bir bilgi aldım (Eya'dan)Ne zaman düzeleceği belli değil.
Zaten msn in durumuda belli, çoğu mesajlar gitmiyor,dosya alış verişi çok zor oluyor.

Hemen hepimizin üye olduğu yahoo guruplarımız var.Yani hemen hepimizin yahooda hesabı var ,olmayanlarında bir hesap açtırması 5 dk.lık iş.

Ne dersiniz ???Yahoo messenger a mı geçsek ?

Görüşlerinizi bekliyorum......

Selamlar

Scudo

ersunakay

Aktif Üye
Tepki
50
Bisiklet
Colnago

yahoo verdii hizmet daha guzel ve görünüm olarakta bence daha ii
ayrıca oyunlarda satrancta var online oynayabilmek icin
mail adreside 1 gb zaten oradanda cok daha avantajli
ben herzaman yahoo derim
ok dir
ersunakay@yahoo.com

behcetatinc

Forum Bağımlısı
Tepki
1.266

Daha önce Yahoo Messenger kullanmıştım,gayette güzeldi.Hatta bu akşam yüklerim tekrar.Bence de geçebiliriz....

eYa

Forum Bağımlısı
Tepki
781
Yaklaşık 2 ay önce de aynı şekilde toplu saldırı olmuştu ve hatta norton ile enselemiştim bana direk saldıran bir tanesini :D Kasım-Aralık aylarında da msn serverlarına ve kullanıcılara toplu saldırı düzenleneceği bilgisi msn sapıtmadan 1 hafta önce gelmişti aktarıyorum :

Kasım- Aralık 2005 içinde Rus hackerların msn'lere toplu şekilde saldırmaları bekleniyor. Saldırılacak ülkelerin arasında Türkiye de yer alıyor. Peki bu saldırılara nasıl önlem alınabilir?

Ne yapmalı?

1. @rht.com uzantılı hiçbir adresi kabul etmeyin.
2. Saldırılar toplu halde gerçekleşecek. Listenizdeki birisi Sizi eklerse virüs size de bulaşacaktır. O yüzden bu haberden ne kadar kişiyi haberdar ederseniz, zarar o kadar azaltılacaktır.
3. Antivirüs, Firewall gibi yazılımlar kullanın ve son güncellemelerini yapın.
4. Msn Messenger® 'dan dosya gönderen arkadaşınız bile olsa kabul etmeden önce dosya hakkında bilgi isteyin.
5. İleti kutunuza tanımadığınız adreslerden gelen dosyaları açmayın ve büyük firmalardan gelmiş izlenimi veren ve sizden şifrenizi isteyen sayfaları doldurmayın.

Bu sadece tek kullanıcıya olabilecek saldırı hakkında. Bunun dışında msn serverlarına toplu saldırı sonucu işte baş gösteren zor bağlanma, bağlanmama, dosya gönderememe, mesajların gitmemesi, v.s. gibi sorunlar meydana geliyor. :boese157:

Biz google talk'u kullanıyoruz bir kaç arkadaş. ama o daha yeni ve çok sade. Vakit bulunca yahoo'yu da inceleyelim bakalım

eya_master@yahoo.com eğer yahoo messengera geçer isem burada bulunsun ;)

Önder Özdoğan

Forum Bağımlısı
Tepki
1.166
Olabilir gecebiliriz..şöle bir acıklama da var duyduguma gore...

Haberler MSN Messenger Kullanıcıları Dikkat!

--------------------------------------------------------------------------------
MSN Messenger Kullanıcıları Dikkat!
Bugün sabah saatlerinde aktif olmaya başlayan, henüz etkileri bilinmeyen bir virüs, MSN Messenger kullanıcıları arasında yayılmaya başladı...
--------------------------------------------------------------------------------

Pek çok kullanıcının bilgisayar sistemine zarar verdiği bildirilen bu virüs, kişilerin listesindeki diğer insanlar tarafından gönderiliyor. Listenizdeki kişilerden gelecek türü bilinmeyen dosyaları bilgisayarınıza kaydetmemeye özen gösterin.

Sanıyorum türünün ilk örneği olan bir virüsle karşı karşıyayız. Bilgisayarlara hangi yolla bulaştığı henüzbilinmeyen bir virüs, MSN Messenger kullanıcıları arasında hızla yayılıyor. Kullanıcının MSN Messenger adlı sohbet programına dahil diğer kişiler tarafından gönderiliyormuş gibi gelen bu dosyaları kesinlikle kabul etmemek ve bilgisayara kaydetmemek gerekiyor.

Henüz MSN'den veya MSN'in ortağı olduğu MSNBC haber portalından geçen bir haber yok. Fakat jet hızıyla yayılan "MSN Messenger Virüsü" virüsü ortalığı kasıp kavuracak gibi görünüyor.

MSN Messenger üzerinden gelen virüs, kabul edildiği taktirde bir kopyasını otomatik olarak, listede bulunan tüm diğer kullanıcılara gönderiyor. Bu virüs o kadar tehlikeli ki, anti-virüs programlarını ve diğer program yönetimi uygulamalarını da kilitliyor. (Hürriyet )