Arkadaşlar XTR'daki fren kolunu aşağı yukarı iterek vites değiştirme sistemi sram ürünlerinde var mı??Varsa hangi modelde var???
Paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler
O sistemin adı "Dual Control" ve sadece Shimano'da var. Deore seviyesinden itibaren hidrolik fren veya V fren uyumlu olarak satın alınabiliyor.
Yol bisikletlerinde de benzer bir teknoloji var (çok az farkla, ancak aynı mantık). Onlarda ise Sram'ın ve Campagnolo'nun tüm modellerinde bulabilirsin.
Halil Abi peki full sram kullanıp sadece vites kollarını xtr kullansam nasıl olur??Bunun hidrolik disk fren için olan sistemi var mı?Çağrı Abi'nin sattığı v-fren uyumlu
Yukarıda da yazıyor, hidrolik fren için olanı da var. XTR olması şart değil, Deore, LX, XT ve XTR modelleri var bu kolların.
Ancak Sram uyumlu değiller, o nedenle kullanamazsın. Yani ön viteste sorun olmaz ancak arka vitesin çalışma şekli farklı.
Bir de Sram'ın ürünü olan Avid'de vites kolu üretiyor biliyorsunuz.Bunlarda böyle bir sistem mevcutmu??Şu anda www.sram.com/en/ dayım fakat ingilizcem çok iyi olmadığı için fazla anlamıyorum.Onun için bu kadar çok başınızı ağrıtıyorum
Hayır. Avidin dual sistemi yok. Açıkçası dual sistem benim hoşuma giden bir sistem değil. Sram hiç yapmadı bile. Shimanoda gelen tepkiler üzerine eski sisteme benzer bir sisteme geri döndü.
Burada sram , rock shox , avid ve truvativ'in tüm modelleri var.Sanırım bu markalar da sram'ın markaları.Güzel fakat kadro nereden bulabilirim.Scott her bisikletinin kadrosunu tek olarak satıyormu???