Scudo Sports

Xt Aynakol Yalama Problemi

Erciyes Çeteci

Aktif Üye
Tepki
58
Merhaba arkadaşlar, Forumdan aldığım Deore XT aynakolun dişleri biraz eskimişti değiştirmeye karar verdim. Yeni aynakol dişlilerini aldım ön vidaları çıkardım arkadaki sadece en küçük dişliyi tutan 4 vidadan 2 si yalama olmuş. Nasıl bir yol izleyeceğime dair bilgilendirirseniz sevinirim :eek:

Scudo
Eğer sorun vidalarda ise değiştirin,ama yuvası yalama olmuşsa sanayide herhangi bir tornacıda kılavuz ile diş yivlerini tekrar açtırın kurtarmaz ise bir büyüğü olacak şekilde (daha kalın) ölçüde kılavuz ile deneyin ve yeni ölçüye uygun vida bulun.

• Beğen
Tepkiler: Erciyes Çeteci
@Erciyes Çeteci

anladım,o zaman ayarlı bir pense ile deneyebilirsin baktın olmuyor vidanın tepesini fazla bozmadan tornacıya götürmende fayda var, sana 2 tane yeni vida bulmak kalıyor bu aşamalardan sonra

Not:işe başlamadan önce bir kaç damla fren hidroliği dök vidalara,yarım saat beklettikten sonra sökmeyi dene,eski sıkışmış paslanmış vidaların en iyi ilacı fren hidroliğidir faydası olur mutlaka keşke hiç işe başlamadan önce deneyebilseydin.

• Beğen
Tepkiler: Erciyes Çeteci
Evet arkadaşlar demir testeresiyle xt aynakolun en küçük yaprağını kestim arkadaşlara yardımcı olmak için yakın zamanda foruma bir başlık daha açacağım :)

Geri