X-Vert Halcon

Kayıt
15 Mart 2010
Mesaj
14
Tepki
10
Şehir
istanbul / Göktürk
Selamlar;

Yeni bisikletimi ( 2009 x vert halcon) alalı 2 hafta oldu. Ben bu modeli alırken eşime de Scott Contessa 50 aldık.2 haftalık izlenimlerimi yazmak istedim nitekim 2009 Halcon'lar bir çok yerde indirimde şuan.
Öncelikle bisikleti hem asfaltta hem de Belgrad Ormanı'nda kullanma şansım oldu.Asfalt için tekerlekler çok olmasa da rahatsız ediciydi.Fazlasıyla aralıklı/dişli bir dış lastik kullanmışlar.Ama bu çok maliyet altına girmeden hallolabilecek bir durum.Tabii ben asfalta çok da çıkmicam hep toprakta/mıcırda kullanıcam diyenler için böyle bir dert olmayacaktır.
Özellikle bir kaç yüz metre eşimin Contessa'sını kullanınca kendi bisikletimin karakterini çok daha iyi anladım;
Contessa'nın koltuğuna kurulduğum ilk anda bisiklet sürmüyormuşum gibi hissetim.Evet aynen hissettiğm buydu.Çünkü duruş pozisyonu, yüksek ve kavisli gelen rahat gidonu, ortapedik yumuşak elcikleri ve son derece yumuşak ( sertliği ayarlanabiliyor ama eşim en yumuşak ayarını seviyor ) ön amortisörüyle, bisiklet adeta yolu okşuyordu.

Ancak benim sert Halcon'um için bambaşka şeyler söz konusuydu.Nisbeten alçak ve düz bir gidon, çıplak elle dokunmaya cesaret edemeyeceğiniz kadar tırtıklı ve düz elcikler, hızlı Deore vitesler, bırakın üstüne kurulmayı bir kaç saat üstünde durduğunuzda batmaya başlayan bir sele ve en yumuşak ayarında bile gayet sert kaçan bir ön amortisörle yolun üzerinden geçmek değil yolu yırtmak isteyen tam bir MTB.Tabii V-Frenler bu tanımlama için çok da uygun olmasa da, bu fiaytlarda kalmak için sağlanabilecek yegane donanım.

Evet, bisiklet konusunda geniş bir tecrübeye sahip olduğumu söyleyemem; ama Halcon'un, hırçın ve sportif bisiklet kullanmayı sevenler adına yapılmış olduğunu anlamak için inanın çok da geniş bir tecrübeye sahip olmaya gerek yok.Fiyatı makul.Kadro geometrisi olaraksa bisiklet bakarken deneme şansı bulduğum tüm kadrolar içinde bana en çok uyanıydı.Bu tüm kadrolardan kasıt; 400-550 euro aralığındaki en popüler MTB'ler.

Özetlemek gerekirse bence; dağda, ormanda hele de bu tekerleklerle çok derin olmayan çamurda Halkon size istediğiniz hızı makul bir fiyata sunuyor. Ama konu aksiyona ara sıra dalacak, daha rahat ve keyifli bir yol arkadşıysa başka bir 2 tekere yönelmekte fayda var.
 
Scudo
Kayıt
26 Eylül 2009
Mesaj
10
Tepki
6
Şehir
Manisa
Mart 2010'da Corratec X-Vert Mayon Disc satın aldım. 2 aydır kullanıyorum. Çok memnunum. Beklentilerimin üzerinde memnuniyet sağladı bende.
-Sehpa takılacak yer yok. Bu problemi Corratec kullanıcıları nasıl aşıyor. Tavsiyeleri var mı?
0535 896 89 22
-Selamlar
 
  • Beğen
Tepkiler: Delta

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@onur erdoğan


aynısından bende aldım yaklaşık 1 ay önce şimdilik bir sorun yaşamadım, dağa taşa henüz vuramadım kendimi ama :) almadan önce mekanik disk frenlerde sıkıntı olabileceğini okumuştum ama bir sıkıntı olmadı sert frenajda, uzun frenajda gayet iyi.
 

grideniz

Aktif Üye
Kayıt
5 Mayıs 2010
Mesaj
122
Tepki
24
Şehir
Ankara
@onur erdoğan

Merhaba ben de corratec almayı düşünüyordum ama sizin ifadelerinizi okuyunca biraz tereddüt ettim çünkü benim bisiklette en önem verdiğim konulardan başında konfor geliyor corratec lerin hepsi böyle mi bisikletin ağırlığı 12.9 diye biliyorum bu çok önemli, eşinize aldığınız gayet rahat diyorsunuz bu scot u tavsiye eder misiniz %60 asfalt %40 arazi kullanıcısı için
 

42FY

Daimi Üye
Kayıt
22 Şubat 2009
Mesaj
378
Tepki
184
Şehir
KONYA-YOZGAT
Corratec olur da rahatlık olmaz mı ya:)
 
Kayıt
20 Temmuz 2009
Mesaj
88
Tepki
45
Şehir
İSTANBUL ÜMRANİYE
corratec halcon zengin bi kadro ve çok sağlam bir yapısı var bunu tüm corratec kadrolar için söylüyebilirim 2009-2010 modellerin de benim içime sinmeyen bir kaç yeri var öncelikle ön maşa değişmeli ve ayna kolu orta büyüklükte bir ayna kol ile değiştirilmelidir.. fabrikadan çıkış haliyle bile parasının kalitesi o bisikletler arkadaşlarımda var uzun süredir kullanıyorlar ve bende arasra kullanıyorum içinize sindirin bence çok güzel bisiklettir. bir kaç yerni değiştirecekseniz ilk maşanızı değiştirmenizi öneririm
 
  • Beğen
Tepkiler: Burak Yılmaz
Kayıt
29 Temmuz 2010
Mesaj
10
Tepki
4
Şehir
istanbul
benimde almayı düşündüğüm bisikletlerin başında geliyor halcon. hangi bisiklet olursa olsun içine sindikten sonra ondan rahatını bulamazsın. şuan arkadaşımın tarihi bisikletini kullanıyorum tekerler 8 çiziyo, zincir sürekli atıyo ama keyif alıyorum yinede :) bisikletinizle barışık olun keyfini almaya bakın.