Scudo Sports

Whıstle-Carraro-Sedona Karşılaştırması

Sizce hangisi ?

• Toplam katılım
    142
Scudo
@Fatih Çaçoron

Grubumuza da bekleriz

Liste içinde Whistle'ı direk eledim, en düşük donanım onda...

Sedona-Carraro arasında şöyle bir çekişme var;
Vites mi? Fren mi?

Carraro 9x3lü Deore viteslere sahip ama V frenli.
Sedona 8x3lü Alivio viteslere sahip ama hidrolik disk frenli. Bir de tekerlek grubu olarak da en azından ne olduğu belli çemberleri var. Carraro'da pek bilgi verilmemiş. Ayrıca kararı kriteri sayılır mı bilmem ama Carraro'da CST lastikler var, Sedona'da Schwalbe.
Yine selelerinde çok kalite farkı var, Sedona öne çıkıyor...

Açıkçası ben bunu seviyorum, Sedona'ya baktığınızda üzerindeki tüm parçaları piyasadan satın alıp kullanabiliyorsunuz, bisikletin üzerinde "Sedona bilmem ne" diye bir parça yok. Bisiklet şeffaf toplanmış. Ama diğer alternatiflerde, özellikle Carraro'da "Carraro Alloy sele borusu" dendiğinde ne olduğu hakkında hiç kimsenin bir fikri olmuyor. Ne ağırlık belli, ne de başka bir detay.
Bu yoruma ben de katılıyorum gayet güzel izah etmişsiniz, elinize sağlık.

@HaliliOzturk

Sn Yönetimin merhaba sizden bir seçim yapmam konusunda nacizane yardımlarınızı rica edeceğim.
Son kararlarımı vermek istiyorum artık.

Sedona 711 V break ile
Carraro 419 Grunge V break arasında kalıyorum.

Sedona 711 V fren fiyat peşinde 650tl
Carraro 419 grunge ise 500tl ye verecekler..

Aradaki bu 150tl ile Sedona Carraro dan çok mu üstün özelliklere sahip acaba?

Fites aksamları ve aktarıcılar çok pahalı değil aslında ..Dış lastikler ikisindede cst
Acaba Jantlar farkı mı ne farkları var siz hangisini tavsiye edersiniz şiddetlice neden?
Teşkekkür ederim saygılarımı sunarım.

@mustybulut

mustybulut arkadaşım bir carraro 436 başlığı açsan ve resimli bir inceleme yazsan ne güzel olur
deneyimlerini nereden aldığını vs.
çok dua ederiz :)

uzun süredir okuyup karar vermeye çalışıyordum. başta 1000 1500 euro arası bir bütçe ayırma şansım vardı ancak şuanda 800 850'yi geçemeyeceğim sanırım. bu nedenle carraro 436'da karar kıldım. önümüzdeki hafta başında alacağım, en mantıklı ve doğru seçim gibi gözüktü bana.

ancak bir sorum olacak. daha önce kron xc2000 kullanmıştım ve gerek hafiflik, gerek sele olarak oldukça rahattı. sıkıntıya girmeden rahatlıkla kullanabiliyordum. carraro'yu deneme şansım olmadı, bu iki konuda (özellikle sele) yorum yapabilecek olan var mı?

Meraba;
Daha önce sedona 711 vardı bende, üzerinde biraz değişiklik yapmıştım lastik, ön -arka göbek vs gibi, sedona ile 5000km nin üzerinde yol yaptım, bu yıl baya bi parça değiştirmyi planlıyordum, daha sonra parça değiştireceğim yer bana carraro 473H race modelini önerdi, değiştireceğim parçalardan daha ucuza eliyor ve kadro daha hafif olurdu. Carraro aldım bir haftadır biniyorum 150km civarında yol yaptım, arazidede denedim bence carrarolar çok iyi fiyatlarına göre. 473h modelini kendim kullandığım için tavsiye ederim.
Ankarada bisikelti denemek isteyen arkadaşlar ile buluşabilirim.
burraamm@hotmail.com (msn)

@Ozan Elmacioglu

Merhaba Ozan;

Bende 435 Daytona V Break var. Sele müthiş sert, başta adapte olman oldukça zor oluyor. Ama şuanda bir rahatsızlığını görmüyorum. Zamanla alışıyor insan. 435 Kadro ağırlığı hafif denebilir. Tek kızdığım nokta lastikleri. O konuda biraz sıkıntılı, kalın. Alırsanız sele boyunu 1 defada ayarlayın, Carraro yazıları hemen siliniyor :)

• Beğen
Tepkiler: ozic
@BurakTekin

bisikletiniz hayırlı olsun, güle güle pedallayın. bir de bu bisikletin fiyatı hakkında çeşitli rivayetler var 700 tl ye aldım diyen var ama sitelerde bin küsür lira. Siz ne kadara aldığınızı belitirseniz sevinirim.

teşekkür ederim,
bisikleti kendim ölçmedim ama 12.2kg diyorlar, lastik değişimi ile yaklaşık 400-500gr daha hafifler.
Seleyi ilk alırken değiştirdik, bontrager taktık, diğeri sertti biraz. Malesef koltuk indirip yükseltince sele borusu çiziliyor.
700liraya alan arkadaşların bisikleti bu bisiklet değil, 2010 değil en azından, zaten donanım olarak da fark var arada, kesinlikle aynı bisiklet değil :)
Ben sedonamı verdim üzerine para verdim biraz, o yüzden net oalrak şu kadar paraya aldım diyemem ama 1250 lira fln liste fiyatı ordan %10-15 indirimli şekilde alınabilir.

• Beğen
Tepkiler: cahitt
@Ozan Elmacioglu

Arkadaşlar şu sitedeki Avrupa fiyatlarına baktıktan sonra Carraro için bir kez daha düşünün derim ben;)

(link)

Carraro 436 Daytona Nın Ağırlığını Yazarmısınız? Ne İdiğü Belirsiz Bence Carraro.

@semir karabulut bu site ne kadar güveniilirdir, bilmiyorum ama ilk kez carraro 435 v break ın bu kadar pahalı oldugunu gosteren bi site gördüm.

Bu arada, carraro - sedona arasında kalmak çok ilginç geldi, direkmen carraro diyorum. 1 haftayı geçkin zamandır bu fiyat aralığındaki bisikletleri araştırıyorum. Carraro her sitede ön plana çıkmış. Diyeceksiniz fiyat önemli değil. Bence bu saçma, 2 bisiklet arasında değerlendirme yapılırken kesinlikle fiyat önemlidir. Carraro kesinlikle fiyatına göre çok iyi. Bende carraro almayı düşünüyorum.

@murat çağlayan

Carraro 419 aldım, bana da 500 tl ye bıraktılar,2 aydır kullanıyorum, gayet memnunum.

Geri