AHMET SAFA
Aktif Üye
- Tepki
- 105
Bisikletimi hafifletmeye başladım ve temel bir kaç parçadan başladım... Aldığım zaman 13 kg olan bisikletim şuan 10230 grama düştü... Ve yaptıklarım;
1- Ne olduğu belirsiz aynakolu çıkarıp temiz kullanışmış bir abimin deore aynakolunu aldım ve taktık...
2-9lu sisteme ilk adımımı attım ve rubleyi 9lu sisteme uygun LX ruble aldım.
3-Bisikletimin üzerinde gelen seri dışı Quantum jantlarımı çıkarıp yerine deore jant seti aldım.
4-Ağırlığı 2.200 gr olan sasuntour xct v2 maşayı çıkarıp yerine MOSSO (600gr) maşayı taktım(esas hafifliği sağlayan malzemem)
5-Performans açısından üzerinde gelen byte 195 lastikleri çıkarıp yerine 125 ince yolla lastiği kullanıyorum...(telli olmaması bakımından ordanda 150 gr kazandım)
ve fotolar;
DAHA JANTLARI ALMAMIŞTIM...
AMA ARTIK ELİMDEE
HAFİFLETMELERİM DEVAM EDİCEK...
DESTEKLERİNDEN DOLAYI RAHMAN KARATAŞ ve GÖKHANERDUĞAN'A TEŞEKKÜRLER...
1- Ne olduğu belirsiz aynakolu çıkarıp temiz kullanışmış bir abimin deore aynakolunu aldım ve taktık...
2-9lu sisteme ilk adımımı attım ve rubleyi 9lu sisteme uygun LX ruble aldım.
3-Bisikletimin üzerinde gelen seri dışı Quantum jantlarımı çıkarıp yerine deore jant seti aldım.
4-Ağırlığı 2.200 gr olan sasuntour xct v2 maşayı çıkarıp yerine MOSSO (600gr) maşayı taktım(esas hafifliği sağlayan malzemem)
5-Performans açısından üzerinde gelen byte 195 lastikleri çıkarıp yerine 125 ince yolla lastiği kullanıyorum...(telli olmaması bakımından ordanda 150 gr kazandım)
ve fotolar;
DAHA JANTLARI ALMAMIŞTIM...
AMA ARTIK ELİMDEE
HAFİFLETMELERİM DEVAM EDİCEK...
DESTEKLERİNDEN DOLAYI RAHMAN KARATAŞ ve GÖKHANERDUĞAN'A TEŞEKKÜRLER...