Scudo Sports

Wd-40 ile zincir yağlanır mı?

OnurCG

Aktif Üye
Tepki
49
Bisiklet
Salcano
wd 40 la zinicr yağlanırmı

Scudo
Yağlanmaz vd40 yağ deil pas önleyici/gidericidir ama arada rublenize sıkabilirsiniz

Yağlama işlemi için zincir yağı gerekir

cık-ı-ıh hayır @O.ASTRO:)) bir süre sonra yapış yapış oluyor toz toprak ve varsa hüp diye çekiyor içine.

• Beğen
Tepkiler: Yasar38
konuyu hortlatiyorum.

bisiklet yikama ile ilgili videolara bakarken denk geldim. adam heryere frenler dahil wd40 i basiyor. ne kadar dogru ne kadar yanlis yorumlari alalim.

Ben de üstünde yazana göre hareketli aksamlarda harekete yardımcı olur yazıyor. (eşdeğer bir cümleydi) bir nevi yağ özelliği de oluyor yani.

Hayir gecenlerde bi konuda wd40in asla ama asla zincirle temas etmemesi gerektigini savunan bir arkadas vardi da, konuyu bulamadim simdi o yuzden merak ettim :) yav zaten forumdaki her konu ramazan gibi 2 gunde bir karsimiza cikiyor, bari buda benden olsun ne oldu yani :D

@Alizee ben zincirdeki saçma sapan yağı çıkarsın diye direk zincire sıktım. :D

• Beğen
Tepkiler: Alizee
@Alizee
bu yaptığı kısa bi temizlik ve her sürüşünden sonra yaptığını söylüyor. bu sıklıkta kullanırsanız belki her zaman yağlayıcı olarakda kullanabilirsiniz ama düzgün bi zincir yağı kadar iyi çalışacağını sanmıyorum. konu bisiklet olunca kolaya kaçmamak lazım.
bu arada ben frösch bulaşık deterjanıyla yıkayıp, zincir yağıyla yağlıyorum

atlanılmaması gereken nokta, eğer videodaki kadar titiz bi şekilde bisikletinizi temizliyorsanız sorun yaratmaz ama normal sıklıkta temizleyip yağlayanlar için wd 40 yarardan çok zarar getirir, ayrıca adam ingiltere de, yani toz toprak ve yağın buharlaşıp yok olmasından ziyade, nem dolayısıyla paslanma gibi sorunlarla mücadele etmesi gerekir, belki bir diğer neden de budur

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Wd40 uçucu özelliğede sahiptir.işyerimde fırınlanmış yayların araç içerisinde ilk etapta ses problemini çözme amaçlı kullanmaktayız.
Wd40 uygulanan yaylardaki yağımsı tabaka sürekliliğini en fazla 1 hafta kadar koruyabiliyor ve akabinde metal üzerinden uçuşarak metalin kuru kalmasına sebeb oluyor.
Kısacası wd40 uyguladığınız zincir,ruble vs gibi haraketli aksamlarda kalıcılığı 7-10 gün arasıdır.
Bırakın millet ota b.ka heryere wd40 kullansın siz siz olun zincir ve ruble yağından vazgeçmeyin.
Wd40 yağlayıcı oranı %30 temizleyici ve açıcı özelliği %70 tir.

Yav how to da bile kullanmış hala yok aman kilitlenir çatlar yamulur diyenler vardır heralde how to da yayınlanan şeyleri yapabilirsiniz wd40 ı metal parçaların birbirini tam bırakması gerekmeyen yerlerde kullanmayın sadece bu nedemek vidalar mesela çıkmasını istemicemiz için vida kısımlarına sele kelepcesi gibi tekerleklerin göbekleri gibi yerlere wd40 kullanmayın ama ruble ve zincire wd40 ı dayadıktan sonra bisikletr binerken o akıcılıkta bu benim bisikletim mi yaa vay anasını diyeceksiniz çünkü tarafımdan denendi, yine de wd40 ladıktan sonra Bi temizlik gerekiyor cunku herkes hergun bisiklet kullanmıyor

Ben yağ ayrıca kullanıyorum. Bisikletin ilk sahibi üvey evlat muamelesi yapmış bisiklete. O yüzden wd40 la bir temizlik iyi olur diye yaptım. Onun dışında gerçekten bu denli akicilikta etkisi varsa mutlu olurum. Bisiklet gacur gucur ediyordu.

Zinciri temizlerken janta ve oradan papuçlara bulaştı. Sonunda frenler iptal oldu. Ne yaptıysam olmadı. Papuçları yeniledim.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@Yusufclp @Aenescan beyler tutmasını istediğimiz şeylere uygulamıyoruz :D yukardada söyledim burdada söyleyim :)) ayrıca zincire uyguladıktan sonra zincirin sesi değişir ben çalışıyorum der dile gelir :D

@Aenescan
Sabunla deterjanla defalarca yıkamak bile fayda etmedi maalesef.

Ben zinciri wd40 ile yağlamıyorum ancak diğer hareketli parçalar için wd40 kullanıyorum. Fren kaliperleri, fren kolları, vites kolları.

Bi türlü insanlar anlamadı şu wd40 olayını. wd40 yağlayıcı değil arkadaşlar. Al rubleni zincirini al eline bi kısa uçlu fırça sür wd40 ı yap temizliğini mis gibi bırak aksın sil bi kuru bezle al sana temizlik. Sonra rubleyi zinciri yağlıcaksınız. Fren kalperlerine wd40 boşaltırsanız artık toz toprakla uğraşırsınız bol bol. Ha kompresörüm var alırım fazlalığı diyosanız o ayrı. Yağlayıcı değil temizleyici kir pas sökücü azcıkta koruyucu o kadar.

Geri