Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

vucut toparlamak ve kilo almayı engellemek

Alkan Koç

Forum Bağımlısı
Tepki
455
Bisiklet
Trek
slm arkadaslar 22 yasında 176 cm 84 kiloyum aslında kilo olarak pek şikayetim yok ancak bu aralar anlamadıgım şekilde kilo alıyorum. yaklasık 4 sene önce falan 110 kiloydum 2 sene düzenli kendi basıma spor yaparak ve aksam 6dan sonra yemeyerek 78 kiloya düştüm( günlük yedigim yemeklerde hiç degişiklik olmadı sadce aksam 9 da yedimi 6 da yedim) hala da aynı şekilde devam ediyorum ya 4 km koşu(19-21dk arası acık havada) ya 13km(yarısı devamlı şekilde yokuş) bisiklet her akşam arada 50-60 km de yapıyorum(tıkanma vb. sorunlarım yok) ama son zamanlarda önce 80 e cıkdım 2-3 ay sonra 82 2-3 ay sonra 84 kilo oldum acaba aşırı monotonlukdan dolayımı kilo alıyorum yoksa farklı bi sebebi varmıdır. birde o 78 kilo oldugumda bile hafif göbek yanlarda yağ varı ne yaptıysam gidmedi onlar onlar için ne yapabilirm şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim...

• Beğen
Tepkiler: M.Burak KARADAĞ
Scudo
Ufaktan birşey demek gerekirse bir gün 100 km gidipte ikinci gün gitmemektense 2 günde giderim 50 km giderim ( örneğin bisiklet sürmek). Yani kısaca demek istediğim şu; yaptığımız sporu bi yapıp bi yapmamaktansa az yapıp devamlı yapmak hada iyidir diye düşünüyorum

ben her gün yapıyorum ama calıstıgım için aksam 9 da eve geliyorum zaten ondan sonrada ne kadar mümkün oluyosa o cok kullandıgım gün genelde salı günü o gün izinli oluyorum onun için fazla dolaşıyorum

• Beğen
Tepkiler: Kamil Kamil
Her gün dolaşıp bir gün fazla dolaşmanın zararı olmaz diye düşünüyorum, sürmeye devam, sürmenin kişiye kilo aldıracağınıda sanmıyorum:)

• Beğen
Tepkiler: Alkan Koç
Kilo alimi basit bir matematik hesabidir esasen. Yediklerimizin kalori degeri harcadiklarimizdan fazla ise kilo aliriz. Aslinda bi kac da ayrinti ve puf nokta yok degil. Oncelikle metabolizmanin hizli calismasi acisindan en az 3 saat aralarla bi seyler tukettmelisin, yediklerinin kalori degerine ve karbonhidrat, yag ve protein oranlarina (%40khd, %30pro, %30yag kabaca) dikkat etmelisin. Diyet yapiyorsan da esit oranlarda azaltmalisin.
Eger zaten boyle yapiyor ama yine de kilo aliyorsan o zaman bi kan tahlili ile troid fonksiyon testlerini kontrol ettirmelisin.

Metabolizman yaptığın egzersizlere alışmış olabilir. Vücudu şaşırtman gerekiyor.

Kilo almanın sebebi günlük harcadığın kaloriden fazla kalori alman.

Eğer yapabiliyorsan sabah saatlerinde aç karnına antrenmana çık. Fakat aç karnına yaptığın antrenmanlarda kas kaybınada uğrarsın. Onun için sadece protein içerikli bişiyler atıştır.
Yumurta yapılması en basit ama en kaliteli protein kaynağıdır.

Katı olarak tüketirsen , antrenman sırasında ağzına gelebilir. Sıvı olarak tüketmeyi dene..

Yada daha basidi protein tozu kullan.

Onun dışında günlük diyetinde protein ağırlıklı beseln.

Karbonhidratları sabah kahvaltında ve öğlen antrenmanından sonra al.

Bol su tüket. Yalnız sıvı değil "su". Yani meyva suyu falan değil.

İmkanın varsa içtiğin tüm suları buz gibi soğuk iç( eğer boğazların hassas değil ise)

Sadece soğuk sudan ekstradan 250-300 kalori kaybedersin...

tavsiyeleriniz için teşekkür ederim bundan sonra dediklerinize dikkat edicem hatta en iyiisi bi doktorada görünmek

Abi bir diyetisyene git mutlaka :) Ben öyle yaptım 1.79 boyum var 81.5 kiloyum :) 90 kiloydum sağlıklı beslenerek 8.5 kilo verdim ağırlığının artmasında da vücudun kaslanmaya başlamış olabilir buda kütleyi artıracaktır :) doktora gözük mutlaka sen :)

• Beğen
Önceden 110 kg olduğunu yazmışsın,demekki metobolizman kılo almaya elverişli,bence düzensiz spor yapıyorsun gibi ve harcadığından da çok yiyorsundur.Akşam 9 da evde olduğunu söylüyorsun 9 dan sonra spor yapıp arkasından yiyorsan bu da saat gece 10.00 civarına denk gelir ki bu birşeyler yemek için çok geç bir saatir.Eğer spordan sonra gerçekten kendinizi çok aç hissediyorsanız bu saatte sadece çok az beyaz peynir 2 dilim kepek ekmeği bir biber sizin midenizi bastırıp mineral,vitamin ve kalsiyum ihtiyacınızı da giderecektir.Bence siz şimdiki spor ve beslenme alışkanlıklarınızı önceden yaptığınız (kilo verirken)programla tekrar bir karşılaştırın.Az ve sık yemek,bol su tüketmek Günde 2,5 litre kadar ve kesinlikle düzenli spor yapmaya çalışın,Fakat spor yapmaya başladıktan sonra vücut günlük rutinin dışına çıktığı için belirli bir süre kilo almanız normal 2- 3 aylık bir dönemden sonra kalori yakımı daha da hızlanır.Bir de şöyle bir tekerleme kalsın aklınızda, az antrenman az yemek çok antrenman çok yemek :))
Sağlık lı günler dileklerimle
Birol Toraman

yok aksam en gec 6 da yemek yerim ama özellikle sabah haliyle cok acıkmıs oluyorum baya cok yiyorum 1 lt ye yakın portakal suyu içiyorum(annem sıkıyo meyva suyu deil yani) ölen normal akşam saat 6 gibi falanda bi şeler atıstırıyorum muz elma falan yiyorum ama su pek içmiyorum günde taş catlasın 1 lt galiba bundan kaynaklanıyor kilo almam dikkat edeyim diyorum 1-2 gün içiyorum sonra yine aynı:S

Ben fitness ve body yapıyorum abi spor salonuna gitmediğim günlerde 2.5 3 litre spor salonuna gittiğim günlerde de rahat bir 5 6 litre su içiyorum :) bu arada aklıma gelmişken söyleyeyim eğer kilo vermek istiyorsan spordan önce l-carnitin kullanabilirsin hiçbir zararı yoktur fazlası idrarla dışarı atılır spor dan 15 dakika önce alırsın ve yağ yakımını kolaylaştırır ankamall de gnc de satılıyor tanesi 4 liraya geliyor kullanmanı öneririm ben kullanıyorum çokta memnunum :)

ben pek ilac kullanmam aspirin novalgin bile içmem yani ancak cok mecbur kalırsam kullanıyorum

Oncelikle sabah ac karnina spor yapma, protein tozu hic kullanma, bol su tuket ama soguk su ile o kadar kalori kaybedildigini ilk kez duyuorum. Bol su tuket, arladasin dedigi gibi vucudun aldigin kalori miktarina allismis olabilir vucudunu sasirt ya daha fazla spor ya da daha az kalori mantigin olacak. Arkadasin onerilerine eger profesyonel sporcuysan ve kisa bir sure sonra uluslararasi musabakaya katilacaksan belki uyabilirsin o da sonuclarina katlanmak kosulu ile.
Ne kadar kolay kilo verirsen o kadar kolay geri alirsin. Onemli olan diyet aliskanligi kazanmak ve saglikli bir yasam surmek. Bu nedenle acele etme, uzun zamannda ver. Ama vvucudunu belli bir ritme oturttugun zaman dogru isi yapmis olursun.

Bu arada ben kalp damar cerrahiyim ve esim diyetisyen.

Böbreklerin su atma kapasitesinin üzerinde su alındığında, atılamayan su, kanda birikerek, kandaki elektrolitlerin, kan hücrelerinde değişikliklere neden olarak, kan sodyum düzeyinde düşmeye neden olur. Bunu da tıpta 'hiponatremi' olarak tanımlıyoruz. Kan sodyum düzeyindeki düşmeye bağlı gelişen beyin ödemi, bulantı, kusma, halsizlik, bilinç değişiklikleri, koma ve hatta ölüme neden olabilir.6 LİTRE BİRAZ İDDİALI BİR MİKTAR OLMUŞ GİBİ
İçilen suyun kalitesinini de sporcu açısından önemlidir.
L karnitinle ilgili bir çok yanlış bilgi var ama bence psikolojik olarak buna inanmak en etkili kısmı...

• Beğen
@KIVANÇ ATILGAN
dedigim gibi 2 senede 32 kilo vermiştim yaklasık 1.5 sene falan hiç problem yasamadım son zamanlarda yavas yavas kilo artıyo gibi bu kadar kalsa hiç problem deil ama almaya devam ederim die korkuyorum yemek ve spor olayıda zayıflarken nasılsam hala aynı şekilde devam ediyorum ayrıca cok teşekkür ederim yardımlarınız için dediklerinize dikkat etmeye calısıcam

bu arada demeyi unuttum benim kilo almamdaki sebeb 2 kez kıl dönmesinden ameliyat oldum baya büyük ameliyatlardı birisinde 3 ay yüz üstü yatmak zorunda kaldım diğerinde ise 1 ay civarında biraz problemli oldu ikiside en cok spora önem vermem gereken yaşlarda 2.5 sene civarı spordan uzak kalmak zorunda kaldım:S

@KIVANÇ ATILGAN

Aç karnına sporun vücuda ne gibi bir zararı var?

Protein tozunun vücuda ne gibi bir zararı var?

Soğuk su içmenin mantığı çok basit. 1-2 derecede içtiğiniz suyu vücudunuz 36-37 dereceye getirmek için ekstradan enerji harcar.

Kolay kilo verilince neden kolay kilo alınır?

Şu dediklerimle müsabık bir sporcunun ne alakası var?

• Beğen
uzun zamana yayıp rejim yapmak değil, hayat felsefesini değiştirmek önemli. beden dengeyi bulup adapte oluyor zamanla.

• Beğen
Geri