Vites sistemi komple değişim.

S. Uzun

Üye
Tepki
59
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar 3 senedir kullandığım bisikletimin (Astro 212HD) vites sistemini ve muhtelif parçalarını değiştireceğim. Değiştirmek istediğim parçaları resimli olarak koyacağım. Sizlerden tavsiye yorum veya eklemek istediğiniz bilgilerinizi bekliyorum.

Aynakol olarak Shimano Alivio model bir aynakol beğendim. Görseli hoşuma gitti bütçe olarakta bana uygun. Bu aykakol için göbek sorunum var. Göbek "Hollowtech" olmak zorunda diye biliyorum fakat kadroma uygun olan ölçü nedir bilmiyorum nasıl hesaplarım bu konuda yardım beklerim.

Alivio T4060 9Speed 175mm 26/36/48

pr_01_4317_max.jpg
Vites kolu Acera 3x9 ön ve arka

shimano_acera_sl_m390_shifters_1.jpg

Ön ve arka arttırıcılar Acera 9lu ön ve arka FDM390 / RDM390

İçerik.jpg 41QS0XXP5LL._SY300_.jpg

Arka göbek değişeceği için ve model olarak benzeyen hemde bende 6 vidalı disk olduğundan seçtiğim göbek Shimano Fh-M475 32 Delik 6 vida disk.

file_140_143_1.jpg

Gelelim rubleye. Görsel olarak parlak nikel gibi görünen bir ruble. Aynakola uyumlu olsun diye. Bikaç model seçtim ama sizin tavsiyelerinize açığım.

1- Shimano Hg300-9 11-32T
pr_01_4006_max.jpg

2- Shimano HG50 11-32

pr_01_3529_max.jpg

Bunlara ilave olarak zincir almam gerekiyor fakat hangi model almam gerekir bilmiyorum. Bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum gri renk tercihimdir.

Tavsiye eklenti ve yorumlarınıza açığım. Teşekkür ederim.

Scudo

can akıncılar

Forum Bağımlısı
Tepki
897
Bisiklet
Salcano
Dostum Bütçen Nedir? Arka Göbeği Neden Değiştiriyorsun Benim Bildiğim 212 HD Kaset Dişli..

S. Uzun

Üye
Tepki
59
Bisiklet
Salcano
@can akıncılar

Evet kaset ama 7li ruble uyumlu bu yüzden değiştirmem gerekiyor. Bütçe kollar ve arttırıcılar hariç (alındı) 200-300 civarı ayarlıyacağım.

can akıncılar

Forum Bağımlısı
Tepki
897
Bisiklet
Salcano
KMC zincir al Alivio yada Acera kaset al bunlar saglamdir. Arttirici lari almisin zaten aynakol Alivio nun Yeni Modelleri çok güzel diğer parçaları almasaydin ucuza bir site vardı ordan al derdim.

S. Uzun

Üye
Tepki
59
Bisiklet
Salcano
Arttirici ve kollar baya uyguna geldi ikinci el ama uygun ve az kullanılmış. Kmc de model var mi tavsiye edeceğiniz ?

Birde orta göbek konusunda sıkıntıya düşüyorum bu konuda yardım bekliyorum. Yoksa aynakolu boşa almış olcam.

Tepki
19
Bisiklet
Scott
orta göbek konusunda endişelenmene gerek yok.şöyle ki;
  • bisikleti terrs çevir
  • bir cetvel/mezura/şerit metre al
  • göbek yatağının yani aynakolun sol ve sağ çiftinin arasında kalan kadro parçasının, (göbeğin takıldığı kadro parçasının) uzunluğunu ölç.
zaten göbeklerde ya 68 ya da 73 mm uzunlukları vardır. Çaplar ise genellikle sabit ve 24mm dir.
her ne olursa olsun ister hollowtech tipi sokmalı ister octalink tipi olsun uyum konusunda göbek uzunluğu en önemli faktördür.

şayet sorduğun şey bu değilse görseldeki aynakolun hollowtech mi yoksa octalink mi olduğu ise o konu hakkında kesin bir bilgim yok. ancak tipi (sağ aynakol merkezinde bir delik olmaması mantıken hollowtech olabilir düşüncesini oluşturuyor.)
kolay gelsin ;)

• Beğen
Tepkiler: Tamer Dinç

S. Uzun

Üye
Tepki
59
Bisiklet
Salcano
@muraterdem42
Tam istediğim bilgi çok teşekkür ederim.[emoji106]

• Beğen
Tepkiler: muraterdem42

BF Okuru

Üye
Tepki
65
Acera parçalardan uzak durmanı öneririm. En azından Alivio olsun. Ön vites çok önemli değil ama vites kolları ve arka viteste en aşağı Alivio alınmalı bence. Eşimin bisikletinde Acer'da sıkıntı yaşadık malesef. Eski seri 9'lu Deore yaptık ve çok mutluyuz :) Konudan sapmayalım :) Özellikle vites sisteminde hem de ikinci elde Acera önermem, öneremem size. Azıcık fazla verip Alivo alınmalı. Yeni seri Alivio da dediğiniz gibi göze de hoş geliyor ;) Zincir KMC olabilir, arkadaşın önerisi yerinde olmuş.

S. Uzun

Üye
Tepki
59
Bisiklet
Salcano
@Deniz Tezcan
Acera almış bulundum komple artık sorun yasarsam çaresine bakarım. Zincir Kmc 9lu herhangi bir model alsam uyar heralde. Aslinda nikelajli biseyler bulsam ruble ve zincir olarak guzel olacak.

S. Uzun

Üye
Tepki
59
Bisiklet
Salcano
Yeni konu açmadan burdan sorayım dedim 9 vites sistemi için (3X9) zincir uzunluğu kaç bakla olmalıdır elimde 106 bakla bi zincir var 9 uyumlu kullanabilir miyim?

BF Okuru

Üye
Tepki
65
Ruble ve aynakol dişli oranlarınız nedir? Yani dişli sayıları nasıl?
Bir de bisikletiniz nasıl, yani 26 jant mı 28 ya da 29 mu?

S. Uzun

Üye
Tepki
59
Bisiklet
Salcano
26 jant aynakol 26-36-48 dişli 9lu 11-34

emrejon

Aktif Üye
Tepki
156
İsim
emre özciftci
Bisiklet
Fuji
Hocam kaca patladi benimde astro var yukseltmem lazim parcalari

S. Uzun

Üye
Tepki
59
Bisiklet
Salcano
bıçok parça 2. el olmasına rağmen 300-350 olcak duruma göre 400 e çıkabilir.

emrejon

Aktif Üye
Tepki
156
İsim
emre özciftci
Bisiklet
Fuji
Senin setin aynisindan bulabilirmiyim

BF Okuru

Üye
Tepki
65
@S. Uzun
4 bin km 1.5 yıldır acera vites donanımını kullanıyorum daha zincir atmadı,vites değişimleri o kadar sessizki bazen vites atmadı sanım dönüp baktığım oldu.iyi seçim yapmışşınız

S. Uzun

Üye
Tepki
59
Bisiklet
Salcano
@Deniz Tezcan
Ne diyosunuz kullanilabilir mi zincir ?

Barış TURAN

Forum Bağımlısı
Tepki
1.996
Bisiklet
Kron
@S. Uzun 3*9 için 104 bakla+missing link yani 105 bakla kullanıyorum.

S. Uzun

Üye
Tepki
59
Bisiklet
Salcano
Aynakol sizin kaç dişli veya benim dişli oranı (48*36*26) ekstra baklaya ihtiyaç duyar mı? @Barış TURAN