Scudo Sports

vites problemi

selfpower

Daimi Üye
Tepki
82
Bisiklet
Carraro
acera kaset dişli ve tourney arka vites im var,vites kaçda olursa olsun tır tır sesler var haliyle rahatsız oluyorum,hangi parçayı değiştirmem lazım,bu arada zincir kmc z51
rube: (link)

arka vites: (link)

bir soru daha sorucam bu rublede yazan cs-hg 40 ne oluyor...

Scudo
İlk önce vites ayarı yap..Sonrada ilk olarak makine yağı ve birazda sarı gresle yağla sorun ortadan kalkacaktır..

@7.60

olmadı malesef sorun yağ vb şeylerle çözülecek gibi değil sanırım tourney den kaynaklı...

Sorun arka attırıcıdansa düzeltmeyi dene :) Penseyle v.s Tır tır sesler vitesteki ayarsızlığı belirtir bence..Vites ayarını yap , Düzelecektir. :)

@7.60

sadece vites ayarı değildir o sesin çıkması,zincir ile ruble uyumu attırıcı uyumu vs..

bak ben aydınlatmaya çalışayım bendede oluyodu o problem
bi pas çözücüyü alıp (wd40 en uygunu) tüm zincir ve dişlilere bi güzel sık. ondan sonrabunu bi güzel yedir. büyük ihtimal sesin büyük kısmı yok olur. devam ederse attırıcının dişlilerini söküp bağlantı noktalarından bi güzel gene wd40 la temizle eğer hala problem devam ederse bi bisikletciye götür ama büyük ihtimal çözülür

@özgüç

hem zincirin yanlış hemde tourneyle aceranın uyumsuzluğundan kaynaklanıyor olabilir.zincir hg olmalı acera rublede vites değişimi için ve acera ruble için birde acera arka aktarıcı almalısın tam performans alman için !!! ben aldım 2 gün sonra hazır olacak bisiklet ilk sürüşümü yapınca daha iyi yorum yaparım acera için!!!

bence bunu oralarda bilen kisi vardır.hiÇ OLMADI bisikletçiye götürürsün ;)

@özgüç
hg 50 model shimano zincir tam uyumluluk sağlar .ama aktarıcınıda dağiştirmeni öneririm;)

merhaba..ya cok acemiyim oncelikle bunu belirteyim...sedona 721 aldım 2 gun ocne 450 milyona bilemiorm kazıklandım mı..smdi ön vites yani pedaldaki 3 lü..ön vites grubu deniyo heralde..2 den 3 e gecerken sorun cıkıyo...cııırr sesi oluo bi sure ondan sora gecio..sebebi nedir ne yapmam gerekir..lutfen yardım et

yeni bisikletlerde bu sorun normal bir bisikletçiye götürüp yaptırabilirsin vites ayarını

Geri