@ilkerduver
Öncelikle şu Sram yada Shimano Shadow serisi arka attırıcıların neden daha net vites geçişi yaptığına değineyim. KAdro vites kulakçığına monte edilen yerdeki yayı iptal ettiğiniz anda vitesleriniz daha net geçecektir. Bunun yanında hızlı inişlerde arka attırıcınız bariz bir şekilde daha az sallanacaktır. Bu açıdan sram ile shimano shadow arka attırıcılar arasında hemen hemen aynı sertlikte vites geçişi vardır. Eğer sram arka attırıcıda XO gripshift kullanırsanız, elinizde hissedeceğiniz o sert vites geçiş hissinin büyük bir kısmı vites kolundan meydana geldiğini belirtmek isterim. Çünkü aynı kombinasyonu (XO Gripshift-X9 arka attırıcı) bende kullandım

Halbuki gripshift yerine trigger kullansanız o kadar çok ses çıkmayacak

Bu kısmı biraz aydınlatmak istedim.
Eğer Xt shadow arka attırıcı almayı düşünüyorsanız vites kolu olarak önünüzde birkaç alternatif var. Rapidfire, Dualcontrol, Sram Gripshift (Attack-Rocket v.s), Sram Trigger. Rapidfire modellerinde LX-XT-XTR'da yeterli performansı verdiğini söyleyebilirim. Dualcontrol de ise eğer gezi amaçlı biniyorsanız ve bisiklet performansı ön planda değilse eğlenceli(Ve biraz tuzlu) oyuncaklardır. Gripshift seçeneği ise sram'ın shimano arka attırcılar ile uyumlu (2:1) modelleri ile kullanabiliyorsunuz. Gripshift seçeneği ise özellikle 3'ten fazla vites geçişinin bir anda yapılması istendiği durumlarda bir adım öne geçiyor. Özellikle battı-çıktı diye tabir edilen, inişin ardından dik bir çıkışı olan parkurda yüksek vitesten düşük vitese geçmek için ilaç niyetine vites kollarıdır. Sanırım X9 seviyesinde olan Rocket modeli artık üretilmiyor. Ben X7 seviyesindeki Attack gripshift vites kolu ile Xtr 970 arka attırıcı kullanıyorum. Artık hem seri, hemde oldukça yumuşak vites geçişleri olan bir sisteme kavuştum. Xo gripshift vites kollarının sert geçiş yapısından bahsetmiştim Attack Gripshiftte ise bu bulunmuyor. Özellikle belirtmek isterim

Bu kullandığım kombinasyonlardan yola çıkarak Xt shadow ile Sram attack vites kolunda ise aşırı sert olmayan net ve seri bir vites geçişi yakalanacağını söyleyebilirim

@aykut52
Yakın zamanda asfaltın ortasına uluorta yapışmıştım ve bisikletim sağa yatık vaziyette bi kaç metre sürüklenmişti. Eğer römokum için kullandığım uzun tekerlek mili olmasaydı eski tip shimano arka attırıcımın makyajı büyük ölçüde zedelenecekti

Bu yüzden Xt shadow arka attırıcıyı düşünmüştüm. Ama yok, ben yumuşak vites geçişlerini daha çok seviyorum
Umarım kafanızda bazı şeyler belirmiştir İlker bey