Scudo Sports

İnceleme Vision Team 35 Comp SL Jant Seti

awakening

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.
Tepki
393
İsim
Murat
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Peugeot
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Girişi seviyesi aksium ve team 30 deneyimlerim epey tatsız oldu akorttu göbekti derken bütçeyi epey yukarı taşıyarak(bana göre) vision team 35 comp sl modeline terfi etmek durumunda kaldım. Karşılaştırmalarımı team 30 ve aksium ile yapacağım.
Jant çemberleri team 30 ile birebir aynı, teknik verilerde ise dış kalınlık 1.7mm daha ince olarak belirtilmiş ancak bu farkı gözlemleme şansım olmadı. Jantlar el yapımı, cnc de işlenmiş fren yüzeyleri mevcut aşınma göstergesi nokta şeklinde. Jant telleri elle akort edilmiş, aero yapıdalar ve malzeme paslanmaz çelik. Akıcılık bu jant setinde ise team 30 dan fark edilir seviyede yüksek. Arka göbek, daha hafif, rulmanlı bir body ve 3 tırnaklı yapıya sahip. Pedal kavrama ile ilgili hiçbir problem yok. Hub sesi oldukça yüksek yoğun trafikte kendini güzelce duyuruyor. Ağırlık olarak fabrika verisi 1740g olmasına rağmen tartıda 1825g geliyor. Paket içerisinden bir adet spacer çıkıyor.
Bu jant setinde de S&S Tayvanlı üreticiyle çalışmışlar, arka göbeklerde 6903-2RS 17287-2RS, ön göbekte ise 6901-2RS numaralı rulmanlar kullanılmış. Bakım zamanı geldiğinde göbeklerin demontaj işlemi çok daha kolay yapılacak şekilde tasarlanmış. Şuana kadar 60km yol yaptım akortta yada göbeklerde herhangi bir sorunla karşılaşmadım.
IMG_20240117_143554.jpgIMG_20240117_143529.jpgIMG_20240113_211257_edit_149779345201297.jpgIMG_20240117_143630.jpgIMG_20240117_143643.jpgIMG_20240114_221921_edit_149909342806092.jpgIMG_20240114_222430_edit_149863315917307.jpg

Dosyalar

• IMG_20240117_143554.jpg
    IMG_20240117_143554.jpg
    177,7 KB · Okunma: 4
  • IMG_20240114_222430_edit_149863315917307.jpg
    IMG_20240114_222430_edit_149863315917307.jpg
    150,3 KB · Okunma: 8
Son düzenleme:
Scudo
awakening
umarım arızasız sorunsuz bir jant serüveniniz olurda,buralar toz duman olmaz yine,malum önceki jant konunuz baya uzamıştı.

• Beğen
Tepkiler: awakening
awakening
umarım arızasız sorunsuz bir jant serüveniniz olurda,buralar toz duman olmaz yine,malum önceki jant konunuz baya uzamıştı.
Ürüne dair soru ve cevaplarla konunun uzamasında herhangi bir sıkıntı yok.
Teşekkürler.

@cazci buraya etiketliyorum ki Orbea M30i konum orbea bisiklet kullanıcıları konusu altına taşındı. Her jant için ayrı başlık açılacak mı acaba çok merak ediyorum. Vision markası altında toplasanız bu konuları daha iyi olmaz mı ? Taş boyle atılır. @Mehmet Altuğ 😂😂😂

@cazci buraya etiketliyorum ki Orbea M30i konum orbea bisiklet kullanıcıları konusu altına taşındı. Her jant için ayrı başlık açılacak mı acaba çok merak ediyorum. Vision markası altında toplasanız bu konuları daha iyi olmaz mı ? Taş boyle atılır. @Mehmet Altuğ 😂😂😂
Abi sen diğer arkadaş gibi kendi hayal dünyanda yaşamıyorsun normal bir hayat sürüyorsun, ağlamıyorsun, millete sataşmıyorsun ve başlık açtığın zaman içi mantık dolu sözler ile tamamlıyorsun bu yüzden olabilir başka bir şey gelmiyor aklıma.

Daha dün insallah acar da bizleri de bilgilendirir demistim ve beklenen konu geldi. :koptum:
Gayet stabil oldugu icin Loctite ye gerek yok demis üstat. Bakalim saglamligi nezamana kadar sürecek.
Insallah bu jant setinde de Süpap mi sibobmu neyse iste onun deligi 1mm genis degildir, eger genis ise vay visionun haline.

Son düzenleme:
Jantlar elle cnc de işlenmiş ve akort edilmiş. Bu cümlenizde anlatım bozukluğu olmuş elle CNC de işlenemez Computer Numerical Control demek elle değil bilgisayarın komut verdiği bir tezgahta işleniyor demektir. Yani manuel torna kullanılmadığından elle işlenmiş diyemeyiz.

• Beğen
Tepkiler: TafLan ve air28-3
Jantlar elle cnc de işlenmiş ve akort edilmiş. Bu cümlenizde anlatım bozukluğu olmuş elle CNC de işlenemez Computer Numerical Control demek elle değil bilgisayarın komut verdiği bir tezgahta işleniyor demektir. Yani manuel torna kullanılmadığından elle işlenmiş diyemeyiz.
Iste bunu yazmayacaktin, sen böylece bittin. Adamlar CNC makinesini elle cevirerek islem yapiyor, birde yani sira Loctite yi su gibi icince en az bilmem kac bin devirlere devre cikiyor elle cevirme gücleri. Gerci arkadas simdi gelir sana dogrulari anlatir. :D

Her jant için ayrı başlık açılacak mı acaba çok merak ediyorum. Vision markası altında toplasanız bu konuları daha iyi olmaz mı ?
Katılıyorum. Her bisiklet ürününe başlık açılırsa 100'lerce münferit başlıkla dolar forum. Bir "yol bisikleti jant incelemeleri" başlığı açılsın ve ona yazılsın mesela.

cnc ye işlemesi için gerekli komutlar yazılıyor bir nevi zihinde işlenmiş oluyor :D

Bu ne saldırganlık neyin hasetliği ve kibirdir?

Foruma bu üç beş kişi dışında bakanlar neyin ne olduğunu zaten rahatlıkla görebilir.

İnceleme konusu açarım kardeşim 10 inceleme konusuda açarım 20 konuda bunun için hiçbir aksi kural mevcut değilken kraldan çok kralcı takılan şahıslar neyin peşinde acaba. Görmek istemeyen banlar geçer!
@cazci seni özellikle etiketledim başlığımda kirlilik yaratan bu şahısların mesajlarına artık bir müdahale et derim.

Konuda cnc ile işlenmiş "fren yüzeleri" kelimesi eksik kalmış onu düzelttim.

Bu ne saldırganlık neyin hasetliği ve kibirdir?

Foruma bu üç beş kişi dışında bakanlar neyin ne olduğunu zaten rahatlıkla görebilir.

İnceleme konusu açarım kardeşim 10 inceleme konusuda açarım 20 konuda bunun için hiçbir aksi kural mevcut değilken kraldan çok kralcı takılan şahıslar neyin peşinde acaba. Görmek istemeyen banlar geçer!
@cazci seni özellikle etiketledim başlığımda kirlilik yaratan bu şahısların mesajlarına artık bir müdahale et derim.

Konuda cnc ile işlenmiş "fren yüzeleri" kelimesi eksik kalmış onu düzelttim.
iyi günler de kullan abi Allah kaza bela vermesin

• Beğen
Tepkiler: awakening
İnceleme konusu açarım kardeşim 10 inceleme konusuda açarım 20 konuda bunun için hiçbir aksi kural mevcut değilken kraldan çok kralcı takılan şahıslar neyin peşinde acaba.
Burada "kraldan çok kralcı" tabirini kullanacağın bir portre yok çünkü ben kralı (kral = moderasyon = her ürüne inceleme başlığı açılabilmesi) eleştiriyorum zaten.

@awakening

jantın ne kadar önemli olduğunu, bugün kendim 8 yapan jantı akortlarken anladım.:)

Paylaştığınız resimler bende kaliteli ürün hissi bıraktı.
Güle güle, kazasız günlerde kullanmanızı dilerim.:)

Geri