Scudo Sports

Vfren yüzünden geçirmiş olduğum kaza

Umut Kılınç37

Forum Demirbaşı
Tepki
138
Bisiklet
Salcano
Merhaba arkadaşlar bugün 3kişi aydos ormanına gitmiştik dönüşte pendik sahile indik oradan orta hızda geliyorduk,neyse işte yaklaşık 1saat sonra şaşkınbakkala geldik,sahilden bağdat caddesine doğru çıkarken arasokaktan eve gitmek için ayrıldım km saatim yok ama hızım en fazla 25km.Sokakta giderken garajdan bir araba tam çıkmak üzereydi en fazla 1-2 metre fark var aramızda bende frenlere asıldım ön fren teli koptu arka tekerde kilitlendi haliyle duramadım arabanın şoförüde beni görmedi yola fırladı ve bana çarptı bende bişey yok ama aynakol epey yamuldu bende eve geldiğimde çekiçle düzelttim biraz birde arka jant akortu bozuldu zaten az bişey bozuktu ama iyice kötü oldu.Size tavsiyem fren tellerinizi kaliteli olanlarla değiştirin (gerçi bendeki bisikletin üzerinde gelenlerdi).

Scudo
@alper Ku

Teşekkürler bu bu şekilde geçirdiğim 3.kazam bu arada boomladı derken ?

@Umut Kılınç37

Büyük çivi gibi bişeyden geçtim ön arka yarıldı

Gecmis olsun ya. Tam bizle ayrildin ondan sonra oldu demek. Sana bisey olmasin

geçmiş olsun fakat kaza sebebi vfren değil bilginiz olsun çok sıradışı frenlemelerde hidrolik frenlerin kabloları bile bağlantı noktasından kopabiliyor kaldı ki yaklaşık 10 yıldır mtb kullanıyorum (26'') daha fren teli koparmayı beceremedim . . .

Firmanın bisiklet başına 1lira daha fazla kazanmak için koyduğu teller bu kadar dayanıyor.

Gecmis olsun umut. Fren telinden birsey olmaz, yeterki sana birsey olmasin.

• Beğen
Tepkiler: Umut Kılınç37
@Umut Kılınç37

Dünyada yapılacak milyonlarca hata varken , aynı hatayı yapacak kadar , neyse sonra konuşunca biz hatalı oluyoruz....

Öncelikle geçmiş olaun v fren teli koptu yazmışsınız hirolik diskte mekanik diskte bakımsızken tehlikeli düzenli bakım yamıyorsanız tüm fren tipleri tehlikeli mekanik diskinde vfrenden farkı yok ondada tel kopabilir

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
ben her tura çıkışımda frenleri ,pabuçların ayarını ve vites aksamını hem gözle hemde elle kontrol ederim ,kontrol etmekte fayda var

geçmiş olsun ben bisiklete binmeden önce her sefer mutlaka ön arka freni kontrol ederim.

Çok geçmiş olsun öncelikle. Bence en kısa zamanda tellerin ile pabuçlarını yenile.

Hidrolik fren kopar demiş birileri. Be mübarek şu şehirde kullandığımız bisikletin hidrolik kablosu nasıl kopsun downhill yapmıyoruz ki !

Geçmiş olsun ama ani frenlerde hidrolik firenler daha büyük sorun

Geri