Scudo Sports

Vergi itirazı

Hesaplamaları ya tam yapmıyorlar yada hesap usullerini biz bilmiyoruz. Ben crc den kadro aldığımda da vergisi kendi hesapladığım ücretten düşük çıkmıştı.

Scudo
@ömer karan

hesap usulü:
x*y*0,18

x=sipariş tutarı
y=euro kuru

bu hesapla 54 küsür tl çıkarken 55 tl vergi kesildi işte kargo dahil ücret üzerinden. hesapta yanlışlık yok.
sadece katılmaması gereken kargo ücretini de ürün bedeli gibi hesaplamışlar.

Ben peşini bırakmazdım. Hele ki elimde bir belge varsa kargo ücretinin ayrı olduğunu gösteren. Parası için değil, yiyene yedirtmemek için...

Ben crc den kadroyu aldığım da da kargo ücreti fiyata dahil durumda idi. Kargo ücreti ayrı olsa bile o halde de sınırı aştığı için pek düşünmemiştim ama.

Arkadaşlar merhaba, konuyu yukarı taşıyorum ancak sizlere danışmak istediğim basit bir konu var. Yaklaşık 5-6 yıldır yurt dışından gümrüğe tabi olmayacak şekilde 50 kez ürün satın aldım.

Sorum gümrük hesaplaması yapılırken, TL bazında mı yoksa Euro bazında mı hesaplama yapıldığıdır. merlincycles üzerinden 2 parça satın alacağım, ürünlerin toplam tutarı kargo hariç 142 Euro tutuyor. Türk lirası olarak ise kargo dahil 467 TL'sı.

Gümrük vergisi 142 euro çarpı %18 vergi mi, yoksa 467 TL çarpı %18 vergi olarak mı hesaplanıyor. Gümrük müşteri hizmetleri de bu konuya net bir cevap veremedi.

Beni biraz aydınlatırsanız çok memnun olurum, teşekkürler. :)

@Erdal YILMAZ

Ne fark eder ki? En fazla günlük kur neyse ona göre hesaplanır, şu an 0.2 TL fark var kurda. Bu da senin yararına. Merkez bankası alış kuru baz alınarak hesaplanır resmi dairelerdeki bu işlemler...

Geri