Scudo Sports

Vergi itirazı

Hocam gümrüğe şahsen gitmenize gerek yok PTT'den faks çekebilirsiniz neden PTT'den faks çekmelisiniz? PTT'den çekilen fakslara mühür vurulur bu da sizin başvuru yaptığınızın en temel göstergesidir, idarenin cevap süresi 30 gündür ama merak etmeyin daha kısa sürede cevap alırsınız.

Bir sene içerisinde toplam yurt dışı alışveriş limiti kişi başı 5'tir bunu da hatırlatayım.

Scudo
@mahden

bu üçüncü yurtdışı siparişim.
daha önce sadece kask ve zincir yağı aldım.

@Mert C.

PTT'nin bizimle alkası yok demesi doğru çünkü gerçekten de onlar ile alakası yok. Sizin muhattabınız gümrük ama telefon ile ulaşılması çok zor. ben bugüne kadar 1 kere ulaştım o da 1. dk dedi ve geri gelmedi :)

Yukarıda verdiğiniz numaralardan 612 ile başlayan 2 adet numara gümrüğe ait.
Belki bir şans 0 (212) 567 65 65 'e biraz dil dökerseniz yardımcı olmaya çalışabilirler.

@mahden

30 gün kargonun gümrükte beklemesi pek akıl işi gelmiyor bana.

http://i.imgur.com/GboOqU6.png
http://i.imgur.com/LU0ImiI.png

bunlar da ödeme bilgileri.
açıkça kargo ücreti ve ürün ücreti ayrı ayrı belirtiliyor.

75 euro limiti geçmişsiniz zaten. 75 euro limit "ürün+nakliye+varsa sigorta" bedeli içindir.

@Salih Uygur YESE

kargo ücreti 75€ sınırının dışında tutulur ve vergiye tabi tutulmaz.

• Beğen
Tepkiler: Mert C.
@Salih Uygur YESE
75 Euro limiti sadece alınan ürün(ler) için geçerlidir. Kargo hizmeti bu limite dahil edilmez. :)

70-71€ tutarındaki siparişe 20€ kargo ödeyip sorunsuzca teslim almışlığım mevcut.

Düzeltme: Kargo için 20€ değil, 16.5€ ödemişim pardon.

Merhabalar,

Şimdi gümrük müşavirimle konuştum; eğer nakliye ücreti faturaya yansıtılmazsa gümrük memuru sadece ürün bedeline bakar.
Ancak faturanın üstünde nakliye bedeli de yazıyorsa gümrük memuru ürün bedeline nakliye bedelini ekler.
75 Euronun altında kalmak da vergiden muaf kalmayı garantilemez.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros
@Cemali Avcı

Bir önceki mesajı okumadığınız için yanlış anlamışsınız:) 30 gün tabi ki ürün beklemez...

Önce ödeyip sonra itiraz edebilirsiniz, itirazda idarenin cevap süresi 30 gündür...

@Onur Kuzik

fax için ücret ödeniyor mu?
ek olarak fatura fotokopisi vs. göndermek gerekiyor mu?
sonuç olumlu olur da iade alırsam ücret nasıl gönderiliyor?

ardiye ücreti kısmını açıklarsan sevinirim, 58 liradan kurtulayım derken başka ödeme çıkacaksa uğraşmaya değmez...

telefonla ulaşamadan direkt fax çeksek oluyor mu bir de? açmıyorlar...

@mahden

okudum fakat orayı atlamışım :in:

@Mert C.
Fax için bir ücret ödeneceğini sanmıyorum, ama telefon ile konuşmadan fax çekmek nasıl bir sonuç getirir gerçekten bir fikrim yok.
Benim yaşadığım sorun GLS kargo firmasıyla idi. Bu firma özel olduğu için benden, THY ardiye, hammaliye ve muayne adları altında 200 TL civarında ücret aldılar.
PTT'nin taşıdığı kargolarda böyle bir ücret yok. Sadece gümrük ücretini sizden tahsil edip gümrük müdürlüğüne veriyorlar. Eskiden bu ücretler kapıda tahsil edilmiyordu ve gümrük sorunu yaşayanlar Cevizlibağ'daki PTT merkezine gidiyorlardı. Bu merkezde gümrük muayne memurunu bulup derdinizi anlatma şansınız vardı. Şimdi bu uygulama, ürünler yasaklı değilse artık bu şekilde yapılmıyor. Kargoyu inceleyip varsa gümrük ücreti budur deyip kolinin üzerine yapıştırıp gönderyorlar. Malesef itiraz sizin de gördüğünüz gibi oldukça zorlaşmış durumda. Nasıl itiraz edileceğini bulabilrseniz, bence herkes için çok değerli bir bilgi öğrenmiş olursunuz.
İtiraz için bir muhattap bulmanız gerekiyor. Ben karşımda bir muhattap olduğu için bu faksı gönderebildim. ( sadece 50 TL'den kurtuldum)
Ama siz de bir muhattap bulup ne şekilde itiraz edeceğinizi öğrenebilirseniz belki derdinizi anlatıp gümrükten muaf olma şansını yakalarsınız.

@Onur Kuzik

işler bu kadar karışıksa büyük ihtimal uğraşmayacağım... bundan sonra sipariş verirken ne istiyorsam alırım en azından, vergisini öder böyle saçmalıklarla uğraşmam.

60 lirasında değilim de şu sipariş sınırı geçmesin diye almadığım yedek iç lastik, matara vs. için üzülüyorum... o sınırı ayarlayana kadar canım çıktı benim. :(

Bir de sizden istenen ücrette bir anormallik var, 75 € nun üstünde kalan kısım vergilendirilir...

@mahden

O da nereden çıktı? Mal bedeli üzerinden vergi alınır her yerde kural budur. AB ülkelerinden geliyorsa %18, diğer ülkelerden geliyorsa %20 oranında gümrük vergisi + ardiye ücreti...

@Salih Uygur YESE
itirazı nereye edeceğimi bile bulamadan sonuçlandı...

verilen gümrük telefon numaralarının hiçbiri açılmadı, cevap verilmedi.
gib'e sorduk alakamız yok dedi.
muhasebecimize sorduk o da tam bilmiyor...

önemli bir miktar da olmadığından daha fazla üstelemedim.

bizim gümrük birimlerimiz genelde 3 ün 5 in hesabını yapmadığı için ve rakamda yuvarlama sınırlarını aştığı için 75 Euro ya yuvarlanmış ve o nedenle gümrük vergisine tabi tutulmuştur bence.

@ömer karan

yuvarlama hakları yok yasal olarak, ayrıca kesilen vergi 55tl
99,77*0,18*3,05=54
75*0,18*3,05=41

gümrük sunum ücreti 3tl
damga vergisi 60kr

yani 99,77'nin 18%'i üzerinden vergilendirildiği ve hata yapıldığı kesin! aksi bir durumun olup olmadığını sormuyorum bile :)

Geri