@Mert C.
Fax için bir ücret ödeneceğini sanmıyorum, ama telefon ile konuşmadan fax çekmek nasıl bir sonuç getirir gerçekten bir fikrim yok.
Benim yaşadığım sorun GLS kargo firmasıyla idi. Bu firma özel olduğu için benden, THY ardiye, hammaliye ve muayne adları altında 200 TL civarında ücret aldılar.
PTT'nin taşıdığı kargolarda böyle bir ücret yok. Sadece gümrük ücretini sizden tahsil edip gümrük müdürlüğüne veriyorlar. Eskiden bu ücretler kapıda tahsil edilmiyordu ve gümrük sorunu yaşayanlar Cevizlibağ'daki PTT merkezine gidiyorlardı. Bu merkezde gümrük muayne memurunu bulup derdinizi anlatma şansınız vardı. Şimdi bu uygulama, ürünler yasaklı değilse artık bu şekilde yapılmıyor. Kargoyu inceleyip varsa gümrük ücreti budur deyip kolinin üzerine yapıştırıp gönderyorlar. Malesef itiraz sizin de gördüğünüz gibi oldukça zorlaşmış durumda. Nasıl itiraz edileceğini bulabilrseniz, bence herkes için çok değerli bir bilgi öğrenmiş olursunuz.
İtiraz için bir muhattap bulmanız gerekiyor. Ben karşımda bir muhattap olduğu için bu faksı gönderebildim. ( sadece 50 TL'den kurtuldum)
Ama siz de bir muhattap bulup ne şekilde itiraz edeceğinizi öğrenebilirseniz belki derdinizi anlatıp gümrükten muaf olma şansını yakalarsınız.