Scudo Sports

Veloturk Gran Fondo

Scudo
Herşey çok güzel...
Amaç, organizasyon fikir vs...
Bayada katılımcı var haliyle. Ama bu katılımcıların ne kadarı öğrenci veya ne kadar durumları müsait. Geçen sene 90 küsür lira olan katılım bu sene 150 lira olmuş. Yaptığım hesaplar ile bir kişinin minimum maliyeti 500 lira...
Çok fazla sayın veloturk ekibi? Zaten bir sezonda en fazla 3 yarışa girebiliyoruz...

• Beğen
Tepkiler: Ömer frk
arkadaşlar cumartesi günü düğüne gitmeyi bahane ederek, yarış güzergahını süreceğim. kayserili arkadaşlar varsa bazı sorularım olacak.

çocukken 1 yıl kalmıştım, az çok hatırlıyorum talas'a kadar gitmeyi, sonrası için yardım lazım. :)
(link)
güzergahı çıkarmıştım zaten, o hazır.
güzergah boyunca
1-)talas-tomarza sapağı (malatya yolu)
2-)tomarza sapağı-tomarza
3-)tomarza-develi
4-)develi-erciyes

arasında bu 4 kısımdan yiyecek ve su bulma sıkıntısı çekeceğim yerler nereler?

bir de en önemlisi, bu güzergahta vahşi hayvanlar var mıdır? muhtemelen tek olacağım, sıkıntı yaşamayalım sonra. :D

tavsiyeleriniz nelerdir?

@hashus1099

Hashus veya haşhaş dostum uzun bir süre kayseri dışında olacağımdan sana eşlik edemeyeceğim. Turunda başarılar dilerim. Talastan malatya yolu istikametine doğru tırmanışa geçtiğinde alışveriş yeri bulamazsın. Hava sıcak olacak ihtiyaçlarını öncesinden karşıla. Yaklaşık bir 25 km malatya yolunda gideceksin benzin istasyonu var birkaç tane ama yolda bir ay öncesinde asfaltlama çalışması yapıldığından bölünmüş yolun bir kısmında trafik diğer şeritten devam ediyordu. Buralarda dikkatli sür veya zemin çalışması yapılan kapalı kısımdan git. Çünkü trafik yoğun olur. Tomarzaya normal ayrımdan değil yarış güzergahı olan bir 10 km ilerdeki akmescit köyü ayrımından döneceksin. Buradan itibaren yol üzerinde birkaç köy dışında tomarzaya kadar yerleşim yok. Yolda yokuş yok düz. Bu çevrede hayvancılık yapıldığından köpek olabilir. Malatya yolundan tomarza bir 20-25 km. Tomarzada yemeğini yer ihtiyaçlarını giderirsin. Develi Çıkışta soteye yatmış köpek var birden fırlayabilir. Sonrasında ciddi bir yokuşu olmayan develi yoluna dönersin. Bu yolda bir köy dışında benzin istasyonu veya çeşme dahi yok. Bir 30 km sonra develi ilçesine girmeden erciyese giden çevreyolu ayrımına gelirsin. Yaklaşık 1000 metrelik yer yer sert bir erciyes tırmanışı yapacağından ihtiyacını erciyese giden yolun hemen başında yer alan opetten gider veya bir 5 km develi ilçesine dönüp develi cıvıklısı yer güç kazanırsın. Tırmanışta çeşme dahi olmadığından su vs ihtiyacını iyi karşıla. Erciyes tekir oteller bölgesinden sonra yolda mükemmele yakın olduğundan kayseriye kadar enzevkli inişini yapacaksın. Ama yol iyi diye virajlara dikkat etmemezlikte yapma.

@mehmetsunu anladım teşekkürler. amacım biraz da yarış öncesinden oradaki segmentleri açmak, güzergahı süreyim yeter bana. bir hizmetim olmuş olur ayrıca. :)
nşa sırt çantası almadan giderdim ama, yanıma bir çanta her ihtimale karşı alacağım.
kahvaltıyı kayseri'de yaparım, tomarza'da bir şeyler atıştırır develi'ye bir uğrar, cıvıklı artık her neyse bir yerim. çantaya yedek bir forma, 1.5 lt de su alırım. bisiklette zaten 1.2 lt olacak. zirveye kadar yeteceğini düşünüyorum. çantaya da 3-5 tane protein bar atarım, açlıktan ölmemek de önemli.
köpeklere de dikkat ederim artık. bu sürüleri koruyan köpekler, şehirdekiler gibi durunca saldırmayı bırakan cinsten mi? nasıl davranmak gerekiyor bunlara?

bir de akşam düğüne yetişmem gerekiyor, o yüzden pedala da abanmak lazım, kayseri inişini hızlı almam gerekse de yokuş inerken korktuğum için mecburen dikkatli olacağım zaten. :)
bir de esenyurt'a uğramış olurum, lojmana göz atarım. :)

sorum olursa tekrar rahatsız ederim.

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
hashus1099 ne zaman gitceksin sana eşlik edebilrim dilersen

mehmetsunu ağabey gel Kayseri' ye ve bi maraton turu yapalım sensiz yollar bomboş :)

• Beğen
@air28-3 cuma akşam arkadaşla istanbul'dan yola çıkacağız, eskişehir'den başka bir arkadaşı alıp kayseri'ye basacağız. kaç saat sürer bilmiyorum.
iner inmez hemen bir şeyler yiyip basmayı planlıyorum o yüzden başlangıç saati veremiyorum şimdilik. ne kadar erken o kadar iyi.
akşam da düğüne yetişeceğim için biraz acele etmem gerekebilir.

uygunsa katılmanı çok isterim hocam. iletişime geçerim ilerleyen günlerde, uygunsan.

• Beğen
Tepkiler: air28-3
hashus1099, haberleşelim tabi hatta hunatta dükkanım var buyrun bi soğukluk ikram edeyim,tanışalım,,ilerleyen zamanlarda da müsait olduğumz sürece birlikte etüt edelim parkuru

• Beğen
Tepkiler: hashus1099
@hashus1099

Hashus dostum kayseride olsaydım bir cıvıklıyı birlikte yerdik. O yolda bir üç ay öncesinde bisiklet sürdüm. Köpek konusunu çok önemseme. Karşılaşmayabilirsin bile. Erciyes develi tırmanışı yol geniş olmadığından arkayı kollayarak çık. Araçların karşılaştıkları yerler tehlikeli olabilir. Tırmanan araçlarda vitesten düşmemek için hızlı gideceklerdir.

• Beğen
  • Beğen
@air28-3 bir gece kalıp döneceğiz, malesef zamanımızın geniş olacağını sanmıyorum, artık eylülde yarış için geldiğimizde uğrarız. :) hunat'ı da hatırladım şimdi, dedeman'da okumuştum vay be. :)
akşam 7-8 gibi çıksak yola, molalar, aksilikler vs. desek sabah 7-8 gibi orada oluruz. hemen bir şeyler atıştırıp yola çıkmam lazım ki düğünü kaçırmayalım. :)
bu arada düğün de erciyes bulvarı'ndaymış, ideal düğün salonu'nda olacakmış, bu da işime gelen bir şey oldu. erciyes inişi hemen düğün salonuna gelirim. :D

@mehmetsunu gran fondo için geldiğimizde de yiyebiliriz. :D

hashus1099, tamamdır dostum, görüşemezsek de kolay gelsin o zaman, dikkatli olun..

• Beğen
@hashus1099

Evet evet ersin bisikletçi dostumla çıkın. Turdan büyük zevk alacağınızdan eminim.

@air28-3

Ersin ağustosta kayseride olacağım.birkaç kişi daha olur bu yolu birlikte geçeriz. Olmazmı cıvıklın benden.

Mehmet Abi o günü iple çekiyorum..

• Beğen
Merhaba arkadaşlar bu sene koşulacak yarışın rotasını .gpx olarak dönüştürüp (link) üzerinden upload ettim.Sizde bu siteye bilgilerinizi girerek yarış hakkında ve kendiniz hakkında bir değerlendirme yapabilirsiniz.

Ben çok kötü bir senaryo kurgulayarak bu sonuca ulaştım.
Untitled.png

• Beğen
Tepkiler: itsaboutyou
kötü olan, havanın 40 derece olacak olması.
iyi olan ise, ne zamandır hissetmediğim nemsiz ve rüzgarsız hava.
parkur boyunca nasıl yollardan geçeceğimizi fotoğraflarla buradan anlatırım. bu arada strava'dan segmentleri de açabileceğim. sorusu olan varsa şimdiden sorsun, yolda bakabilirsem cevap veririm.
şunları merak ediyorum, kayserili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim;
- 2200 küsürat rakıma çıkacağız, ağaçsız çıplak bir dağ sonuçta. soğuk havayla karşılaşır mıyım? bir adet de uzun forma alacağım her ihtimale karşı yanıma.
- bisiklet taytıyla sürüş sıkıntı olabilir, sonuçta kayseri. :D üzerine basketbol şortu çeksem mi?
- bir de hisarcık civarlarında üzerime en azından hortumla su tutabileceğim bir yer bulabilirsem enfes olur. :D düğüne leş gibi gitmeyelim.

yolun benim için önemli yerlerinin listesini çıkardım. bu aralıklar gayet makul, su ve yiyecek bulmakta sıkıntı çekeceğimi düşünmüyorum.
IMG_9274.JPG
malatya yolundaki tırmanışın ardından 70 km aktif dinlenebileceğimi düşünüyorum. develiye kadar dinlenmelerle 3 saatte gelsem şahane olurdu.
son tırmanışı da yavaş yavaş çıkarım artık, malum hava sıcaklığı...

• Beğen
Tepkiler: Groims
@hashus1099

Hashus bisikletçi dostum cevaplıyorum.
1-Erciyeste bu mevsimde yanabilirsin bile. Şu dönemlerde esen rüzgar ve güneş ışığının tesiri ile sanıldığını aksine yanabilirsin.
2-Taytını gönül rahatlığı ile giy. Buranın insanında ticaretin belirlediği ilginç bir liberal yanda vardır.
3-Hisarcık merkezde hemen yol üzeri bir cami var oradaki şadırvanda temizlenebilirsin. Onun dışında şehir merkezinde tarihi hamamlar var. Hunat hamamı gibi.
Programın çok akıllıca olmuş. Ağustos olsaydı birlikte turlardık.

• Beğen
Geri