Scudo Sports

Veloturk Gran Fondo

asfalt kalitesi çok kötü gibi.

Scudo
kacis grubu kazanir bu yarisi. bizim gibi amatorlerde peloton kulturu yok. kimse hadi beraber grup olusturalim, makara yapalim calisalim da yakalayalim diyecegini dusunmuyorum.

erciyes zirvesi zaten tirmanisci birisinin kazanacagini gosteriyor. ben de katilacagim. simdiden kilo vermek icin daha saglikli beslenmeye basladim. umarim herkes icin iyi bir yaris olur. :)

Ali kilo verirsen favori sensin,garanti kürsü yaparsın hoş şimdi bile iyisin.

• Beğen
Tepkiler: Ömer frk
Birkaç kişilik gruplar oluşturup yarışa katılmak en akıllıcası olur. Bu gruplarda kimlerin olacağını belirleyen ve grupları birbirinden ayıran şey yokuşlardaki tempoları olacaktır. Strava'dan onlarca yokuş kaydı incelenerek denk yarışçılar birbirlerini bulabilir ve yarışın sonuna kadar birlikte çalışabilirler. Yarışın sonunda da kendi aralarındaki rekabetle sıraları belirlenir. Bundan herkes kazançlı çıkar.

Geçen yıl Mutlu Başdaş-Tufan Sağnak-Efe Ballı-Çağatay İncel birlikte çalıştılar; yarış öncesinde de kendi aralarında iyi yokuşçu olduğundan Mutlu'yu lider yapmak için anlaşmışlar. Bu arkadaşlar eski Atilla takımından 3-4 yıl birlikte antrenman yaptığım kişiler. Atilla bu arkadaşlara zamanında takım çalışmasını, makarayı vb. çok iyi öğrettiğinden bu disiplini kısa turlarda da uyguluyorlardı. Keza Mutlu yaş grubunda lider, genel klasmanda 3. oldu (Mutlu'nun yarış tecrübesi olduğunu düşünenler olabilir ama hatırlatayım Erciyes yarışı Mutlu'nun ilk yarış tecrübesiydi). Bu yıl bu ekip yine katılır hatta onlarla sürecek birkaç arkadaş daha gelebilir.

@Ali Demir hocam ben yarışta kendimi senin için feda etmeye razıyım :D birkaç kişi daha bulup seni yokuşun başına kadar götürelim oradan sonra zaten elinden geleni yaparsın :D

• Beğen
Tepkiler: taner07
Istanbuldan falan gelmek cilginlik olur mu? Malum ucakta bisiklet taşıyacağız bayagi riskli. ..

asfalt kalitesi nasıl olacak. vasat mı ? patates tarlası mı?

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
@celilcetiner geçen seneye göre daha iyiymiş , sıcak asfalt var diyorlar yolun çoğunda.

@anıl şentürkk yollar çok kötüymüş videolardan gördüğüm kadarıyla en az 25c lastik ister o yollar.

@Ozan k.

Kayıt olduktan sonrası gelir hocam :) Bizde İstanbul'dan uçakla geleceğiz bakalım nasıl olacak :)

@celilcetiner

Velotürk ekibinden Sarper Günsal parkurun sıcak asfalt olduğunu söyledi yayında ama bence yine kaymak gibi olmayacaktır :)

@celilcetiner
Geçen sene 25c lastik ile katıldım o kadar titriyordu ki herşey ellerim uyuştu 25. km'de.Yollar gerçekten zımpara asfalt aklınıza gelebilecek en kötü yollar.Ama bu sene rota farklı Kayseri içerisindeki yollar kaymak gibi orada hızlı bir çıkış olur ve rahat olur.Sonra erciyese yaklaştıkça yollar berbatlaşıcak.Ama erciyes'e tırmanış başladığında müthiş bir asfalt karşılayacak bizleri.

@celilcetiner aynı yollardan geçilmeyecek , bu sefer kayseriden çıkılacak yola

Valla ben performansi ortalarda olan arkadaslar toplanip ufak yollu bi peloton olusturmaya varim. Ama tabi yarida ben iyi hissediyorum bay bay demek yasak olacak;) iyi hissedeb domestik gibi kalacak onde.

On siralari hedeflemeyen, amaci bitirmek olan arkaslar burdan orgutlenebiliriz.

Gecen sene kisa parkursa yaristim. Yokus assagi bi bolum vardi, orda paramparca oldu grup, sonra hep tek basimaydim. Bisikletten inip yuruyen mi dersin, mecnun gibi su arayan mi dersin... Mahvolmustuk

şehir merkezinden çıktıktan sonra asfalt güzel ( google street view) sonrasında akmescit sapağından içeri giriliyor ama orada street view yok malesef ve ordan sonra yalnızca develi kısmında street view var ve orda da yollar güzel. yani hemen hemen yarışın yarısının geçeceği yollar güzel.

• Beğen
Tepkiler: Kazuya ve taner07
Geri