Scudo Sports

Velodrom'da 500 Km

Desteğe Gelirim

• Toplam katılım
    25
  • Anket kapanışı .

BerkEvren

Forum Bağımlısı
Tepki
12.866
İsim
Berk Evren
Başlangıç
1983—84
Bisiklet
Diğer
Herkese selamlar. Duyurusu biraz geçe kaldı ama uzun zamandır planlanan bu sürüş denemesini forumdan da duyuralım istedik. Anadolu Yolcuları grubundan @srdrmrs arkadaşımız 28 Eylül'ü 29'a bağlayan gece Maltepe Velodrom alanında 500 Km sürüş yapmayı deneyecek. Hem fiziksel hem mental bu sınavda Pazar 00:01'den sürüş sonuna kadar (yani Pazar gün boyu) her türlü desteğe açığız. Ufacık bir alkış, sürüş temposunu bozmadan uykusunu açacak bir sohbet, belki bir kahve :) Serdar'a şimdiden başarılar diliyoruz. Pazar günü istediğiniz saatte velodrom'a bekliyoruz :harika:

Strava etkinliğini de şöyle bırakalım;
(link)

Dosyalar

• 500k.png
    500k.png
    870,7 KB · Okunma: 847
Scudo
Yapılabilir km. Şimdiden başarılar dilerim. En büyük sıkıntı sürekli aynı noktada bulunmak olacaktır.

@srdrmrs Uzakta olduğum için gelemiyeceğim ama kalbim yanında pedallayacak. Bu cesaretin için seni kutluyorum, Allah, bacaklarına güç, kuvvet versin. Kolay gelsin kardeşim... :harika:

Abi sizin bunu yapmanızdaki amaç nedir? Velodrom hipodrom gibi bir yer mi? Tahminen kaç saat sürecek 500 km? Hiç bisikletten inecek misiniz yoksa 500 km boyunca inmek yok mu?

@srdrmrs Hız ve mola planını paylaşırsan iyi bir fikir verecektir ;)

• Beğen
Tepkiler: sccetin
Abi sizin bunu yapmanızdaki amaç nedir? Velodrom hipodrom gibi bir yer mi? Tahminen kaç saat sürecek 500 km? Hiç bisikletten inecek misiniz yoksa 500 km boyunca inmek yok mu?

@srdrmrs 'e başarılar. umarım kazasız belasız sıkıntısız bitirir turunu...

Özcan Güler geçen hafta 600km yaptı veledromda... 19 saat ve bildiğim kadarıyla hiç mola vermeden... ortalama 31.4 km/s tutturmuş...
(link)

@BerkEvren konu için çok teşekkür ederim , bugün de son antremanımı yapıp dinlenmeye çekileceğim :)
daha once de konusmustuk ve ben de mumkun oldugunca seninle pedal cevirmek istiyordum ancak , gecen hafta sonu Velodram'da yapılan "umuda pedal - 24 saat " etkinliginde ne yazik ki , yagmur sonrası yasadıgım bir kaza nedeniyle 6 hafta kadar pedal ceviremeyecegim., Ancak muhakkak gun icerisinde orada olacagım. sana simdiden tum kalbimle basarılar ve guzel bir surus dilerim.

@S-Works teşekkür ederim.. @Süper Dede abi çok sagol , kendimize yeni bir savaş çıkarttık bakalım sonu nasıl olacak :)

@undefined bu güzel soru için öncelikle teşekkür ederim. aslında bakarsan amaç 1 günde gidebileceğim en fazla mesafeyi gidebilmek. Bunu uzun bir yolda denemek güzel olurdu ama hepimizin bildiği malum riskler mevcut. (trafikte araç tehlikesi , ıssız bölgede köpek )

dolayısı ile bu tip bir denemeyi yapabileceğim en güvenli yer veledrom. uzun mesafe dışında işin pskolojik bir boyutu var bu da sürüşü biraz daha zorlaştıran etmenlerden. ama ben her zaman kendime hedefler belirleyip ona göre kendimi motive etmeyi severim , yıllardır spor içerisindeyim (22 sene) ve motivasyonumu hep bu şekilde sağladım.

bu turu benim yapmamdaki nedenlerden biri sinan kargıdır. kendisi 5,30 grubunun ağır özcan ile beraber ağır toplarındandır. geçen sene bu turu yaptıgında bende böyle bir şey yapabilirim diyordum. ben yapmadan onlar ikinci kez yaptılar , benim şartlarımı oluşturmam biraz zaman aldı :)

gelelim nasıl süreceğime. denemeyi gece başlatıp işin zor kısmını daha dinçken geçmek istedim. 28-30 ortalama arasında sürmeyi planlıyorum. nabız olarak zone2 üstüne çıkmayı düşünmüyorum. bisiklet üzerinde beslenmemi halledeceğim. 90 dakikada 1 ufak 10 dakikalık molalar verebilirim. gece soguk olacağını varsayarak daha uzun sürüp daha az dinlebilirim de.

tüm destekleriniz ve güzel dilekleriniz için tekrardan teşekkürler :)

daha once de konusmustuk ve ben de mumkun oldugunca seninle pedal cevirmek istiyordum ancak , gecen hafta sonu Velodram'da yapılan "umuda pedal - 24 saat " etkinliginde ne yazik ki , yagmur sonrası yasadıgım bir kaza nedeniyle 6 hafta kadar pedal ceviremeyecegim., Ancak muhakkak gun icerisinde orada olacagım. sana simdiden tum kalbimle basarılar ve guzel bir surus dilerim.

çok geçmiş olsun

Son düzenleme:
Bravo diyorum, kazasız belasız hedefinize ulaşmanızı dilerim.
Not: Benim konuya bakış açım sadece sporcu bir kişinin kişisel denemesinin çok üzerinde. Ve kendisi ve arkadaslari bu konuda bir tuğladan daha fazla katkıda bulunuyorlar. Ayrıca desteklemek için yada sadece izlemek için orada olacak arkadaşlara da tebrikler. Muhakkak yanlarına çocukları , gençleri de getirsinler.
Benim bakış açım ise su; burada bir spor dalında fiziksel ve zihinsel acıdan zor bir deneme yapılacak. ( ve umariz ki başarılı olacak ) Gençlere çok güzel bir örnek olacak " ben de yapabilir miyim? Hatta yaparım dedirtecektir" Kendilerine hedef, özgüven sahibi yapip ,disiplin kazandırıp kötü yada faydasız şeylerden uzak tutacaktır. Üstelik kendilerini öne çıkarma ,dikkat çekme yada sadece şartların mecburiyeti sebebiyle tehlikeli ortam vs şartlarda yaptiklari calismalar yerine bu tarz güvenli yer ve şartlar altında çalışmaya teşvik edecektir. Ve daha fazlası ama konuyu biraz dağıttım burada keseyim. Affola.?
Tekrar başarılar ve tebrikler.

Bravo diyorum, kazasız belasız hedefinize ulaşmanızı dilerim.
Not: Benim konuya bakış açım sadece sporcu bir kişinin kişisel denemesinin çok üzerinde. Ve kendisi ve arkadaslari bu konuda bir tuğladan daha fazla katkıda bulunuyorlar. Ayrıca desteklemek için yada sadece izlemek için orada olacak arkadaşlara da tebrikler. Muhakkak yanlarına çocukları , gençleri de getirsinler.
Benim bakış açım ise su; burada bir spor dalında fiziksel ve zihinsel acıdan zor bir deneme yapılacak. ( ve umariz ki başarılı olacak ) Gençlere çok güzel bir örnek olacak " ben de yapabilir miyim? Hatta yaparım dedirtecektir" Kendilerine hedef, özgüven sahibi yapip ,disiplin kazandırıp kötü yada faydasız şeylerden uzak tutacaktır. Üstelik kendilerini öne çıkarma ,dikkat çekme yada sadece şartların mecburiyeti sebebiyle tehlikeli ortam vs şartlarda yaptiklari calismalar yerine bu tarz güvenli yer ve şartlar altında çalışmaya teşvik edecektir. Ve daha fazlası ama konuyu biraz dağıttım burada keseyim. Affola.?
Tekrar başarılar ve tebrikler.

Çok güzel noktalara parmak basmışsınız :harika::harika:

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@srdrmrs aslında özet bile değil. Sahsiniz ve grup olarak gayet önemli bir şey yapıyorsunuz aslında.

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
Aynı mekanda 500 km disiplinli bir şekilde pedal çevirmek kolay değil ben spor salonunda bile koşu bandı ve bisiklete bindiğimde daha birinci dakikada bu koşu ne zaman bitecek diye gözüm sayaca takılıyor koşu boyunca resmen eziyet çekiyorum

• Beğen
Tepkiler: srdrmrs
ONEMLI NOT: Lütfen IBB ye haber verin . Ilgilenecek birileri gelsin. Mümkünse görsel ve istatiktiki verilerden birer kopya gönderin. Gençlere özel veledrom vb tesisler yada bisiklet teşvikleri , saglikli beslenme vb ......ile ilgili çalışmalar yapmaları konusunda on alsınlar.

Merak ve heyecanla bekliyorum. Ben de sabah saatlerinde orada olacağım yüksek ihtimalle. Elimden gelen tüm desteği vermeye çalışacağım. Önemli olan sadece denemek ile olsa heyecan verici. Amaç sadece kendi kendine bir challenge ise dahi merak uyandırıyor. Serdar'ın zaten sporla ilgisi tartışılamaz, kendi sınırlarını denemek ve hatta ötesine geçmek için ortaya koyduğu cesaret ise sadece taktir ile değerlendirilemez, zira kullanacak kelime bulmakza zorlanıyorum. Sonuç olarak ortak amaç bisiklet sürmek; orada bulunan herkes için, bilen bilmeyen, duyan duymayan, katılan katılmayan herkes için öğretici, ibret alıcı, heves verici ve yönlendirici olmasını umuyorum.

katılım sağlamaya çalışıcam..

Geri