Vahşi Hayvanları Canlı Görmek İstiyorum

Baki Berk Kayalar

Forum Bağımlısı
Kayıt
7 Ocak 2007
Mesaj
1.576
Tepki
1.208
Şehir
TCDD 1. Bölge - İzmit
Arkadaşlar her turumda en az bir kaç tane hayvancağızı asfalta kenetlenmiş halde görüyorum. Bir kaç yaşımda Kerpe' de gördüğüm haricinde hiç bir kirpiyi canlı göremedim. Yollarda onlarcasını ezilmiş halde görüyorum.

Canlı hiç bir tilki, çakal görmedim. Hepsini yollarda vahşet görüntüleri içerisinde görüyorum.

Bu dostlarımızın karayollarından zarar görmeden geçebilmeleri bir şekilde sağlanmalı bence. Ama aşırı hız yapan dikkatsiz sürücüler olduğu sürece bu zor gibi görünüyor. Normal hızda giden sürücüler belki bu dostlarımızı ezmeden direksiyonu çevirebilir.
 
Scudo

Hasan Kuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Temmuz 2009
Mesaj
1.597
Tepki
1.227
Şehir
Denizli-Merkez >> Denizli Bisik
güzel bir konuya el atmışsınız ...
 

Aybars Öge Sürücü

Forum Bağımlısı
Kayıt
15 Eylül 2004
Mesaj
1.553
Tepki
1.494
Şehir
Izmir / Istanbul
Yazın genellikle susuzluk nedeniyle refleks ve hareketleri yavaşladığı için kazaya kurban gidiyor hayvancıklar...
 

ZekiAlper

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Ekim 2007
Mesaj
2.887
Tepki
1.515
Şehir
Antalya
İsim
Antalya Downhill Özel Antrenör
Bisiklet
Specialized
Duyarlılık ve bilinçli bir insan oldugunuz için ben de teşekkür ederim! Evet ben de yollarda onlarcasını kötü bir şekilde ezilmiş görüyorum. Daha geçen grupça bir doğal gölete geziye giderkene yolda onlarca ezilmiş hayvan gördüm. Saymak gerekirse (1 kamplumbağa, 1 bukelamun, 1 kuş, 1 de kirpi) :( Durum çok vahim gideceğimiz yol alt tarafı 10km lik asfalt yoldu o yolda görmediğim kadar ceset gördüm zaten köy yoluydu. :(
Bence bu konu başlığı altında yolda gördüğümüz ezilen veya yardıma ihtiyac duyan hayvanların fotoğraflarını paylaşabiliriz. Bunu paylaşırsak aramızda yaşayıpta ibret almayanlar ibret alıcaklardır umuyorum..:eek:
 
  • Beğen
Tepkiler: İlyas ŞANLI

Berke ÖZTÜRKMEN

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Temmuz 2008
Mesaj
1.883
Tepki
306
Şehir
İzmir
Bisiklet
Diğer
Karayolları veya bölge belediyeleri, hem sürücülerin güvenliği hem de yabani hayvanların sağlığı için, doğal yaşam populasyonunun arttığı ormanlık yollarda ve bu yolların yoğun trafik ile kesiştiği bölgelerde yol kenarlarına 1-1,5 mt'lik tel çitler çekebilirler. Böylece orman içine giriş de bir miktar engellenmiş olur.
 

mxceyn

Aktif Üye
Kayıt
11 Mayıs 2008
Mesaj
126
Tepki
19
Şehir
KONYA
haywanları sewmeyen ınsanlarıda sewemez,??evet zaten su araba duz yolda nasıl takla atar bılmem sorusuna ıyı bı xewap olmus bu konu tesekkur ederım?surat 180 km ıse önune bı tılkı yada ne bılım camına bı kus vursa alın sıze takla sebebı?bı kere hız yapan adam kendı ölumunu goze almıs hayvanı oldursem ne olur dusuncesı ıle basıyor ıse yollarda cok hayvanı ölu goruruz?neslı tukenmeye baslayınca da baslasın devlet karantınaya almaya
 

Baki Berk Kayalar

Forum Bağımlısı
Kayıt
7 Ocak 2007
Mesaj
1.576
Tepki
1.208
Şehir
TCDD 1. Bölge - İzmit
Bisikletle Dört Deniz Turumda Ezine-Küçükkuyu arasında rampayı tırmanırken emniyet şeridi civarında bir karış büyüklüğündeki bir bukalemunu feci bir halde görmüştüm. Hayatımda pek fazla bukalemun gördüğümü söyleyemem. Doğal ortamında gördüğüm ilk bukalemunu kötü bir halde görmüş olmak beni çok üzmüştü.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@Zeki.Alper

bende bu forumun her yaş kullanıcıya açık olduğunu söylüyorum ve bu görüntülerin paylaşılmasının sakıncalı olacağını düşünüyorum, sonuçta onların fotoğraflarını buraya eklemek o hayvanlara fayda etmez. ayrıca bilinçli bir sporcu doğaya ve hayvanlara saygılıdır zaten, onların ibrete ihtiyacı olmaz. saygılı olmayanlarda zaten sporcu sayılmaz. onlar içinde bizim yapabileceğimiz bişey yoktur.
 

tanerhosgor

Aktif Üye
Kayıt
7 Temmuz 2009
Mesaj
167
Tepki
613
Şehir
istanbul
Bisiklet
Scott
Özellikle gece araba farlarına yakalanınca hayvanların donakalmaları da işi sarpa sarıyor, mesafe yetiyorsa selektörle kornayla kaçmasını sağlamak mümkün oluyor ama bunu da herkes bilmiyor yada o an aklına gelemeyebiliyor. çok fazla uzun yolum da yok ama bunun gibi olaylarla sürücüyken yada yolcu olarak defalarca karşılaştığım oldu , o an elinizden gelenler sınırlı , bir yılanı kurtaracam diye manevra yapıp yolu can pazarına çevirme ihtimali var. farklı bir tecrübe gerektiriyor. olacakların önüne geçmek bazen mümkün olmuyor .

küçük hayvanların geçişi için yolların altında geçitler yapılabilir ama yine de yola girenler olacaktır. kanatlılar başlı başına bir alem , nerden geldiği bile belli olmuyor.
 

cedrick41

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Ağustos 2008
Mesaj
1.168
Tepki
1.390
Şehir
izmit-merkez
arkadaşlar ben yolların bozuk olmasına hem üzülüyorum (bu sebebten olan kazalar yüzünden) hemde seviniyorum bu zihniyetle avrupa standartı yollarda nasıl araba kullanır yurdum insanı gelin siz düşünün! :eek: :mad:
Yolun bozuk olduğunu bildiği halde hızlı gitmeye çalışan,insanların ve hayvanların yaşamını riske sokan düşüncesiz insanları kınıyorum:boese157:
 

tanerhosgor

Aktif Üye
Kayıt
7 Temmuz 2009
Mesaj
167
Tepki
613
Şehir
istanbul
Bisiklet
Scott
uzaktan yol tabelasını görünce herhalde son tabeladan buraya kadar bi 50 km yapmışımdır diyorsun, tabela yaklaşınca bir bakıyorsun 9-10 km anca gelmişin :p dumur dumur ... atıyorum önünde var daha 1000 km , 80-90la bitmez bu yol diyorsun , radar da yoktur buralarda, biraz basalım :)
yalan yok benim böyle
 

gokhan erdogan

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Mayıs 2009
Mesaj
973
Tepki
1.194
Şehir
Luleburgaz
güzel konu baki ama bizim milleitmiz trafikte bambaşka bir insan oluyor buda bilimsel bir gerçek keşke daha duyarlı olabilsek