can demir
Üye
- Tepki
- 12
Arkadaşlar herkese iyi günler . Bianchi Sauk kullanıcısıyım . Bi süre önce Baradine 4 mevsim 3 renk kartuşlu model frenlerini kullanmaya başladım . Sert frenleme anında ön taraftan borazan gibi ses geliyordu Pabuçları söktüm ince zımpara ile üzerini temizledim . Jantları temizledim araştırmadığım konu kalmadı ama sorun devam ediyordu . Geçen gün aklıma gelen yöntemle sorunu çözdüm . Çözüm şu ;
1) Fren bacaklarını söküyoruz altından çıkan fren pivotlarını ingiliz anahtarı ile ( BOŞLUK YAPMIŞ İSE ) sıkıyoruz .
2) Pabuçların üzerindeki kiri ince zımpara ile çok fazla bastırmadan temizliyoruz .
3) Jant üzerinde pabuçların bastığı kısmı temiz bez ile temizliyoruz .
Bu 3 madde zaten herkesin bu ses için uyguladığı yöntemdir . Fakat ;
Aşağıdaki resimde görülen iki farklı kalınlıktaki pulun yanlış takılması bu sese sebep oluyor .
(link)
Doğru sıra şu şekilde olmalıdır ;
(link)
Yani kalınlığı az olan pul pabuca yakın tarafta olmalıdır. Ben sorunumu bu şekilde çözdüm . Herkese iyi günler
1) Fren bacaklarını söküyoruz altından çıkan fren pivotlarını ingiliz anahtarı ile ( BOŞLUK YAPMIŞ İSE ) sıkıyoruz .
2) Pabuçların üzerindeki kiri ince zımpara ile çok fazla bastırmadan temizliyoruz .
3) Jant üzerinde pabuçların bastığı kısmı temiz bez ile temizliyoruz .
Bu 3 madde zaten herkesin bu ses için uyguladığı yöntemdir . Fakat ;
Aşağıdaki resimde görülen iki farklı kalınlıktaki pulun yanlış takılması bu sese sebep oluyor .
(link)
Doğru sıra şu şekilde olmalıdır ;
(link)
Yani kalınlığı az olan pul pabuca yakın tarafta olmalıdır. Ben sorunumu bu şekilde çözdüm . Herkese iyi günler