Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

v fren önerisi

akıllı12

Üye
Tepki
0
arkadaşlar ben yazın bisiklet sürmeyi çok seviyorum site içinde ve bazen önüme kedi medi fln çıkıyo veya viraja hızlı girdiğimde fren yapmam gerekiyo ....vs bana fren kolunu fazla sıkmadan fren yapan arka tekeri olduüundan az kitleyen bir v fren sistemi modeli önerebilir misniz

Scudo
Kaliteli bir fren kullandığın sürece frenin sıktığın kadar tutacaktır. Bunun için de bisikletini iyi tanıyıp, reflekslerini ona göre geliştirmen gerekir ;).

eet haklısın 5-6 yıldan beri aynı gövdeyi kullanıyorum. fren süngerleride bisiklet alındığından beri değişmedi ama artık erimeye başladılar ve fren istediğim gibi tutmuo.

ama bildiğiniz arka lastiği en az oranda kitleyen bir model var mı

Arka lastiği kitleme büyük oranda kullanıcıyla ilgili bir olay, ne kadar tecrübeliyseniz kitlemeden durmanız o kadar kolaylaşır, arka lastiğin ömrü de uzar ;)

Hakan Abi sanırım soruyu yanlış anlamışız :).
Arkadaşın bahsettiği lastik bizim bildiğimiz anlamda fren pabucu. Frenin pabuçları eridiği için de haliyle istediği gibi tutmuyor.
Ancak şöyle bir durum var, V frenler kuvvet kolunun uzun olmasından dolayı cantilever tipi (terazi de denir bazen) frenlere göre daha sert ve kilitlemeye yatkın frenlerdir. Bu nedenle alacağınız fren pabuçlarının büyük kısmı bu şekilde frenleme sağlayacaktır.
Belki bir ihtimal Baradine marka kışlık 3 renk fren pabucu alırsanız, sert kauçuk yapılarından dolayı frenlerde kilitleme riskini azaltmış olabilirsiniz.
Umarım bu sefer doğru anlamışımdır... :)

Halilciğim fren kuvvetinin pabuçlarla ayarlanması uygulanmasını pek duymadım, fren kuvvetinin ayarı için vfren kolunda kuvvet ayar mekanizması vardır, bu xtr da bir vida yoluyla, xt lerde takılan çıkarılan minik plastik parçalarla, lx ler de alyanla ayarlanan bir sistemle vs fren kuvveti ayar mekanizmaları vardır. Onun dışında tecrübe ile fren kolu tel kavrama ayarı daha altta (daha yakın sıkılı biraz daha kuvvetli, daha uzakta daha az kuvvetli kaldıraç kolu ilkesiyle) vs şeklinde ayarlanabilir.
Gerçi Zakna nın ilk mesajını tekrar okudum ama genede pek anlayamadım "olduğundan az kitleyen vfren sistemi", neyse yardımcı olabilmişizdir umarım...

Herkese merhaba
yeni toplayacağım mtb'ye v fren seti olarak Avid single digit 7 frenler ve yine Avid speed dial 7 fren kolları almayı düşünüyorum. Toplam ağırlığı üretici siteden öğrendiğime göre 185 +180= 365 gram.
Bu fren setini lx frenle karşılaştırmanız mümkün mü?
Sanırım estetik olarak avid bir adım önde
Şimdiden teşekkürler

Geri