Scudo Sports

V-Fren için Pivot

Sercan

Forum Bağımlısı
Tepki
199
Merhaba. Forumdan msconfig sağolsun, maşa yolladı bir tane. Yeni maşa alana kadar onu kullanacağım. Ancak fren pivotları yok maşanın üzerinde. Ben de V-Fren kullandığım için pivot gerekiyor. Acaba nereden pivot bulabilirim? Satılır mı tek pivot?

Scudo
Bisikletçilere git bulursun çıkma felan bişeyler...

Merhaba,

Bianchi T008 sıfır bisikletime ön-arka satın aldığım Shimano Alivio BR-T4000 Set fren takımını takmak istiyorum. Bisikletimdeki V-Fren Kadro Pivotlarının bu sete uyumsuz olduğunu gördüm. Bisikletin üzerinde gelen pro max standart v-fren setini çıkartıp BR-T4000 leri kadro pivotlarına takmaya çalıştığımda dışarda kaldığını gördüm. İstanbul içi bir kaç tane shimano servisi aradım. Kimse yardımcı olamadı. Yurtdışı aliexpress sitesinde bir kaç kadro pivot satışı gördüm. Sipariş verdim. Çinden gelmesini beklemeden Türkiyede bulabilir miyim? Veya farklı bir çözüm olabilir mi? (adaptör... gibi) Fikrinizi almak isterim.

İnternetten sipariş verdiğim kadro pivotları aşağıdaki m10*1.25 Low-stage standart üzerinde olanlar sağdaki standart model. Hiç böyle farklılık olacağını tahmin etmezdim;

Dosyalar

• WhatsApp Image 2025-04-11 at 09.38.37 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2025-04-11 at 09.38.37 (1).jpeg
    38,3 KB · Okunma: 13
  • WhatsApp Image 2025-04-11 at 09.38.37.jpeg
    WhatsApp Image 2025-04-11 at 09.38.37.jpeg
    43,2 KB · Okunma: 15
Merhaba,

Bulabileceğin bir kaç yer vardır mutlaka. Bu mağazalara ulaş bakalım. Birinde mutlaka vardır. Emir bisiklet'ten başla mesela.

Erdoğanlar Bisiklet
Bike & Outdoor
Bisiklet Gezgini
Bisiklet Sepeti Mağazası
Emir Bisiklet
Aktif Pedal

Bisikletsepeti, bikeandoutdoor anadolu yakası, atek bisiklet ile görüştüm. Diğer bayileride yarın arayacağım. Anlatmasıda zor neden boyle bir fark var hala anlamiyorum.

Bisikletsepeti, bikeandoutdoor anadolu yakası, atek bisiklet ile görüştüm. Diğer bayileride yarın arayacağım. Anlatmasıda zor neden boyle bir fark var hala anlamiyorum.
Mağazaların, WhatsApp destek hatlarından görsel atarak arasan daha hızlı çözüme ulaşabilirsin.

Fren kolunun düzgün çalışıp çalışmamasını (hareket açısını)
Lastiğe olan fren pabuç konumunu
Fren kuvvetinin açısını etkiler
Yani aslında 2 mm gibi görünen fark, frenin çalışma açısını, sertliğini ve sürtünmesini doğrudan etkileyebilir.

Low-stage = Daha kısa pivot, genellikle markaya özel sistemler.
Standard = Shimano gibi global sistemlerle uyumlu, daha yüksek ve evrensel çözüm.

Yarın resimli bilgilendirme yaparım. İşin ilginç olan kısmı low-stage tasarlanan shimano modelleri resimlerini paylaşıyorum;

Benim bisikletimin üzerindeki set;

t8.jpeg

Benim aldığım Shimano Alivio BR-T4000 set;

shimanogenel.jpeg

Problemli yer burası standart pivotlara göre bu alan kısa yapılmış.Takınca üstüne karşı taraftan pivotun ucu çıkmıyor.Kısa geliyor. Low-stage gerekiyor.Standart modeli sarı sitede satılıyor.Fakat low-stage kadro pivotu sadece yurtdışında var;

shimanoyakin.jpeg

Son düzenleme:
Merhaba,

Bianchi T008 sıfır bisikletime ön-arka satın aldığım Shimano Alivio BR-T4000 Set fren takımını takmak istiyorum. Bisikletimdeki V-Fren Kadro Pivotlarının bu sete uyumsuz olduğunu gördüm. Bisikletin üzerinde gelen pro max standart v-fren setini çıkartıp BR-T4000 leri kadro pivotlarına takmaya çalıştığımda dışarda kaldığını gördüm. İstanbul içi bir kaç tane shimano servisi aradım. Kimse yardımcı olamadı. Yurtdışı aliexpress sitesinde bir kaç kadro pivot satışı gördüm. Sipariş verdim. Çinden gelmesini beklemeden Türkiyede bulabilir miyim? Veya farklı bir çözüm olabilir mi? (adaptör... gibi) Fikrinizi almak isterim.

İnternetten sipariş verdiğim kadro pivotları aşağıdaki m10*1.25 Low-stage standart üzerinde olanlar sağdaki standart model. Hiç böyle farklılık olacağını tahmin etmezdim;
Aynı parça bana da lazım oldu. Türkiye'deki bütün bisikletçileri aradım. Kimsede yoktu. Sadece bir yer hariç. Bisiklet dünyam diye bir butik bisikletçi buldum. İstanbul Bakırköy'de küçük bir dükkanları var. Sağolsun bana hemen gönderdi. Linkini paylaşıyorum. Umarım vardır hâlâ ellerinde.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Geri