Scudo Sports

V fren - hidrolik fren

odun

Üye
Tepki
1
Öncelikle selamun aleykum benim aklıma takılan soru Aynı marka aynı tur aynı bisiklet sadece bir fark var V fren ve hidrolik fren aralarında 250 TL fark var V frenmi alıyım sizce hidrolik daha pahalı obur bütün özellikleri aynı sizce sadece hidrolik için 250 TL fazladan verilirmi yada V frenmi alayim yardımcı olsaniz sevinirim :)

Scudo
arada 250 fark varsa hd fren düşük seviyede dir. ilerki zamanlarda sana bunlar masraf olarak geri dönecektir. ama kullanım kolaylığından mahrum kalacaksın.
hd nin kolaylığını tadmak istersen o fark verilir.
ama v freninde bakımı ve tamiri kolay.

Bugüne kadar hep v-fren kullandım hiç sorun yaşamadım. Hd için kullanım kolaylığı falan filan hikayesi v-freni kötü yapmaz.
Hiç kimse 15 kiloluk bisiklette yokuş aşağı yüklü veya yüksüz inerken bir parmak kuvvetiyle o frenlerin tutmasını istemez. V-fren dengeli ve hissederek fren yapmayı sağlar. İyi ayar yapılmış v-fren tepkimesi çok iyidir. İster ani tutar ister geç tutar ayara bağlı.
Bu güne kadar çok kez ani fren ihtiyacım da oldu. Ön arka fren kombinasyonunu düzgün yaptıktan sonra takla da atılmaz, bisikletten de uçulmaz. Ha v-fren deyip geçmemek lazım ani ön frende o da takla attırır çok rahat. Benim görüşüm kısaca bu şekilde. Herkesin kendine göre haklı yönü vardır. Senelerdir kullanıyorum ve memnunum. Karar sizin.

• Beğen
Tepkiler: AliÇimen
Benim aldığım markanın da iki aynı modeli vardı ve dediğiniz gibi v fren ile hidrolik disk frenli modeli arasında 275 tl fiyat farkı vardı buna ilaveten hidrolik disk frenli model aluminyum kadroya sahip ve daha hafifti.

V fren hidrolige gore daha hafif olduğu için daha seri olabiliyormus

@odun
Benim dediğimde HD disk olan model daha hafif.

uzun süredir HD fren kullanıyorum. şunu söyleye bilirim ki eğer alcağınız bisiklet de giriş seviyesi düşük kompanet kalitesine sahip bir HD fren seti kullanıyorlarsa ileride sorun yaşama ihtimaliniz var.

yukarıdaki uyarımı da göze alarak
yağmur çamur toz toprak dinlemem dağda bayırda giderim diyor isen HD firen. yoksa V den şaşma.

Salcano ng 350 alicam da acaba onda hangisini almayalim

@isamorgil
Anladığım kadarıyla bu konuda bilgi sahibisiniz. Sahip olduğum bisikletin Fren seti: Shimano BRM355 Hidrolik Disk. Bu model dediğiniz düşük sınıftamı yoksa iş görür mü?

üstadlar bu carraroda kullanılan alongha v fren nasıldır? tektro dan daha mı kalitesiz?

Tektro 837 alüminyum V fren sistemi nasıl bir fren bilginiz varmı acaba?

@baby_face_

Shimano BRM355 altus oluyordu sanırım. şöyle yapalım

shimano sıralaması ( en iyiden kötüye doğru)
1 xtr >2 deore xt >3 slx >4 deore >5 alivio >6 acera >7 altus >8 tourney

yukarıda ürünlerin sıralaması var sizin frenin yeri ortada :) . iş görürmü demişdin tabiiki görür.

• Beğen
Tepkiler: baby_face_
@isamorgil
Sıralamadaki yeri içler acısı neyse en azından sonuncu değil [emoji23] teşekkür ederim.

2 freni de kullanan birisi olarak İyi bir hidrolik frenin yerinin bence V fren asla tutamaz. Kullandığım Hidrolik fren Shimano BR M 575 modeli olup, 30.000 kilometrede sadece 1 sefer yağ değiştirdim. Henüz rotorum dahi erimedi.
Bence hidrolik frenin en büyük avantajı jantta oluşan bir yamulmada sizi yarı yolda bırakmaması ve yağışlı hava da ki iyi performansı.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Tektro 837 alüminyum V fren sistemi iyimidir degilmidir?

v frenler, tamam bir hd gibi çok güçlü frenlemezler fakat gerçekten iyi sistemler, ben hidrolik frenden v frene döndüm, yok yağı azalırmı, yok yağ koyarken hava yaparmı, yok efendim balatalar bittimi acaba, türlü türlü sorulardan kurtuldum, hem daha hafif bir sisten, hem her bisikletçide parçaları var, v fren, eğerki devamlı dağ bayır çamur gezmiyorsanız, gayet yeterlidir.

Geri