Scudo Sports

V-Fren bisiklete Disk Fren takabilir miyim?

Scudo
@mtbrider19 hiç girme bu işe . V fren yeterli ve bakımları da kolay. Öne Disk takmak ise kazaya davetiye çıkarmak gibi. Önemli olan alışmak değil , acil bir frenleme de takla attırır Allah göstermesin. Her ikisini de Disk düşünüyorsan ona bir sözüm yok. Arka jantta o kadar sorun çıkartmaz. Diğer malumatları arkadaşlar vermişler değişim için.

Ben baradine 3 renk aldım , normal baradine aldım , fakat 1 yıldır xlc kullanıyorum. Sert inişlerim ve frenlemem oluyor. Çantamda yedek fren var. Yani bakım ve müdahale kolay oluyor.
Köydeki diğer bisikletim ( Emmoğluma aldım beraber kullanıyoruz)hidrolik disk. Onun frenlemesi kesinlikle V sistemden iyi. Bakım için mecbur şehre iniyor çok anlamıyoruz çünkü.
Bisiklette upgrade her zaman için masraflı ve vakit isteyen işlerdir. Yoksa olmaz diye birşey yok.

Önde disk fren ve arkada V olmasını şöyle izah edeyim. Hızla giden bir arabanın el frenini çekmek gibi olur. Arabada el frenini çekmek yapacak hiç bir şey kalmadığı andaki son iştir. Onuda dengeli dahi yapsan aracı kurtarmak çok zordur.

@necmeddin konuyu çok güzel özetlemişsiniz, söyledikleriniz oldukça aklıma yattı. Peki pabuç olarak ne öneriyorsunuz, Baradine 3 renk mi?

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@necmeddin konuyu çok güzel özetlemişsiniz, söyledikleriniz oldukça aklıma yattı. Peki pabuç olarak ne öneriyorsunuz, Baradine 3 renk mi?
Şu an xlc kullanıyorum onlarda iyi .

(link)
Linki örnek olarak attım

Teşekkür ederim Necmeddin abi yardımların için, bisikleti diske çevirme işimi şimdilik erteliyorum ama elbet bir gün çeviricem, tabii dediğiniz gibi hem ön hem arkayı çeviricem

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Mekanik düşünüyorsanız olabilir ama mekaniklerde belirli markalar hariç hepsi çöptür fren kolları sıkılmaz bile. hidrolik yapıcam diyorsanız da onun da masrafı bayaa fazla olur benden söylemesi çünkü vites kolları falan da dahil işin içine

• Beğen
Tepkiler: mtbrider19
@mtbrider19 V fren i yükseltirseniz diski aratmaz, alivio ya çevirdik, zaten balatada üstündeydi uyguna malolmuştu. Çok memnunum, 110 kg yim bu arada..

@mtbrider19 Geçen Sene 200 dü, ön arka takım. Halat vs değişmemişti sanki..Üzerindeki çin malınıda ona bırakmıştım ( önceki sahibi satarken takmış, yeniydi ).

Öncelikle kimsenin (link) önermemesine şaşırdım. Tutuş performansı 200mm+ Hidrolik disklerle kıyaslanıyor. Bütün modelleri aynı performansı verir mi bilmem. Sizin durumunuzda denemeye değer.

Diğer bir öneri de sanayi sitelerinde kaynak üzerine çalışan atölyeler oluyor. Gidip disk fren adaptörü kaynattırabilirsiniz. Forum'da pek denk gelmesem de zor bir uygulama değildir. Yaptıran bir tanıdığım var. Tabi kadronuzun çelik olması lazım aluminyuma sonradan böyle bir mudahale güvenli olmayabilir. Fikir almak isterseniz Youtube kanalı Taha Enes Ölmez olması gerek. Yine Youtube üzerinden arattığınızda benzer uygulamalar bulabilirsiniz.

Bahsettiğiniz adaptörler de üstündeki somunlu kelepçelerle kadroyda yeterince tutunamıyormuş ama kadroya kaynatmak için uygun. Benim de aklımda benzer bir proje olduğu için vaktiyle araştırmıştım. V fren girişleriniz duruyorsa en sağlıklı yöntem magura hidrolik v frenler @mtbrider19

Son düzenleme:
  • Beğen
@denizt bahsettiğiniz frenin linki var mı incelemek isterim. Ayrıca kadrom alüminyum, kaynak konusunda sıkıntı çıkabilir belki, ama dediğiniz durumu yine de bir araştırıcam, teşekkür ederim tavsiyeleriniz için

@mtbrider19 Aluminyuma helede fren için kaynak düşünmeyin..3 gün tutar 4.gün kopabilir.

• Beğen
@mtbrider19 Yorumda 2. elde bulduğum bi ilanın linkini verdim. Daha da görünür olsun diye yazının altına çizgi ekliyorum. Sıfır istiyorsanız Magura hidrolik V fren diye arattığınızda karşınıza birşeyler çıkar.

Kadro aluminyumsa hiç uğraşmayın. Yapan usta bulmak zor, kadro ile aynı alışım aluminyum ve uygun kalınlıkta lama bulmak ise daha zor. Eğer yapacak usta bulursanız bir bisiklet fabrikasına gidip durumu anlattığınızda belki kendi hazır parçalarından verebilirler.

Son düzenleme:
  • Beğen
@denizt çok teşekkürler ilgi alakanız için, bunu da seçeneklerim arasına ekliyorum, son araştırmalardan sonra net kararımı buraya yazarım

@mtbrider19 Şimdi bulması yaptırması zor dedim ama sonradan forumdan bir üyenin kendinisine aluminyum bir kadro yaptırdığını hatırladım. Yapan kişinin irtibat numarasını isteyebilirsiniz en azından aluminyum kaynağı konusunda profesyonel bir tavsiye almış olursunuz.

Son düzenleme:
Benzer olduğu için buraya yazmak istedim. Trendyoldan ümit mirage 2465 v fren bisiklet aldım ama satıcı mekanik disk bisiklet göndermiş. Sizce iade etmeli miyim?

@xweser Aldığınız bisiklet ile size gelen bisikletin marka moldeli aynı ama komponentleri mi farklı? Sanırım size disk modelini yollamışlar. İade seçeneği size kalmış gibi görünüyor. Aralarında ne fiyat açısından ne de komponent açısından çok fark yok. Bir süre kullanıp memnun kalmazsanız sonradan düşük bir maliyetle V fren'e geçebilirsiniz. Çok üzerinde durmanıza gerek yok.

Son düzenleme:
Geri