Scudo Sports

Uzun Yolda Vites Kombinasyonunuz Nedir?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Merhabalar arkadaşlar. 39-50 Aynakola sahip biri olarak bu konuyu açmak istedim. E5de stabil bir hız tuturdum tempo yani. Uzun zaman oldu ve artık 50 ye atmalıyım dedim arkayıda 3 kombinasyonuna getirdim ve sürüşüme devam ettim. 39-12 oranından daha rahat geldi. Hızlanmaya daha uygun ve hızı korumaya daha uygun geldi..
Yani şehir içinde bu meseleyi konuşmak biraz laçka olur ne kadar hız yapamasakta.. O yüzden başlıgımda uzun yol dedim. E5gibi yollar.
Asıl sorum sizin bir tempo oluşturdugunuzda vites kombinasyonunuz nedir
? 203621 dosyayı görüntüle

Scudo
@wraith Ondan bahsetmedim yanlş anlaşılmasın uzun yolda 30 40 50 kmh hızlarda , hangi vites kom.. ile çeviriyorsunuz.

Yani uzun bir tempoda 39 dişlisinimi yoksa 50 dişlisinimi kullanıyorsunuz..

53-11 yani önde en büyük dişlide arkada en küçük dişli de ağırlıkla, yol düz ise genel ortalamam 30 altına inmem mesela.

@Mehmet Meriç

Saçma bir soru olmuş. Her yol farklı vites kombinasyonu ister. Hatta aynı eğimde farklı rüzgar direncinde farklı kombinasyon kullanmak zorunda kalabiliyoruz. Maksimum hızımızdayken pedallayabildiğimiz en büyük kombinasyonu soruyorsanız, ben 38-13 ile gidiyorum. Daha hızlı gidince manzara bulanıklaşıyor.

@wraith
Anladım.. Yani soruyu sorarken 2 defa düşündüm acaba doğru anlatabilecekmiyim diye.. Aklıma takılan şuydu 39-12 ile aynı hızlara 50-13 - 15 - 17 ilede çıkılabiliyor. bugunde 39 -12 oranından sonra 50 - 15e geçince dedigim gibi 39-12 oranına göre hızı daha iyi koruma ve hızlanma açısından uygun geldi.. Biraz karmaşım soru sordugumun farkındayım.

Büyük dişli daha verimli. Zincir düzken daha verimli. Zincirin çapraz olmasının verime ve dişli ömrüne etkisinin daha fazla olduğunu düşünürsek zinciri çapraza düşürmeden sürmek en mantıklısı.

Ön dişli yokuş veya aşırı rüzgar yoksa hep 50'de. Arka vites 5 6 7 arası gidip geliyor. (Tourney grupset dişli sayısını bilmiyorum)

Ön 2 arka 4-5

Ön altus arka deore sette genelde rüzgarı çok olmayan düz yollarda 2x7 veya 3x6 kullanıyorum. Rüzgar varsa 2x6 veya 2x5 oluyor genelde.

Evet değindigim konuya alakalı yanıtlar gelmiş.. Teşekkür ediyorum..

Ben de düz yolda rüzgarsız ön 2 , arka 5-6 , biraz daha yüklenince ön 3 arka 6 bazen 7 olabiliyor ama 3 ve 7 kombinasyonu tabiri caizse yakıyor beya uzun süre gidemiyorum. Yokuş aşağı rahat gidiyor ama.

Yokuş tırmanırken ön 1 arka 3 ve 2.

En son turumda ön 3 arka 6 da 36,7km hıza çıkmışım max. strava söylüyor düz yolda eğimsiz.

@TatanQa_tr
Şehir bisikletinde olagan oranlar ama yol bisikletinde degişiyor işler işte..

@Mehmet Meriç

Aynen hocam ,bu yüzden değiştirmeye niyetliyim Gravel’e İnşallah. Daha aksın istiyorum ve turlarıma da çıkabileyim.

Şehir bisikletim var ama vitesi şehir bisikletlerinin ortalamasından daha kısa. Aksesuarlarıyla birlikte 16 kiloyu buluyor. Düz yolda rüzgâr ve bagajda yük yoksa 42-14 (3x7) ile, rüzgâr veya bagajda yük varsa 42-17 (3x6) ile, her ikisi birden varsa 42-20 (3x5) ile gidiyorum. Hız yapacaksam (yük ve rüzgâr olmadığını varsayarsak) 42-11'e (3x8) atıyorum. Ama vitesi çok sık değiştiriyorum. Herhangi bir nedenle yavaşlamam gerektiğinde düştüğüm hıza bağlı olarak vites küçültürüm. Sollamaya çıkarken de genelde kickdown yaparak devrimi arttırırım. Dururken vites oranım 34-30'dur (2x2) ve vitesleri birer birer yükselterek hızlanırım. Dik yokuşları (örneğin büyükbakkalköy yolu) yük eşliğinde çıkarken yerine göre 24-30 (1x2) veya 24-32 (1x1) oranlarını kullanabiliyorum. Yani sabit bir vitesim genelde yoktur ve diz çapraz bağlarının sağlığı için doğru olan da budur. Vites değiştirmek gereksiz bir şey olsaydı shimano, sram, campagnolo gibi firmalar aktarıcılar üzerine milyarlarca dolar ar-ge yapmazdı, bisiklet şirketleri de 2019 yılında ürün gamlarını komple single speed bisikletlerden oluşturmaya devam ederdi.

@mariokaldato
Cumhur Ağabey, bu bisikletçiler de bir garip.Uğruna şarkılar ,türküler yazarlar yüksek kadans da yüksek kadans diye diye.50-11'den aşağı pedal çevirmezler muhtemelen de düşük kadansta.

@hamlet2006
Ya baskan bi iki haftadir yolluyum afedersin. Daha 53 luye kaldirtamadim vitesi yav. 36 li dişte sürünüyorum shshsbshs :D
2019-07-13 04.22.31.png

Geri