Uzun yol gidebilecek ve yük taşıyabilecek bisiklet tavsiyesine ihtiyacım var.

ugurcinar

Üye
Kayıt
12 Haziran 2011
Mesaj
8
Tepki
0
Şehir
istanbul
Foruma üye olunca bisiklet hakkında hiçbirşey bilmediğimi farkettim.
Araştımaya çalışıyorum ancak ipuçlarına ihtiyacım var.

Amacım yük ile uzun yollar yapabilmek. Bu bisikletle Türkiye turuna çıkılacağını, çadır, kıyafet ve temel yaşamsal ihtiyaçların yükleneceğini (minimal bir evin sırtlanacağını) düşünebiliriz. Bu planı uygulamadan önce aylarca işe gidip gelinerek, kısa gezintiler yapılarak pratik ve kondüsyon yapılacak. Bu yönde araştırmamı tavsiye edebileceğiniz bisiklet ve konular için yönlendirmelerde bulunabilirseniz memnun olurum.
Ayırabilinecek bütçe ise; gerekli aksesuarlarla birlikte 2000 lirayı aşmamalı.
Teşekkürler.
 
Scudo

Rüzgar Yolgezer

Daimi Üye
Kayıt
3 Nisan 2011
Mesaj
263
Tepki
41
Şehir
istanbul
Bisiklet
Cesur
Merhaba Ugur,

Bircok marka ve model var. Oncelikle ne tip bisiklet istedigini belirlemen gerekiyordu ki bu tamam. Tur bisikleti,hibrid, alacaksin. Kamp malzemesi ve bisiklet giyiminin en azindan 400-500 tl tutacagini soyleyebilirim. Geriye 1500 tl kaliyor, arka amortisoru olmayan bagaj takilabilecek bir bisiklet diyelim. Bisiklet secimini bu bolumdeki diger basliklari okuyrak yapabilrsin bence, cunku ayni soru cok defa soruldu daha once.
 

Emre Aslan 1981

Aktif Üye
Kayıt
23 Mayıs 2011
Mesaj
153
Tepki
124
Şehir
Tokat - Kayseri
Bisiklet
Scott
Merhaba,
Bence de tur bisikletlerine bakmalısın. Ben pazarlıkla 1550 TL civarına Scott sportster 30 aldım 2 hafta önce, yaklaşık 200 km. yaptım ve çok memnunum, tavsiye ederim. Sportster serisinden başka modellere de bakabilirsin. Uzun bir tura çıkacaksan arka bagaj ve isteğine göre çamurluk da takman gerekecek tabi ekstradan.
Bisiklet araştırma döneminden aklımda kalan şu an hala arada aklıma gelen 2 model var şehir/tur bisikleti olarak. İkisinde de orjinalden çamurluklar ve arka bagaj var. Birisi Whistle Yuma Man diğeri de Sedona 311. Bu modellere de bakmanı tavsiye ederim.
 

ugurcinar

Üye
Kayıt
12 Haziran 2011
Mesaj
8
Tepki
0
Şehir
istanbul
Teşekkürler yorumlarınız için,
Evet okuduğum kadarıyla bana da bisikletin türü hibrid olmalı gibi geldi. Okumaya devam ediyorum ancak bilgi birikimim yeterli olmadığı için doğru değerlendirme yapamayabilirim ve canlı tavsiyeler beni doğru konulara iterek hızlandırabilir diye düşündüm.
Benimde gözüm scott sportster lara takıldı şimdilik :) İlettiğiniz diğer modellerlede ilgileneceğim.
Bütçe konusunu şöyle düzenleyebiliriz. 2000 lira bütçe bisiklet ve aksesuarları için geçerli. Kamp malzemeleri için ayrıca vaktim ve naktim olacak.
 
Kayıt
10 Eylül 2010
Mesaj
37
Tepki
12
Şehir
istanbul
alacağın bisikletin maşası kilitlenebilir bir maşa olsun ki rampa çıkarken seni fazla yormasın ya da düz maşalı da olabilir tercih senin
 

Cyclist999

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Mayıs 2010
Mesaj
1.182
Tepki
896
Şehir
izmir
İsim
Harun Sayı
Bisiklet
Giant
Trek FX lere bak derim. :)
 

randie

Aktif Üye
Kayıt
6 Ağustos 2008
Mesaj
156
Tepki
89
Şehir
Izmir Karşıyaka
Trek FX 7.3, Specialized Sirrus Elite ve Scott Sub'lar onemli alternatifler. Kira inmeyecekseniz amortisorlu model almayin. Gereksiz agirlik ve performans kaybi olur.
 

ugurcinar

Üye
Kayıt
12 Haziran 2011
Mesaj
8
Tepki
0
Şehir
istanbul
Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Bir arkadaşla bisikleti ne kadar ve nerelerde kullanacağımı tartıştıktan sonra scott scale 70 e karar vermiştik ancak mağazada scale lere yük aparatlarının bağlanamayacını öğrendikten sonra (biraz hızlı oldu ama) sonuç olarak scott speedster 30 edindim.
 

ugurcinar

Üye
Kayıt
12 Haziran 2011
Mesaj
8
Tepki
0
Şehir
istanbul
Henüz tur programı yok ortada.
İşim tur yapmaya müsait değil. Bu sebeple yurt dışında iş bulma çalışmaları yapacağım, sonrada limandan limana yeni işlerle devam etmeyi düşünüyorum. Gemileri yakarak devam edeceğim rüzgarın ilerleteceği bu büyük tur için güvendiğim mesleğim ise tüplü dalış eğitmenliği.
Ümit ediyorum ki birgün yola çıkış rotamı da buradan paylaşırım. İlla orada bulunmalıyım diye düşündüğüm hedef ülke ise Costa Rika.
 

Furkan Kılınç

Daimi Üye
Kayıt
28 Mayıs 2011
Mesaj
376
Tepki
89
Şehir
İstanbul - Isparta
Bisiklet
Salcano
Sedona 311 ile uzun yola çıkan kişiler gördüm(sizin istediğiniz gibi kamplı turlar) Hepside bisikletten çok memnun , parasının hakkını verdiğini söylüyorlardı.
Gerçe sizin bütçenizin altında bi bisiklet. İyi tarafıda fazladan para harcamamış olursunuz :)