Scudo Sports

Uzun turda Yemek

Ardaa

Daimi Üye
Tepki
208
İsim
Arda
Bisiklet
Specialized
Selam Herkese

Öncelikle söylemeliyim foruma baktım ama nedense bir konuya rastlamadım yemek ile ilgili..

Merak ediyorum uzun turlarınız da enerjinizi yükseltmek için neler yiyorsunuz?

Edit: Hoşbeş hariç :koptum:

Scudo
Muz, kuru meyveler(incir, kayısı, üzüm), çikolata çeşitleri.Mola yerlerinde de varsa, tavuk döner :)

Ben molalarda ton balığı kamp ocağı aldıysam makarna ve tabiki kuru meyveler son olarak favorim ceviz.

Ben yanıma hindi füme etli sandviç alıyorum(kendim yapıyorum) ve ayrıca Cappy atom,püskevit,bolca su :)

Vitamin takviyeleri bol sıvı ,eti cici bebe bisküvisi ve beyaz kırmızı et konserveleri protein

Uzun turlarımda; "hafif geçiştirmelik öğle yemeği" durumlarında kullanıyorum ve şiddetle tavsiye ederim, deneyin memnun kalacaksınız:

http://www.annesininkuzusu.com/image/cache/data/bebekbayi/MLP-001032_buyuk-500x500.jpg

Uzun ne kadar uzun tur? Kendi tur yemek anımı anlatayım. Bir hata olarak uzun turlarda sıklıkla pilaki sarma yerdim. Daha sonra sarma bünyeme ciddi sağlık sorunları yaptığını gördüm. Arkadaş bildiğin çadırın brandasından bile sağlam bir mamule sarmışlar yaprak sarmasını, hiç mi sindirilmez nedir. Hele o pilaki yok mu? Tamam, iyi hoş ama bir süre sonra var ya o Pilaki sizin karnınızı büzüm büzüm büzüyor. Daha sonra ne yaptın peki? Artık akıllandım denebilir. Kesinlikle ocak yanımda taşımaya azami dikkat gösterir oldum yol yakınsa sefer tası çakmak. Peki, neyi tavsiye edersin? İlkin ocak ateş imkânınıza göre özetleyecek olursam; Bulgur pilavı şahane bir enerji kaynağı sonra makarna eğer bulabilirseniz yufkadan yapılmış olan erişte tarzı birde tarhana özellikle makarna haşlıyorsanız suyunu ziyan etmeyin ya bir tasa dökün hayvanlar nasiplensin ya da suyuyla çorba yapın. Dere yakınlarında avlanma yasağı yoksa bir iki balık tutun ve ya tavuk alın tavuk haşlayın. Ocak imkânımız yok peki aç mı kalacağız. Estağfurullah bana bir şey olmaz diyenlerdenseniz konserveye devam edebilirsiniz. Eğer sağlıkta çok önemli değil ise kapital marketlerin raflarında doyuracak birçok ürün çeşidi var. Yinede ısıtma imkânınız olmadığını göz önünde bulundurarak kahvaltı türü öğünlerle yine kendimizi tok tutabiliriz. Ben genellikle yanımda bal helva reçel bazen önermesem de çikolata bulundururum. Bunları bazen akşamda tükettiğim olabilir. Yalnız uzun turdayken şu hususa dikkat edin bazı şeyleri sadece biz sevmeyiz. Ola ki doğada bir yerde çadır kurdunuz yemeklerinizin kokusunun dışarı sinmeyecek şekilde olmasına özen gösterin. Yoksa sabah kalktığınızda ayı kakasıyla da karşılaşabilirsiniz kendisiyle de. Birde son olarak doğada yenebilir ot bitkileri öğrenmeyi deneyin. Kekik, madımak, reyhan, anuk, çedene nane kuşburnu bunlar aklıma gelenler.Yolculuk uzadın mı beslenme şakaya gelecek bir husus değildir.Yeter ki biraz dikkatli olalım saygılarımla

Acılı adana,şalgam suyu bol ,bol soğan sarımsak.üstüne birde.enerji içeceği offf tura bak sen asla bitmez:)

Ben Muz Götürüyorum:D Ayrıca Hedefe Vardığımda Güzel bir Lokanta varsa orada yeriz(Küçük Bölgede ki Lokantalar İyi Çakıyor Yalnız Müşteriye)..Ben Dardanel ton götürmeyi düşünüyorum turlara acaba bunun yağı filan bayar mı adamı tecrübelilerden yardım bekliyorum...

Geri