uzun tur sonrası belirtiler

Guldal

Üye
Tepki
18
bizim bu transtoros turu sonrasında ayak bas parmaklarimda uyusma meydana gelmisti ve hala devam etmekte. simdiye kadar hic bunu yasamadim. endiselenmelimiyim bilemiyorum ama bugun 1arkadasim bana uzun sure yasadigi ayak bas parmaklarindaki uyusukluk sonucunda dr.a gittiginde bel fitigi baslangici oldugu soylenmis. sn.dr.mesut hocam, parkuru biliyorsunuz ne dersiniz bu konuda? uzun turlarda yasanan bir belirtimidir sizce? tsk.

Scudo

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Tepki
11.736
@guldalgure

Selamlar mesajınızı yeni okudum. Öncelikle geçmiş olsun deyip hemen kendi yorumuma geçiyorum.
Uzun turların insan organizması üzerinde çok olumlu etkileri olduğu gibi bazı sıkıntıları da birlikte getirmesi doğaldır. Ancak sizin şikayetlerinizin bu turdan kaynaklandığından emin değilim.
Ayak baş parmaklarındaki uyuşukluk bahsettiğiniz diğer arkadaşınızda olduğu gibi bir ihtimal bel fıtığından olabilir ancak bizim bu turda bel fıtığı riski oluşturacak bir travmaya maruz kaldığımızı zannetmem.
uzun süre pedal basmanın ayakkabı ve pedaldan kaynaklanabilecek muhtemel mikro travma neticesi ayak başparmağında uyuşma oluşturması mümkün görülebilir. Ancak bu ve benzer şikayetlerinin diğer arkadaşlarda da görülmesi beklenirdi.
Şikayetlerinizin bu geziden kaynaklandığını varsaysak bile en fazla birkaç haftalık istirahatten sonra düzelmiş olması beklenirdi.
Size bir nöroşirurji, nöroloji, fizik tedavi yada ortopedi uzmanına danışmanızı tavsiye edebilirim.
Aklıma gelmişken diyeyim ki ayak başparmağında rahatsızlık yapan başka hastalıklar da olabilir Örneğin "gut" . Yada romatizmal diğer hastalıklar vs..Yani ileri tetkik yapılması faydalı olur diye düşünüyorum.

saygı ve selamlar.

• Beğen
Tepkiler: BF Okuru ve Guldal