furkanbr
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 393
- Bisiklet
- b'Twin
Merhabalar öncelikle bisikletimi alalı yaklaşık olarak 2 ay oluyor(btwin rockrider 520) ve ondan öncesinde de çok fazla bir bisiklet tecrubem de yok. Bisikletle ilgili en büyük ama amacım hedefim ise dağ bayır dolaşıp bir miktar uzun yol yapmak. Şuana kadar bisikletimle yaptığım en uzun yol 110 km(Sakarya kocaeli arası git-gel) ve haftanın iki günü de okuluma(Sakarya üni.) bisikletimle gidiyorum yurttan toplam yolum 10 km civarı , yaklasik ekstra yukum 5 kg(sirt cantam) , rota 1.7 kmlik 150 metre bir tek parca tırmanış içeriyor(ortalama eğim %8.8 civarı).
Benim merak ettiğim kendimi geliştirmek istediğim konu ise tek parça uzun mesafe tırmanışlar. Dediğim gibi bisikletle dağ tepe dolaşıp yol yapmak istiyorum ama uzun tırmanışları şuanki halim ile tamamlanabileceğimi sanmıyorum. Kendimi nasıl bi antrenman ile geliştirebilirim? Okuluma gittiğim bu yokuş çalışmam için iyi bir yer midir ard arda çıkıp insem bi yararı olur mu?
Örnek: Bana yakın bir yer olan kartepeye haritadan baktığımda 24 kmlik ortalama %4.8 eğimli bir tırmanış gözüküyor.
Not: Çoğunlukla yolda kullandığım halde dağ bisikleti almamdaki sebep merdiven kaldırım vs. gibi baya hor kullanıyor ve bisikleti küçük unsurlara karşı sakınabileceğimi düşünmüyor olmam.
Kendim 1.89 boyunda 67 kilo zayif biriyim.
Herkese şimdiden teşekkürler.
Benim merak ettiğim kendimi geliştirmek istediğim konu ise tek parça uzun mesafe tırmanışlar. Dediğim gibi bisikletle dağ tepe dolaşıp yol yapmak istiyorum ama uzun tırmanışları şuanki halim ile tamamlanabileceğimi sanmıyorum. Kendimi nasıl bi antrenman ile geliştirebilirim? Okuluma gittiğim bu yokuş çalışmam için iyi bir yer midir ard arda çıkıp insem bi yararı olur mu?
Örnek: Bana yakın bir yer olan kartepeye haritadan baktığımda 24 kmlik ortalama %4.8 eğimli bir tırmanış gözüküyor.
Not: Çoğunlukla yolda kullandığım halde dağ bisikleti almamdaki sebep merdiven kaldırım vs. gibi baya hor kullanıyor ve bisikleti küçük unsurlara karşı sakınabileceğimi düşünmüyor olmam.
Kendim 1.89 boyunda 67 kilo zayif biriyim.
Herkese şimdiden teşekkürler.