alivio v frenleri 98 yılında almıştım. bunlar çok az benim frenden değişikte olsalar özellikleri aynı. o zaman arazide cantilever fren kullanıyor ve çoğu durumda yetersizliklerinden dolayı problem yaşıyordum. 98 yılında v-fren kendini ispatlamış ve acera grubuna kadar inmişti bende alivio frenleri bisikleti değiştirmeyi düşündüğümden cantilever fren kollarına bağlatmıştım bisikletçimde.. adamda ayarı v-fren kollarına göre yapınca eve gidene kadar 3 kere takla atıyordum.. o zman önde amortisörlü maşada olmadığı için bisikletin ön tekerinde havaya kalkıyordum. dandik bisikletlerde o zamanlarda v fren yoktu bir sene sonra yaygınlaştılar.. 99 yılında yeni bisikletime aldığım alivio frenleri taktığım zaman anladım ki eski fren kollarıyla kullanması zormuş. gerçi şimdi ayarlayabiliyorum ama v fren koluyla bisiklet kullanmak kadar hassasiyet hiç bir zaman vermiyor.. ve kullanmamda..
tavsiye olarakta acera da alabilirsin fren papuçları daha küçük olacaktır.. birde aradaki fiyat farkı az olması lazım.. ben alivio yu tercih ederim..
ALIVIO 430 FREN TAKIMI TAKIM $25,00
ACERA 421 FREN TAKIMI TAKIM $17,00