Benzer sıkıntıyı yaklaşık 10 sene önce yaşamıştım. O dönem çalıştığım sektörde son 2 ay gece nöbetindeydim. Üniversite sebebiyle işten çıktıktan 1 hafta sonra da ramazan ayının başlaması sebebiyle uyku düzenimi düzeltememiş ve oldukça sıkıntı çekmiştim. Derslere yetişemiyor, yetişsem de uykusuzluk sebebiyle kafam almıyordu.
-Gün boyu bedeninizi yoracak işlerle uğraşın. Spor olabilir, bahçe işleri (toprak belleme vb) olabilir, eşya taşımak, çok katlı binalarda fırsat buldukça merdiven inip çıkmak, vb.
-Bütün bunları yaparken enerji verici gıdalardan uzak durun. Sadece kaybettiğiniz mineralleri alın.
-Sabahları kendinize erken bir kalkış saati belirleyin ve ne olursa olsun o saatte uyanıp yataktan çıkın. Mümkünse kendinizi dışarı atın.
-Gün içerisinde ara dinlenmeleri uzanarak değil oturarak yapın ki vücudunuz yorgunluğu atmasın.
-Akşamları ve geç saatlerde uyku açıcı yiyecek-içeceklerden uzak durun.
-Bütün bu yorgunluklarınızın üzerine yatmanıza 1 saat kala yoğurt yiyin, ayran için.
Bunu düzenli olarak her gün yapın. İlk zamanlar çok zorlanacaksınız. Fakat sonrasında uykunuz düzene girebilir.
Doktora da danışabilirsiniz. Muhtemelen hafif bir uyku ilacı verecektir.